Σχολαστικά μέτρα καθαρισμού – απολύμανσης σε Wall-to-wall μοκέτες – χαλιά, κοκοφοίνικα, σιζάλ.

Σχολαστικά μέτρα καθαρισμού – απολύμανσης σε Wall-to-wall μοκέτες – χαλιά, κοκοφοίνικα, σιζάλ.

Η συμπεριφορά των ιών σε «βρώμικες επιφάνειες» , είναι γνωστή από το παρελθόν. Η ανωτέρω λιπόφιλη συμπεριφορά ως «βρώμικοι θύλακες, μας οδηγεί στην αναγκαία λήψη σχολαστικών μέτρων καθαρισμού – απολύμανσης και των Wall-to-wall μοκετών –  χαλιών. Γεγονός που καθιστά τον επαρκή και σχολαστικό καθαρισμό με συστήματα καθαρισμού που να προσφέρουν  (Ενδελεχή απορρύπανση) σε βάθος (Deep-Depollution) (με επιμέλεια και με περισσότερη λεπτομέρεια) ως απαραίτητη ενέργεια πριν την απολύμανση ακόμα και σε τακτά χρονικά διαστήματα για ενιαίους χώρους. (Διάδρομους, συνεδριακά κέντρα, αίθουσες δεξιώσεων, κλπ).

 Αναγκαία λήψη σχολαστικών μέτρων καθαρισμού – απολύμανσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα για ενιαίους χώρους.

 Η προτεινόμενη μέθοδος ως διαδικασία ετοιμότητας σε επενδυμένες μοκέτες Wall-to-wall παρέχει με επιμέλεια μια πλήρη και με περισσότερη λεπτομέρεια προεργασία για την υλοποίηση παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας .Τα δε προγράμματα των καινοτόμων μεθόδων με τα Πρωτόκολλα ολοκληρωμένων επαγγελματικών μεθόδων για περιβαλλοντικές και υγειονομικές εφαρμογές, ανταποκρίνονται στις εφαρμογές  αναζωογόνησης και απολύμανσης σε επενδυμένες μοκέτες Wall-to-wall, με απώτερο στόχο την διασφαλισμένη βελτίωση της ‘’μικροβιολογικής ασφάλειας’’ και υγιεινής των εσωτερικών χώρων.

Μπορεί στα υγειονομικά πρωτόκολλα να μην υπάρχει ”αναφορά” έκτος -τα ενδεικτικά – στα πλωτά μέσα για την μη διασπορά με τον καθαρισμό στην  χρήση ηλεκτρικής σκούπας – έχουμε φροντίσει να καλύπτουμε όλα τα κενά ή/και ‘’τυχόν παραλείψεις’’ στην πράξη με τις Ολοκληρωμένες Εφαρμογές Απολύμανσης, Απορρύπανσης-Καθαριότητας, Αποκατάστασης. 

Εφαρμογή καθαρισμού – απολύμανσης σε μοκέτα, χαλί, κοκοφοίνικα, σιζάλ Wall-to-wall.

  • Ψεκασμός με απολυμαντικό σε ψεκαστήρα προπιέσεως 10-15cm από την μοκέτα, κοκοφοίνικα, σιζάλ, σε βεντάλια και γωνία 45 μοιρών.
  • Για υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγος άλλα και μη διασποράς σε επενδυμένες μοκέτες Wall-to- wall , εφαρμόζουμε συστήματα με αναζωογόνηση (ανάδευση ) ενεργοποιώντας το υγρό απολυμαντικό στο βάθος της ίνας και επιστρέφοντας τους ‘’ρύπους από τις ίνες’’ στα δοχεία περισυλλογής. (περιττό χνούδι από το εσώτερο της μοκέτας, κλπ)
  • Σε περίπτωση ατυχήματος με ‘’μολυσματικούς παράγοντες’’ χρησιμοποιούμε μικρότερο ποσοστό αραίωσης ή/και περισσότερο απολυμαντικό και για την περισυλλογή χρησιμοποιούμε Cleaning compound, (πριονίδι) .
  • Η ολοκλήρωση γίνεται με το χτένισμα κατά την φορά του πέλους από το ίδιο το σύστημα καθαρισμού.

