Προετοιμασία των εσωτερικών χώρων με ολιστική αποτελεσματικότητα.

Προετοιμασία των εσωτερικών χώρων με ολιστική αποτελεσματικότητα.

Είναι ευχάριστο να προστίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας ,μέτρα ‘’υψηλής αποτελεσματικότητας’’. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 55732/2021 – ΦΕΚ 4214/Β/13-9-2021 για Αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55400/10.9.2021 κοινής υπουργικής απόφασης με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, …) αναφέρεται  (σημείο 12  Σελίδα 26/172) -Για τα Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες εκτός των άλλων το εξής: – Σύσταση χρήσης φίλτρων κατακράτησης σωματιδίων υψηλής αποτελεσματικότητας HEPA .

Στα προηγούμενα άρθρα έχω ανάλυση τις επικινδυνότητες.!!! 

Χρειάζεται προσοχή έως ότου οι Εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας βγάλουν τα συμπεράσματα για τις προδιαγραφές που θα τηρούν συμπληρωματικά οι συσκευές  καθαρισμού του εσωτερικού αέρα , για την προστασία της Δημόσιας υγείας . Οι  αναθεωρήσεις είναι ένα θετικό βήμα, όταν στην πηγή ή / και την βάση της ενημέρωσης προστεθούν εμπειρίες , που αποκτήθηκαν από τις πλήρεις  και αναλυτικές εφαρμογές, ώστε να προλάβουμε ή/και να αποτρέψουμε φαινόμενα ”Επιταχυντών διασποράς.’’

Υ.Γ.: Η αντικατάσταση της ‘’υποχρεωτικής χρήσης ’’με τη Σύσταση χρήσης ,δίνη την δυνατότητα για περισσότερο έλεγχο πριν την αγορά ,αλλά και την συμβουλή του Ιατρού Εργασίας

Επιτακτική ανάγκη η θωράκιση των χώρων υπερμετάδοσης με συμπληρωματικά περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου  !!

Οι Επισημάνσεις,  για τις συσκευές καθαρισμού του αέρα εσωτερικών χώρων, από τον Ειδικό Ιατρό Εργασίας  Θανασιά Ευθύμιο επικεντρώνονται στους αερομεταφερόμενους ρύπους βιολογικών παραγόντων , αλλά και στις έκτακτες ανάγκες των  επιδημιολογικών δεδομένων  σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα. Επιπλέον, επισημαίνει την ύπαρξη Πιστοποιήσεων για τις Υγειονομικές εργασίες που προσφέρουν, ώστε να αποφευχθεί  κάθε είδους  διασπορά  διασταυρούμενης επιμόλυνσης ακόμα και από την αλλαγή των φίλτρων.

Στα συμπληρωματικά περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς του ιού για την επαρκή καθαρότητα του αέρα  συμπεριλαμβάνονται :

  • Η ασφαλής τήρηση των εφαρμογών ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καθαρισμού – απολύμανσης ,για την απαιτητέα εγκύκλιο, σύμφωνα με τη αρ. ( Α.Π. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.20) «Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2» (ΑΔΑ: 6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ)
  • Συμπληρωματική θωράκιση για μείωση επιβαρημένου φορτίου (υγειονομική ασφάλεια εργαζομένων) με την επιλογή της εφαρμοστικής μεθόδου(χωρίς χημικά ) ως ‘’μηχανική πρόληψη λοιμώξεων’’κατ΄ όγκο m³.
  • Συμπληρωματική θωράκιση με επαρκή καθαρότητα του αέρα για την υγειονομική εξασφάλιση των εσωτερικών χώρων. π.χ (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α) ,με την αποκατάσταση των χώρων κατά το μέγιστο δυνατό. (χωρίς την περαιτέρω πρόκληση ρύπανσης (Ε.Ο.Δ.Υ.).
  • Συμπληρωματική εφαρμογή Πολλαπλής Θωράκισης για  την ασφαλή τήρηση των Επαγγελματικών Bio-εφαρμογών στις παρεχόμενες υπηρεσίες, (βιοκαθαρισμό ή/και βιολογικό σε στρώματα, σαλόνια, μοκέτες-χαλιά )  για την υγειονομική ασφάλεια ,των εργαζόμενων ,των οικείων ατόμων, των φιλοξενούμενων .κλπ
  • Η Συμπληρωματική επάρκεια στη απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή του εξοπλισμού για την ορθή χρήση των μεθόδων ώστε να προλαμβάνονται ή/και να αποτρέπονται φαινόμενα ”Επιταχυντών διασποράς’’ αναδεικνύει την Προστιθέμενη Άξια στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Ολοκληρωμένα προγράμματα για την Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον. 

Επιτακτική ανάγκη η θωράκιση των χώρων υπερμετάδοσης !!

Χώροι φιλοξενίας και ενδιαίτησης ( διαμονής ) – διαβίωσης πολλών ατόμων , (Ξενοδοχεία ), Ιατρικού Τουρισμού, Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρων Υγείας, Ιατρείων φροντίδας υγείας, Κέντρων αποθεραπείας & αποκατάστασης , Αίθουσες Προβολών (σινεμάδες), Σχολείων , Βρεφονηπιακών -Παιδικών Σταθμών και (Μ.Μ.Μ), Κατασκηνώσεων , Fitness & Αθλητικών Εγκαταστάσεων , Γυμναστηρίων, Επαγγελματικών χώρων, Εστιατόριων & Υπηρεσίες Τροφίμων, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς , Πλοίων-καμπίνες,  Αεροδρόμιων, Στρατιωτικών Μονάδων, Εργοστάσια,  Δήμους, Περιφέρειες,

Η Υγειονομική και Περιβαλλοντική Ευαισθησία μας, μέσα από την διαφορετικότητα των καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών για κάθε εσωτερικό χώρο , μας ωθεί σε επενδύσεις εναλλακτικών διαχειριστικών εφαρμογών, με αποτελεσματικά καθαρές τεχνολογίες ενεργειακών και περιβαλλοντολογικών βιώσιμων μεθόδων.

Όπως  συχνά αναφέρω, ο καθένας μας   από το ‘’δικό του μετερίζι ’’ και όλοι μαζί ‘’έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στους φορείς’’  όταν οι κίνδυνοι αυξάνονται. Απαιτείται η συμπόρευση όλων των δυνάμεων για την πρόληψη με ευαισθητοποίηση στην προαγωγή της υγείας ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής όλων μας. Η πρόληψη δεν πρέπει να παρεμποδίζεται από την συνεχιζόμενη έλλειψη βούλησης σε όλα τα επίπεδα. Η δε κινητοποίηση της συλλογικής ευαισθησίας, πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για το σχεδιασμό δράσεων, προς όφελος της κοινωνίας όλων των πολιτών.

Sterial Premium Air Purifier II

‘’Ολοκληρωμένη Υγειονομική Εξασφάλιση Αιθουσών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ‘’

‘’Ολοκληρωμένη Υγειονομική Εξασφάλιση και στις Σχολικές Αίθουσες‘’

”Ασφαλή Μεταφορικά Μέσα”.

Για πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ :  Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  https://klintec.gr/προετοιμασία-των…τερικών-χώρων-με/ ‎