Σύγχρονες Παροχές Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών Προληπτικής Υγιεινής

Σύγχρονες Παροχές Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών Προληπτικής Υγιεινής.

Η επίτευξη της στοχευμένης ενημέρωσης έχει στόχο την προετοιμασία των πολιτών για την προληπτική υγιεινή, άλλα τους επαγγελματίες για τις αποτελεσματικές αντιδράσεις απέναντι  στις λιμώξεις, διότι δεν χαλαρώνουμε την επαγρύπνησή μας απέναντι τους.

Πέρα από την πρωτότυπη θεματολογία, τα  θέματα  της  προληπτικής υγιεινής είναι σίγουρα ένα ανάγνωσμα που ενδιαφέρει όχι μόνο τους ειδικούς, αλλά και κάθε άνθρωπο με ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την διατήρηση της υγείας του άλλα και την πρόληψη από τις λιμώξεις.

Προσπάθειες για τη μείωση του κινδύνου των λοιμώξεων γίνονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια ενώ καθημερινά παρουσιάζονται νέα συστήματα υψηλού επιπέδου απολύμανσης. Από τη δεκαετία του ’70 άρχισε να διαπιστώνεται ότι η μη σωστή χρήση και η αλόγιστη κατανάλωσή των απολυμαντικών δημιουργεί προβλήματα στον έλεγχο των λοιμώξεων, παρόμοια με εκείνα των αντιβιοτικών.

Τα χημικά απολυμαντικά χρησιμοποιούνται σήμερα ως κατασταλτική απολύμανση και όχι ‘’προληπτική’’ , με υψηλή αποτελεσματικότητα  για τον έλεγχο των λοιμώξεων, αφού περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία ‘’ενώσεων’’ που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του αριθμού ή/και την καταστροφή του υιικού φορτίου, των μικροοργανισμών, σε αντικείμενα ή επιφάνειες αλλά και κατ’ όγκο.

Η συνήθης επιχειρηματολογία για ‘‘προληπτική απολύμανση’’ με κατασταλτική  μέθοδο είναι αβάσιμη διότι αυτό είναι προσωρινό.  Επόμενος εκτός  του να αποτελεί μια στιγμιαία διεργασία , δεν αποκλείει καμία άμεση-επόμενη- μόλυνση,  με αποτέλεσμα ίσως η ‘’παραπλάνηση’’ της  ψευδαίσθησης για  ασφάλεια ή/και το αίσθημα της σιγουριάς για ’’ συνεχιζόμενη απολύμανση ’’ μπορεί και δημιουργήσει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγειονομική ασφάλεια, εργαζόμενων ,επισκεπτών , φιλοξενουμένων, ταξιδευτών, κλπ

Απολύμανση: H αιτιολογημένη κατασταλτική απολύμανση  πρέπει να τεκμηριώνεται –αποδεδειγμένα – για τον λόγο που πρέπει να γίνει , (π.χ. σε περίπτωση κρούσματος) σκοπεύοντας στην μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών στις επιφάνειες , ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος  μεταφοράς μικροβιακών μολύνσεων, κλπ.

Η απολύμανση έχει βραχυπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και γίνεται μετά από ενδελεχή καθαριότητα σε όλες τις επιφάνειες. Σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται  για  όλο τον όγκο m³ ενός  χώρου, με μηχανήματα αερομεταφερόμενης διάχυσης (π.χ. εκνέφωση ή διαδικασία ξήρανσης εκνέφωσης, καπνισμό ή/και νεφελοψεκασμό,) θα πρέπει να προηγηθεί  ‘’ περιβαλλοντική εξυγίανση’’ώστε να υπάρχει καθαρότητα στον αέρα που θα μεταφέρει το απολυμαντικό υλικό για την απολύμανση των επιφανειών ,μέσω του αέρα .

Τα προληπτικά μέτρα για την υγιεινή είναι πάντοτε απαραίτητα.