 Προσοχή: Αν και ο επαρκής και σχολαστικός καθαρισμός (Ενδελεχή απορρύπανση) σε βάθος (Deep-Depollution), είναι υποχρεωτικός πριν από οποιονδήποτε  μέθοδο απολύμανσης, εφαρμογές  με  θερμική μέθοδο , μορφές ξηρού ατμού υπό πίεση 4- 10 bar εως 184,13⁰C, δεν πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς την ταυτόχρονη δυνατότητα αναρρόφησης, για την αποφυγή δημιουργίας επιμόλυνσης (Διασποράς) ξανά στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεγάλης πίεσης,. κλπ. Αυτές οι εφαρμογές ατμού θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις επιτρεπτές οδηγίες του κατασκευαστή.( πχ. μάλλινες μοκέτες-χαλιά, κοκοφοίνικα, σιζάλ.) Μεμονωμένες δε εφαρμογές υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C), ή /και (διπλής ζώνης) UVC / UV V., η/και όζοντος , δεν καλύπτουν την απολύμανση των Wall-to-wall μοκετών –  χαλιών  κλπ.

Αποφεύγουμε να κάνουμε καθαρισμούς , (  (Ολοκλ. Πρόγ.καθ.-απολύμ. Ε.Ο.Δ.Υ.)  σε επενδυμένες μοκέτες –χαλιά Wall-to-wall , ή τίναγμα σε χαλιά αν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός και η Βεβαιωμένη επαγγελματική κατάρτιση, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού-απολύμανσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.  κλπ.

Η κύρια λειτουργία των εφαρμογών αυτής της μεθόδου απολύμανσης σε ινώδη υλικά,  είναι η μείωση της επιφανειακής τάσης για το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα υγιεινής με απώτερο στόχο την διασφαλισμένη βελτίωση της ‘’μικροβιολογικής ασφάλειας’’ και  υγιεινής των εσωτερικών χώρων.

Εφαρμογή Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Καθαρισμού Απολύμανσης  Wall-to-wall (μοκετών – χαλιών κοκοφοίνικα, σιζάλ)

Αντιμετώπιση με το μικρότερο κόστος.

Δημιουργούνται όλο και νέες ειδικές “ομάδες κρούσης” εφαρμογών  που χρησιμοποιούν εξειδικευμένο προσωπικό με Πιστοποιημένη εκπαίδευση στον καθαρισμό – απολύμανση  και αποκατάσταση ,πριν την εκ νέου χρήση του χώρου. Διαδικασίες που τεκμηριώνονται και εκτελούνται για την ’’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας & Υγιεινής των Εσωτερικών Χώρων ‘’ , ως συμπληρωματικό υλικό υπέρ κάλυψης  νόμων ,εγκυκλίων, σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων καθώς και του περιβάλλοντος, άλλα και για τα Προγράμματα 24/90  της Προληπτικής υγιεινής με τον ‘‘μηχανικό τρόπο’’ αντιμετώπισης  των λοιμώξεων.

Η συμπληρωματική θωράκιση των εσωτερικών χώρων αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της Προληπτικής Υγιεινήςμε τις τεχνολογίες μακροχρόνιας αποτελεσματικότητας και υψηλής διαχυτικότητας, όπου δρα ως πρωτοπόρος παθητική μέθοδος  με ‘’μηχανική πρόληψη κατά των  λοιμώξεων’’. Συμβάλει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της καινοτομίας για την ’Υγειονομική Εξασφάλιση’’, οικοδομώντας συγχρόνως εμπιστοσύνη  για τα  περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων σε ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας, ως προς την προάσπιση της υγειονομικής ασφάλειας.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή :  https://klintec.gr/σχολαστικά-μέτρα-καθαρισμού-απολύμ

Συμπληρωματική  Ενημέρωση :

Ο 10λογος φροντίδας για οικονομία και ζεστασιά στο σπίτι.

Περισσότερη οικονομία, υγεία και ευημερία, με αλλαγές στους τρόπους καθαρισμού.