Green Mite Clean

Έρευνες από  οργανισμούς και υπηρεσίες  Προστασίας Περιβάλλοντος για την έκθεση των ανθρώπων στους αιωρούμενους ρύπους, έδειξαν ότι η ατμόσφαιρα μέσα στα κτίρια μπορεί να έχει ως και πέντε φορές περισσότερα ‘‘ρυπογόνα μικροβιακά φορτία’’ από την εξωτερική, ανεξάρτητα από το αν ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ή σε ένα προάστιο.

Στο σπίτι μας , στην εργασία , στο βρεφονηπιακό σταθμό, στην εκκλησία , κλπ “συμβιώνουμε” με διάφορους ρύπους χημικών ενώσεων, που είτε μεταφέρονται από έξω με τον αέρα και τα ρούχα μας, είτε παράγονται μέσα στους εσωτερικούς χώρους, από τα διαφορά  υλικά, κατασκευής , συντήρησης αλλά και επίπλωσης

Ένας “άρρωστος εσωτερικός χώρος ” μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας σε όλους μας, πόσο μάλλον σε ένα ευαίσθητο παιδί. Η επιμελημένη  εφαρμογή μέτρων με τους στοιχειώδεις  κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, μπορεί να περιορίσουν κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών,(π.χ άσθματος, αλλεργικής ρινίτιδας κλπ.) που θα προέρχονται από τους αιωρούμενους ¨μολυσματικούς παράγοντες ¨ , τα περιττώματα των άκαρεων της οικιακής σκόνης  (Dust mites), την γύρη, το τρίχωμα της γάτας, η του ποντικού, αλλά και από τις κατσαρίδες, τους κοριούς, κλπ.

Όταν η ποιητική ζωή στο σπίτι τραβάει μέρος του προϋπολογισμού μας, αυξάνεται η τάση των καταναλωτών για περισσότερη ενημέρωση με παροχή συμβουλών πράγμα το οποίο δείχνει πόσο ποιο σημαντική είναι η επαφή.

Η επιστημονική ομάδα του Green Mite Clean, θα είναι κοντά σας για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε όπως :

Α) Το κοινό άκαρι σκόνης Dust Mite,  των εσωτερικών χώρων με τα αλλεργιογόνα περιττώματα τους μαζί με όλα τα αλλά “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”.

Στα Νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια, για Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις σε Κατοικημένους Χώρους ,γίνεται αναλυτική ενημέρωση για τις μεθόδους αντιμετώπισης, με εξειδικευμένα συστήματα εξυγίανσης, έμφαση στην αποτελεσματικότητα της σωστής προεργασίας για το πριν αλλά και για το μετά από κάθε επιστημονική εφαρμογή , ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους  μολυσματικούς παράγοντες, αλλά και η χρησιμοποίηση  λιγότερων χημικών.

Με ειδικές αναφορες για τα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) ώστε να αποφεύγονται χημικά σκευάσματα απώθησης η εξουδετέρωσης όταν δεν χρειάζεται, γιατί γίνονται ποιο ανθεκτικά και “επικίνδυνα επιθετικά” με αποτέλεσμα όταν υπάρξει ανάγκη επέμβασης, να επεμβαίνουμε με πολύ δραστικά χημικά.

Β) Τους Αιμομυζητικούς κοριούς, (Bed Bugs)  αυτά τα καφεκόκκινα παρασιτικά έντομα που φωλιάζουν σε στρώματα, μαξιλάρια και καναπέδες και όχι μόνο.

Για τους κοριούς μετά από επιστημονικές έρευνες, όπως επισημαίνει και στα σεμινάρια ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εντομολογίας ( Δρ. Χρήστος Αθανασίου,)   η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους (περιττώματα με αποσύνθεση), σε ένα χώρο μπορεί να μην αποκλείει την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα µε τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία.

Συνήθως τους μεταφέρουμε  με τις αποσκευές, τα ρούχα, τα έπιπλα και ότι άλλο μεταφέρουν άτομα που ταξιδεύουν. Τα συγκεκριμένα έντομα μεταφέρονται στα σπίτια μας από κοιτώνες του στρατού, ξενοδοχεία, παιδικές κατασκηνώσεις, θέατρα, αεροπλάνα, σκάφη, τρένα, λεωφορεία και άλλους δημόσιους χώρους. Όταν εγκατασταθούν στο σπίτι είναι εύκολο να διαδοθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Γ) Το Αιμομυζητικο κόκκινο άκαρι πουλερικών (Dermanyssus gallinae) (ή κόκκινη ορνιθόψειρα όπως συνήθως αναφέρεται) το οποίο μεταφέρετε από τα άγρια πτηνά, στις φωλιές τους , στα εξωτερικά μηχανήματα των κλιματιστικών(air conditions) προσβάλλοντας τα «οικιακά» και τους ανθρώπους, με το επώδυνο ερεθιστικό, «δάγκωμα» προκαλώντας δερματολογίες παθήσεις.

Δ) ΤοΈντομο Colleoptero της οικογένειας Dermestidae προσβάλει αντικείμενα από μαλλί και δέρμα όπως τα μοντέρνα χαλιά τα οποία τα βρίσκουμε και στην κρεβατοκάμαρα

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839, 6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Τα Βιοκτόνα προϊόντα στην Ελλάδα.pdf

Σχετικά Άρθρα

 1. Προσανατολισμένη φροντίδα στο περιβάλλον.
 2. Καινοτόμες Δράσεις με Πολλαπλή Εξασφάλιση (Multiple Collateral) από το Hygene Water.
 3. Περιστέρια: Φίλοι ως σύμβολα ειρήνης, ή εχθροί;
 4. Το άκαρι της ψώρας
 5. Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’
 6. Ενημέρωση για την προστασία των πολιτών από τα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’
 7. Απεντόμωση – Μυοκτονία : Με ’’Αναγγελία’’ Επιστήμονα ή Χωρίς.!!!
 8. Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!
 9. Επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ οι νέοι εισβολείς στα σπίτια μας.
 10. Bio – κτόνος στο σπίτι μας;.
 11. Ptinidae: Τα έντομα αίνιγμα.
 12. Pillbugs και Sow bugs οι “ενοχλητικοί μετανάστες” στα σπίτια μας.
 13. Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.
 14. Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!
 15. Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία
 16. Η εξάπλωση της νόσου Chagas με το Kissing Bug
 17. Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.
 18. Πρωταρχικός στόχος η προστασία του καταναλωτή.