Η προληπτική υγιεινή αποτελεί την κατευθυντήρια αρχή για την υγειονομική μας ασφάλεια, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους μας. Η ανάγκη αυτή στο πλαίσιο της διεύρυνσης γίνεται ολοένα πιο επιτακτική, καθώς δεν έχει καλλιεργηθεί ακόμη η νοοτροπία της ολοκληρωμένης προσέγγισης στην Προληπτική υγιεινή. Η αυστηρότητα των υγειονομικών έλεγχων είναι εντελώς απαραίτητη , μιας και στην πράξη χωρίς  τους ελέγχους δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση των ορθών  πρακτικών για την υγειονομική ασφάλεια μας. Ως εκ τούτου, καθοριστικός παράγοντας για την μελλοντική ποιότητα της υγιεινής ζωής των πολιτών, είναι το πόσο αποτελεσματικά θα αξιοποιηθεί η κοινωνική εξέλιξη της πρόληψης, για την υγειονομική ασφάλεια τους.

Ο επαναπροσδιορισμός στρατηγικής για την υγειονομική εξασφάλιση μας αφορά όλους.

Στα σχέδια δράσεων της Προληπτικής Υγιεινής εντάσσονται οι  τεχνολογίες  των ολοκληρωμένων εφαρμοστηκών μεθόδων πρόληψης και ελέγχου διασποράς των λοιμώξεων , μέσα από την  ‘’Υγειονομική Ασπίδα Προστασίας ’’ από τις  Λοιμώξεις – με διαφανή τρόπο – όπου καλύπτουν πλήρως  με Παροχές Σύγχρονων Υπηρεσιών Υψηλής Ποιότητας * και τις ανησυχίες για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών παραγόντων, απέναντι  στην διατήρηση της καλής υγειονομικής κατάστασης.

Οι ειδικές  “ομάδες κρούσης”   για τις εφαρμογές  χρησιμοποιούν εξειδικευμένο προσωπικό με Πιστοποιημένη εκπαίδευση στον καθαρισμό – απολύμανση  και αποκατάσταση ,πριν την εκ νέου χρήση του χώρου. Διαδικασίες που τεκμηριώνονται και εκτελούνται για την’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας -Απολύμανσης των Εσωτερικών Χώρων‘’ , ως συμπληρωματικό υλικό ‘’υπέρ κάλυψης’’  νόμων , εγκυκλίων, σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων καθώς και του περιβάλλοντος.

Η Προληπτική Υγιεινή  μειώνει παράγοντες των λοιμώξεων που θέλουν να ‘’ Κυκλοφορούν… κρυφά’’ , για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Και παρέχει:  Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον (υγειονομική ασφάλεια εργαζομένων), Παραγωγικότητα , Μειωμένους χαμένους χρόνους , Μειωμένες ζημιές σε περιουσία, Ποιότητα υπηρεσιών , Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα .

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν, για την δημιουργία ή//και συνεργασία με ειδικές  “ομάδες κρούσης” που να διέπονται  από Υγειονομικούς κανόνες σε  χώρους , ξενοδοχείων, φιλοξενίας και ενδιαίτησης ( διαμονής ) – διαβίωσης πολλών ατόμων, σπιτιών, Μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, Ιατρείων φροντίδας υγείας, Κέντρων αποθεραπείας & αποκατάστασης, Κέντρων υγείας, τουριστικών λεωφορείων και σκαφών αναψυχής, Πλοίων,  κλπ

Η Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική και Υγειονομική Διαχείριση των εσωτερικών χώρων , ως πεδίο εφαρμογής  δεν  αφορά αποκλειστικά  επιχειρήσεις που εμφανίζουν υψηλό ρίσκο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Δηλαδή  επιχειρήσεις – εταιρείες  με βασικό ή δευτερεύον αντικείμενο την φιλοξενία, την μεταφορά, την ψυχαγωγία και την παροχή υπηρεσιών ευεξίας και περιποίησης. Τα ξενοδοχεία και τα κάθε είδους καταλύματα, τα κρουαζιερόπλοια, τα πλοία της ακτοπλοΐας, τα εστιατόρια, οι αεροπορικές εταιρείες, τα ενοικιαζόμενα θαλάσσια σκάφη αναψυχής, τα κομμωτήρια, τα κέντρα ευεξίας, αισθητικής και spa, τα γυμναστήρια, οι παιδότοποι και οι παιδικές κατασκηνώσεις είναι μερικές από τις επιχειρήσεις –εταιρείες. Αφορά όλους τους εσωτερικούς  χώρους.

* Οι συνεργασίες των υπηρεσιών Προληπτικής Υγιεινής συντονίζεται και υποστηρίζεται από την Klintec

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο e-mail: vgenis@otenet.gr , ή στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : https://klintec.gr/σύγχρονες-παροχέ…ηλής-ποιότητας-υ/