Εμμανουήλ Παναγιώτα (Πέννυ)

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Η Παναγιώτα (Πέννυ) Εμμανουήλ είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, και είναι Διευθύντρια του ΕΣΥ στο Δερματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1991 και απέκτησε την ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Α. Συγγρός, το 1997. Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην επεμβατική δερματολογία και στην κοσμετολογία στο Πανεπιστήμιο Tulane της Ν. Ορλεάνης των Η.Π.Α. Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Είναι Εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιστορίας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (ESHDV) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, της οποίας διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. αυτής. Μέλος της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας. Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας. Διετέλεσε μέλος του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής και Αξιολόγησης Επιμελητών Α΄ και Β΄ Ιατρών Ε.Σ.Υ από το 2005-2009. Συμμετείχε σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια με ανακοινώσεις, ως προεδρεύουσα και ως διοργανώτρια. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Βραβεύτηκε για την καλύτερη ιατροιστορική μελέτη από την Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας – Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας των Ιατρικών Επιστημών. Αρθρογραφεί τακτικά στον Ημερήσιο τύπο και στα Νέα της Δερματολογικής Εταιρείας για ιατρικά θέματα. Το 2006 εξέδωσε βιβλίο-λεύκωμα ιατροϊστορικού περιεχομένου με θέμα: «Μουσείο προπλασμάτων Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός». Tο 2010 έκανε την επιστημονική επιμέλεια της μετάφρασης της Δερματολογικής ενότητας, του ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book), Παθολογία του CECIL – 23η έκδοση (εκδ.Mendor).

www.emmanouil.com.gr
Πέννυ Εμμανουήλ
Δερματολόγος -Αφροδισιολόγος
Δν/τρια Δερματολογικού ΓΝΠαίδων Πεντέλης

Posted in
Χωρίς κατηγορία