Επιστρέφοντας από διακοπές στην προσαρμοστικότητα μιας ‘’υποσχόμενης κανονικότητας’’!!

Επιστρέφοντας από διακοπές στην προσαρμοστικότητα μιας ‘’υποσχόμενης κανονικότητας’’!!

‘’Όταν η επιστροφή των διακοπών συνοδεύεται με Κοριούς (Bed Bugs), Άκαρι της ψώρας, Ψείρες του σώματος, Ψύλλους, Ακάρεα (Dust mites), Ακάρεα των περιστεριών, Αρπακτικά ακάρεα, Κολλέμβολα (Collembola), Έντομα υφασμάτων – χαλιών, Τσιμπούρια (κρότωνες),  καλοκαιρινές  παρασιτώσεις  ή/και  μικροβιακές – Βακτηριακές λοιμώξεις, , μπορεί να φέρει ‘’παρενέργειες ‘’– όχι μόνο στην τσέπη– αλλά και στην υγεία.!!’’

Μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία ,όπου τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα περιμένετε ή τα προγραμματίζετε, διατηρείτε την ψυχραιμία σας και παραμένετε αισιόδοξοι. Τα γεγονότα έγιναν και σημασία τώρα έχει να εντοπίσετε από που προήλθαν και με ποιο τρόπο θα διαχειριστείτε την αντιμετώπιση τους με τις καλύτερες και ορθότερες αποφάσεις.

Προσοχή στην άσκοπη χρήση βιοκτόνων!!!

  • Η καθαριότητα, το πλύσιμο και η εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης,όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης, δεν αντικαθιστούν καθαριότητα, πλύσιμο και εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, σκόρος, κατσαρίδες δεν Απολυμαίνονται.!!

Χρησιμοποιούμε  εφαρμογές βέλτιστων πρακτικών με ολοκληρωμένη υποστήριξη σε τομείς Περιβαλλοντικού αλλά και Υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα από επενδύσεις σε  εξειδικευμένο επαγγελματικό εξοπλισμό  για τα  εξειδικευμένα πρόγραμμα μας. Μεταφέρουμε ‘’Από τη Θεωρία στην Πράξη ’’  την διαρκή δράση μας για την προστασία που σκοπό έχει την λήψη προληπτικών μέτρων , ως ηθική υπόμνηση και υπέρτατο χρέος , για την προαγωγή και βελτίωση της υγιεινής από όλους μας– Πολίτες και Πολιτεία!

Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.

Τα προβλήματα : Ενημερώνεστε ενδεικτικά και χωρίς πανικό – ερασιτεχνισμούς, αντιμετωπίζετε τους ‘’Παρασιτικούς Εισβολείς’’ επικοινωνώντας μαζί μας για αποτελεσματικές λύσεις , έτσι ώστε να μην γίνετε Bio-κτόνοι στο σπίτι σας.

Κοριοί : Αυτά τα μικροσκοπικά αλλά άκρως  διψασμένα για ανθρώπινο αίμα έντομα  , έχουν κάνει για τα καλά την επανεμφάνισή τους κριμένα σε έπιπλα, βαλίτσες, υφάσματα και τους «κολλάμε» συνήθως ταξιδεύοντας (με τις αποσκευές ή τα ρούχα), κλπ  Αν και τα τσιμπήματα τους από μόνα τους δεν θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία, όμως μετά από επιστημονικές έρευνες, η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών, με αποτέλεσμα να συνδεθεί άμεσα με τις λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία. Για τους περιοίκους που οι κατοικίες τους γειτονεύουν με έλατα – ο “κοριός” του ελάτου – είναι ένα ακίνδυνο για τον άνθρωπο και ωφέλιμο έντομο και δεν σχετίζεται με τον επικίνδυνο κοριό (Cimex lectularius). Χρειάζεται όμως  μεγάλη προσοχή στα ταξίδια, διότι έχει επανέλθει στην επικαιρότητα η εξάπλωση της νόσου Chagas, που την ονομάζουν… «νόσο των φτωχών» και μεταδίδεται δε από μολυσμένα έντομα και κυρίως κοριούς.

Σε αντίθεση τα  Ptinidae- τα έντομα αίνιγμα, δεν έχουν καμία σχέση με τους κοριούς και συνεπώς δεν τρέφονται με αίμα. Τρέφονται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα και συνήθως βρίσκονται σε φωλιές πουλιών και ζώων ή σπηλιές. Βρίσκουν όμως τρόπους να τρυπώνουν στις κατοικίες όπου τρέφονται με τρόφιμα, σπόρους ή μπαχαρικά που βρίσκονται εκεί.

Ψώρα :Το άκαρι της ψώρας , μια επικίνδυνη δερματική νόσος, ιδιαίτερα μεταδοτική που προκαλείται από ένα παρασιτικό, που λέγεται άκαρι της ψώρας, (Sarcoptes scabiei)* το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου. Η Ψείρα του σώματος δεν πρέπει να συγχέεται με το άκαρι της ψώρας , κοινώς ψώρα, αλλά ούτε και με τους απρόσμενους φίλους μας, τους κοριούς.

