Όταν οι πανδημίες μεταμορφώνουν την καθημερινότητα μας !!!

Όταν οι πανδημίες μεταμορφώνουν την καθημερινότητα μας !!!

Η σημερινή κατάσταση με την εσωτερική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα –όπως  επισημαίνουν  οι ειδικοί επιστήμονες -με θανάτους που οφείλονται σε οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, καρκίνο του πνεύμονα, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ Πριν από την πανδημία Covid-19 , το ενδιαφέρον από τους φορείς στο να νοιαστούν για τον αέρα που ανάπνεαν οι  άνθρωποι , μέσα σε αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο γραφείο, ξενοδοχείο ή σχολείο, ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό γιατί δεν υπήρχε ίσως η ‘’απαιτούμενη ανταπόκριση’’, μιας και κανείς δεν ήθελε να λάβει μέτρα για προστασία ακόμα και στον εαυτό του, ή/ και της οικογένειας του.

Όπως φαίνεται για την ασφαλή διαβίωση μας ο υγειονομικός συναγερμός που έφερε η πανδημία Covid-19  θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα τις ανθρώπινες συμπεριφορές , με την πιθανότητα  –ενδημικός –  να μην εξαφανιστεί ποτέ ,όπως συνέβη με τη γρίπη. Σύμφωνα δε με τους ειδικούς  δεν είναι και η χειρότερη  πανδημία που μπορεί να αντιμετωπίσει ο κόσμος , διότι συχνά δημοσιεύματα αναφέρονται για τα  μυστηριώδη μικρόβια που εξαπλώνεται ‘’αθόρυβα’’,  έτσι ώστε στο μέλλον ίσως να γίνουν πιο συχνές και πιο καταστροφικές – φονικές .

Η πανδημία Covid-19 με το ‘’δυνητικά ‘’  άγνωστο  του SARS-CoV-2’’ και τις μεταλλάξεις του , δε φέρνει μια νέα εποχή στην ζωή μας , ‘‘προκαλεί όμως διορθώσεις’’  με το να μας υπενθυμίζει την άλλη όψη  της Υποχονδρίας : (πιο ενδελεχής –να διεξάγεται με επιμέλεια –για ελεγχόμενη και δομημένη καθαριότητα –υγιεινή, με περισσότερη λεπτομέρεια – υπερβολική σχολαστικότητα και όχι την παθολογική εμμονή  συμπτωμάτων υπερβολικού άγχους με Ιδεοψυχαναγκαστικές Διαταραχές ).

Ερχόμενοι στην καθημερινότητα μας τα υποχρεωτικά μέτρα  -κοινωνικές αποστάσεις, ίσως και ‘’διπλές’’ μάσκες  ,οι εμβολιασμοί  όπου τα εμβόλια μειώνουν  και δεν  (εξαλείφουν πλήρως τη διασπορά της νόσου) . Κατόπιν έχουμε την  καθαριότητα –απολύμανση και η αποκατάσταση  του κάθε χώρου και  στην συνέχεια  την αναγκαία ολοκληρωμένη λύση της ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’  ως παράλληλη ‘’μηχανική πρόληψη λοιμώξεων’’  σε πραγματικό χρόνο, για  μετριάσουμε ή/και αποφύγουμε ως το μέγιστο δυνατόν την διασταυρούμενη επιμόλυνση .

Μια μακροχρόνια αποτελεσματικότητα ελαχιστοποίησης ή /και εξάλειψης  του κινδύνου με την αποτροπή μετάδοσης ιών, παθογόνων βακτηρίων και αλλεργιογόνων , κλπ σε κλειστούς χώρους. Έτσι θα καταστρέφονται οι εναπομείναντες  αερομεταφερόμενοι ιοί και θα απορροφώνται τα ‘’ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’,  πριν μπορέσουν να εγκατασταθούν ή να εξαπλωθούν , ενώ στην συνέχεια θα λειτουργεί ως διαδικασία πλήρους προστασίας στην αναβαθμισμένη Υγειονομική Εξασφάλιση με καθαρότητα (διαύγεια).

Υ.Γ : Θα είμαστε διπλά σε όλους που θέλουν μια αναβαθμισμένη Υγειονομική εξασφάλιση στους εσωτερικούς χώρους

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  https://klintec.gr/όταν-οι-πανδημίε…αμορφώνουν-την-κ/ ‎

Σχετικά Άρθρα