Κολλέμβολα (Collembola)

Κολλέμβολα (Collembola)

Κολλέμβολα (Collembola) :  Αυτοί οι φιλικοί εισβολείς ζουν που σχετικά μόνιμα υπό συνθήκες με υψηλή υγρασία, πολλά δε από αυτά μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε δείγμα υγρού εδάφους, χαλιά με υγρασία- μούχλα,  μύκητες , φωλιές της οικιακής σκόνης, αλλά και σε δείγμα υγρού τοίχου,  έδαφος με σκουπίδια, σαπισμένα ξύλα, κοπριά κλπ.

Ενημέρωση για τα Κολλέμβολα στους εσωτερικούς χώρους  μπορείτε να έχετε από το Άρθρο του  Κωνσταντίνου Θ. Μπουχέλου Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών e-ail: ctbuchelos@yahoo.gr

Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.

Οι καταναλωτές δεν πρέπει να πανικοβάλλονται αλλά ούτε να χρησιμοποιούν βιοκτόνα ή όποια δραστική ουσία για να τα εξοντώσουν. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται με ηρεμία , συμβουλευτική ενημέρωση, διάγνωση και ορθή εφαρμογή των πρότυπων για την αποδοτικότερη χρήση των εφαρμοσμένων μεθόδων.

Αυτό γιατί η διασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για εσάς , όταν η χρήση του αναβαθμίζεται σε υψηλότερο επίπεδο με αποτελεσματικότερη ‘’Ασπίδα προστασίας ’’.

Η  διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών-απολύμανση-απεντόμωση – μας δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας, αλλά και την ευκαιρία ανάληψης καινοτόμων δράσεων. Στη σημερινή εποχή του σκληρού ανταγωνισμού έχουμε διαφοροποιηθεί σε προϊόντα – υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με πιστοποιημένο εξοπλισμό για την υγιεινή –ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον σε συμμόρφωση με τις Οδηγίες τις ΕΟΚ.

Για τις απαιτήσεις σε πολλούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εφαρμογές ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας με Όζον για Οικονομικά Μικροβιολογικά και Περιβαλλοντικά Οφέλη κρίνονται πλέον απαραίτητες ακόμα και ως ‘’ειδική μέριμνα’’ για την δημιουργία αφιλόξενου περιβάλλοντος στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα.

Η ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’  μέσα από αναβαθμισμένο Concept των καινοτόμων μεθόδων της BiOzone , μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας  ελέγχου σε κατοικημένους χώρους.

Έτσι , εκτός από εφαρμογές στον έλεγχο παρασίτων , για την μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων, ενεργοποιούμε συμπληρωματικά την ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ ως μια ‘‘Φυσική εναλλακτική λύση’’ για την κάλυψη των αναγκών,  στους τομείς των Υπηρεσιών Ελέγχου, μιας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής , με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας μια απόλυτα υγιή διαβίωση.

Η ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ εκτός από το αφιλόξενο περιβάλλον , μπορεί να χρησιμοποιηθεί και  ως εργαλείο διαχείρισης για τον έλεγχο των εφαρμογών, με την παράλληλη δημιουργία ενός ανασταλτικού χαρακτήρα δραστικό περιβάλλον ως προς την ανάπτυξη των μικρών ανεπιθύμητων ζωικών εχθρών, μειώνοντας την αναπαραγωγή τους κλπ.

Μια τεχνολογικά εναλλακτική μέθοδος ελέγχου, φιλική προς τις ανάγκες των ανθρώπων και για του περιβάλλοντος.

**‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’ ( διεργασία  υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο )  Μετά την απολυμαντική του δράση, το όζον καταλύεται σε οξυγόνο αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο.

Στις Bio– εφαρμογές, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός απορρύπανσης και εξυγίανσης, κρίνεται απαραίτητος για την προεργασία πριν ή/και περαίωση μετά των επιστημονικών εφαρμογών, αλλά και για την ειδική μέριμνα στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε βιοκτόνα. Όπως στα  ακάρεα της εσωτερικής σκόνης , (Dust mites)  , στο άκαρι της ψώρας , στα σαπροφάγα  ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ ,  στην αντιμετώπιση του σκαθάριου των χαλιών (Coleoptero Dermestidae),  αλλά και στην  Επέλαση των κοριών που τριγυρνούν σε όλα τα “κοινωνικά επίπεδα” και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα, με επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες” αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Προσοχή :  Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, σκόρος, σαράκι, κατσαρίδα δεν Απολυμαίνονται

Στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά στην καθημερινότητά μας, το φαινόμενο της εσφαλμένης χρήσης λέξεων και όρων, με αποτέλεσμα άλλο να λέμε και άλλο να εννοούμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Απολύμανση.

Αυτό γιατί η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχουν ταυτίσει τις κατσαρίδες,- γενικά έντομα και Τρωκτικά (Μυοκτονία)- με την λέξη Απολύμανση.

Έτσι πιστεύουν ότι για να καταπολεμήσουν κατσαρίδες ,πρέπει να αναζητήσουν κάποια  εταιρεία ή γραφεία, που θα πραγματοποιούν Απολυμάνσεις και όχι Απεντομώσεις ή Μυοκτονίες

Πρέπει λοιπόν για την καταπολέμηση των κατσαρίδων και γενικότερα των εντόμων , να χρησιμοποιούμε τον σωστό όρο Απεντόμωση, ενώ όταν πρόκειται για την καταπολέμηση τρωκτικών τον σωστό όρο Μυοκτονία.

Βλέπε  Ορισμοί – απολύμανση

Βλέπε  Ορισμοί – βιοκτόνα

Βελτιώνοντας σημαντικά την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών διασφάλισης της υγιεινής των χώρων διαχείρισης, χρησιμοποιούμε  μεθόδους , για παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών  υψηλής ποιότητας , στοχεύοντας με συλλογικότητα η/και σε συνδυασμό, να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους προτεινόμενους επιστήμονες , στην Αναζήτηση του  P.C.S. Εφαρμοστή της Περιοχή σας, για να συζητήσετε μαζί του, για το πώς μπορεί να σας δώσει μια ολοκληρωμένη λύση.

Υ.Γ.: Αν στου χώρους σας έχουν γίνει ψεκασμοί , ζητείστε μας πληροφορίες για το πρόγραμμα Healthy Interior Environment, με καινοτόμους μεθόδους ολοκληρωμένων περιβαλλοντικών και υγειονομικών εφαρμογών,  για την υλοποίηση παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με απώτερο στόχο την διασφαλισμένη βελτίωση της υγιεινής των εσωτερικών χώρων με άμεση χρήση.

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr, ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Σχετικά Άρθρα

  1. Καινοτομούμε Μειώνοντας Εφαρμογές Βιοκτόνων και Αποκαθιστώντας τους Εσωτερικούς Χώρους με την Πλήρη Απομάκρυνση τους.
  2. Επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ οι νέοι εισβολείς στα σπίτια μας.
  3. Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας.
  4. Μούχλα στο στρώμα!!!!
  5. Μούχλα στα Χαλιά !!!!
  6. Η συμβίωση με τα ακάρεα και η αντιμετώπιση τους.
  7. Πληγές «Υγειονομικής σημασίας» που έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα».
  8. Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .