Όταν η ‘’σχετική βεβαίωση’’- σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις- μετατρέπεται σε ‘’Πιστοποιητικό’’.

Όταν η ‘’σχετική βεβαίωση’’- σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις- μετατρέπεται σε ‘’Πιστοποιητικό’’.

Τότε οι ‘’ημιμαθείς’’ ίσως και να ‘’εγκληματούν’’ !!!!!

Όλα αυτά μπορούν να προκύψουν διότι σε κάποια Επιμελητήρια, διεξήχθησαν με  τηλεκπαίδευση  εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 2 ωρών, για  υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» Α.Π. 1881/29.5.2020 και παρείχαν αντί την σχετική βεβαίωση, ‘’Πιστοποιητικό’’ και τότε:

Μετά το πέρας του ‘’σεμιναρίου’’ η εν λόγο εταιρεία ως ‘’Πιστοποιημένη” παρέχει προς εφαρμογή: Προληπτικό πρόγραμμα μέτρων ασφαλείας antiCOVID 19 στον επαγγελματικό σας χώρο για την πρόληψη για την ασφάλεια του προσωπικού σας και των πελατών σας.

  • Ως πρώτο βήμα πριν, εφαρμόζετε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ενδελεχή Απολύμανση – Μικροβιοκτονία σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης με υπεροξείδιο του χλωρίου το οποίο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
  • Ως δεύτερο βήμα, προτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος εφαρμογής προληπτικών μέτρων, το οποίο ξεκινά από τους προληπτικούς ψεκασμούς με υπερσυμπυκνωμένο υγρό απορρυπαντικό – απολυμαντικό, που καθαρίζει και απολυμαίνει όλες τις επιφάνειες σε μία φάση. Το προϊόν είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες των χώρων.
  • Ως τρίτο βήμα , το πρόγραμμα συνεχίζει σε μια πιο ήπια εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και καταλήγει στο τελευταίο επίπεδο όπου όλος ο χώρος σας είναι ένας αποστειρωμένος χώρος.!!!!

Υ.Γ :Όλα τα προαναφερόμενα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.

Οι υπογράφοντες αυτά τα ‘’Πιστοποιητικά’’ αντί τηςσχετικής βεβαίωσης”, θα πρέπει να μελετήσουν πολύ καλά  το βιβλίο των σεμιναρίων από το Επιμελητήριο Ηρακλείου –ISBN – Διαδικασίες καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης, ώστε να συγκρίνουν και να καταλάβουν την ‘’συνυπευθυνότητα τους ’’.

«Η ανάδειξη της επικινδυνότητας των Ημίμετρων με μεμονωμένες εφαρμογές, δημιουργεί την ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων με στοιχειώδεις κανόνες,  έτσι ώστε να προληφθούν τυχόν αρνητικές συνέπειες απέναντι στους συνανθρώπους μας, αλλά και στο περιβάλλον.»

Μεγάλη Προσοχή στις ‘’Εγκληματικές Ενέργειες’’ :  Δεν θα πρέπει να επαναλαμβάνονται οι ‘’Προληπτικές απολυμάνσεις’’ των εσωτερικών τους χώρων, ως εφαρμογή σχεδίου ‘’έκτακτης  ανάγκης’’ για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων περιπτώσεων, διότι Καταστρατηγήσεις με Βιοκτόνα διώκονται και ‘’Αυτεπάγγελτα’’. Θα πρέπει η αυστηρότητα τήρησης στην χρήση βιοκτόνων να είναι μεγάλη,  (Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 528/2012 ) διότι και τα απολυμαντικά ανήκουν στα Βιοκτόνα για την Δημόσια Υγεία , όπου με την επαρκή κατάρτιση εξασφαλίζουν την επίτευξη ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος.

Πολλοί ‘’Πιστοποιημένοι’’ από αυτά τα σεμινάρια ‘’απολυμαίνουν’’ και κατσαρίδες, ακάρεα, κοριούς, κλπ. Βασίζονται στο ότι δεν γίνονται  ‘’Υγειονομικοί έλεγχοι στην πράξη’’. Ένας λόγος επιπλέον που  οι Δ/νσεις Υγειονομικού Ελέγχου& Περιβαλλοντικής Υγιεινής, θα πρέπει να ζητούν ηλεκτρονικά όλες τις βεβαιώσεις των εφαρμογών σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, μαζί με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές μελέτες και τις διακηρύξεις –απευθείας  αναθέσεις.

Έτσι μετά την πρώτη ‘’ιχνιλασιμότητα ‘’ των εφαρμογών , για το τι απολυμαντικά και τι επαγγελματικοί μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν , από ποιον πιστοποιημένο εφαρμοστή έγιναν , άλλα και ποιος υγειονομικά υπεύθυνος υπογράφει . Έτσι οι επιθεωρητές στοχευμένα και σε λιγότερο χρόνο  θα μπορούν να πάρουν δήγματα για την τήρηση και ορθή εφαρμογή των προγραμμάτων καθαρισμού & απολύμανσης χώρων , άλλα  και αν έχει γίνει ορθή εφαρμογή των βιοκτόνων στα προγράμματα απεντόμωσης – μυοκτονία, αλλά και αν υπάρχει υπολειμματικότητα ή/και μικροτεμαχίδια από τα αποσυνθεμένα έντομα (οι κατσαρίδες είναι η δεύτερη αιτία αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων ) κλπ. Αν χρειάζεται επιπλέον Κ.Υ.Α , μόνο το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει.

Όλοι  έχουν το δικαίωμα να συγκρίνουν το Σχέδιο εφαρμογών αποκατάστασης εσωτερικών χώρων ‘’τεσσάρων σημείων’’ … ώστε να μην υπάρχουν ‘’σύννεφα’’ !!!

Η ανάδειξη των λύσεων στα προβλήματα που προκύπτουν είναι ευθύνη όλων. Διότι όπως συχνά αναφέρω, ο καθένας μας   από το ‘’δικό του μετερίζι ’’  και όλοι μαζί ‘’έχουμε χρέος ’’ να βρισκόμαστε δίπλα στους φορείς για τον περιορισμό της διασποράς.  Απαιτείται όμως η συμπόρευση όλων μας για την πρόληψη,  με ευαισθητοποίηση στην προαγωγή της υγείας και κινητήριο δύναμη την συλλογική ευαισθησία για τον σχεδιασμό δράσεων, προς όφελος της κοινωνίας όλων των πολιτών.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζοντας από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η/και μη-κυβερνητικές οργανώσεις , οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδιών ,ιδρυμάτων και φορεων, με μια αναδημοσίευση ή ένα e mail,  κ.λ.π

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή :  https://klintec.gr/όταν-η-σχετική-βεβαίωση-σύμφων/

Σχετικά Άρθρα