Ακάρεα των Πτηνών :Τα άγρια ή/και οικόσιτα περιστέρια ’’φιλοξενούν’’ κατά κύριο λόγο  πλήθος αιμομυζητικών εκτοπαρασίτων, όπως ακάρεα, (Dermanyssus gallinae), το οποίο  όταν εισέλθει στο σπίτι μπορεί να ζήσει σε όλους τους χώρους αλλά περισσότερο στο κρεβάτι και τα κλινοσκεπάσματα,για αναζήτηση ενός γεύματος από αίμα. Τα αιμομυζητικά ακάρεα απαντώνται συχνότατα σε θηλαστικά και πτηνά, ενώ είναι πολύ συχνή και η παρουσία τους στον άνθρωπο.

Ψύλλοι: Είναι μικρά, δίχως πτερά, αλλά ιδιαίτερα ευκίνητα έντομα, με τρία ζεύγη ισχυρών ποδιών, το οπίσθιο ζεύγος των οποίων είναι ‘’εξειδικευμένο’’ για άλματα. Το δάγκωμα τους προκαλεί έντονο κνισμό και η επικινδυνότητά τους οφείλεται στο ότι αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα και έτσι μπορεί να διευκολύνουν στην εξάπλωση επιδημιών.

Σαπροφάγα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’  Αυτοί οι επιθετικοί εισβολείς είναι επιθετικά  ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ , όπου πολλά δεν είναι παρασιτικά αλλά είναι σε ‘‘ελεύθερη διαβίωση’’ και δρουν ως ‘‘επιθετικοί εισβολείς’’.

Κρότωνες (τσιμπούρια) : Είναι αρθρόποδα που απομυζούν αίμα από τα ζώα και τον άνθρωπο. Δεν πετούν και δεν πηδούν, αλλά προσκολλώνται στο δέρμα του ανθρώπου ή του ζώου μόλις τους το επιτρέψουν οι συνθήκες

Μούχλα στο στρώμα: Οι περισσότεροι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι η μούχλα στο στρώμα τα τελευταία χρονιά είναι πιο συχνή όπως και στα Χαλιά, που μπορεί να έχουν και τα έντομα υφασμάτων – χαλιών. Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας,  όπως και τα Κολλέμβολα (Collembola), δημιουργώντας ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα .

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Αποκατάστασης Χώρων

Η σημερινή εποχή -πολύ περισσότερο από ποτέ άλλοτε- επιβάλει να δημιουργούμε ένα  “Καθαρό Εσωτερικό Περιβάλλον”,  όταν οι εφαρμοστέες  κινήσεις αντιμετώπισης γίνουν με αποτελεσματικότητα και χωρίς επιπτώσεις στην δημόσια υγεία, δημιουργώντας στο μέγιστο βαθμό εσωτερικούς χώρους για μια απόλυτα υγιή διαβίωση. Η ανάδειξη της επικεντρωμένης πρόληψης για «μικροβιολογική ασφάλεια» στην Δημόσια Υγιεινή των εσωτερικών χώρων, προσδιορίζει την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων , εναρμονισμένα πλήρως με τις ποιο οικονομικά έξυπνες λύσεις .

Όταν οι κίνδυνοι αυξάνονται η πρόληψη δεν πρέπει να παρεμποδίζεται  από την συνεχιζόμενη έλλειψη βούλησης σε όλα τα επίπεδα. Μία ολιστική προσέγγιση με σύγχρονες τεχνολογίες ως εργαλείο για τις εξατομικευμένες μεθόδους που μειώνουν ακόμα και την χρήση χημικών κατά 5/6. Η αναβαθμισμένη διαχείριση και θωράκιση από τους βιοκινδύνους  εντάσσεται στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης του  δυνητικά ’’ άγνωστου SARS-CoV-2’’, αλλά και για τον λόγο μη επαρκών επιστημονικών στοιχείων για συγκέντρωση πολλών εμβολιασμένων προσώπων, όπου αφορά την υγεία όλων μας.

Με την εφαρμογή του σχεδίου των ‘’τεσσάρων σημείων’’ ως  συμπληρωματικό υλικό στην απαιτητέα εγκύκλιο, σύμφωνα με τη αρ. ( Α.Π. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.20),εξασφαλίζουμε την ’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας – Απολύμανσης και αποκατάστασης του κάθε εσωτερικού χώρου. Στην συνεχεία με την ανάπτυξη του προγράμματος  της  ‘’Υγειονομικής Ασπίδας Προστασίας ’’  κατά των Λοιμώξεων, εξασφαλίζουμε την επάρκεια των βασικών εφαρμογών πρόληψης , για μεν την αερογενή μετάδοση απέναντι στην  ”αναπνευστική υγιεινή” με την  ‘’Πιστοποιημένη περιβαλλοντική υγιεινή’’ στους εσωτερικούς χώρους,  για δε τις επιφάνειες τους με την  αόρατη προστασία  και το τείχος των «Νανοπαγίδων» ώστε ολοκληρωμένα- να προλαμβάνονται ή/και να αποτρέπονται – φαινόμενα αυξημένης μολυσματικότητας.

Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.

Ως προτεραιότητα η ευαισθητοποίηση μας απέναντι στην αναγκαία ενημέρωσή σας για την λήψη μέτρων αντιμετώπισής, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιητικής ζωής μέσα από την εξασφάλιση της υγειονομικής σας ασφάλειας.  .

Για πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  https://klintec.gr/επιστρέφοντας-απ…ακοπές-στην-προσ/