Προσανατολισμένη φροντίδα στο περιβάλλον.

Προσανατολισμένη φροντίδα στο περιβάλλον.

Με αφορμή της απάντησης σε σχόλιο μου στην ανάρτηση για το Επαγγελματικό περίγραμμα του τεχνικού διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών, από τον Βλάση Μπισμπίκη, θα γίνει μια εμπεριστατωμένη ενημερωτική περιγραφή ως απάντηση στο χώρο του  Green Mite Clean, ώστε να μην υπάρξει θέμα με την Πολιτική περιεχομένου αναρτήσεων του ΣΕΑΜΕ.

Αγαπητέ Βλάση.

Με την εμπειρία των 35 χρόνων, την γνώση από επαγγελματικά περιγράμματα και με Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων , με συνεχή  ερευνά -από το 1912- σε ειδικευμένες μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας (ISCO) και ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’ σε Καινοτόμες Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , για την αναγκαιότητα ανάδειξης των  ‘‘πράσινων στρατηγικών’’ στις Bio- εφαρμογές Διαχείρισης Εσωτερικών Χώρων , ανταποκρίνομαι πάντα όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος.

Το σχολειό το ανάρτησα συμπληρωματικά –για περισσότερη ενημέρωση -στην αναφορά ‘’ Η  σύγχρονη απαίτηση, τουλάχιστον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μηδενική ανοχή στην επιβάρυνση της υγείας των πολιτών απαιτεί μείωση χρήσης βιοκτόνων ….άλλα και στην αναφορά για …τροποποίηση της ατμόσφαιρας με αφαίρεση του Ο2 κλπ ‘’.

Το περιεχόμενο του σχολίου μου υπάρχει αναρτημένο , από την 20-02- 2018 Purerefreshing: Καινοτόμες Προδιαγραφές Ανάπτυξης Εφαρμογών Με Διεργασίες Οξείδωσης για ενημέρωση.  Είναι ένα πρόγραμμα με ‘’πράσινες στρατηγικές’’, που αποτελείται από μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας και χρησιμοποιούνται  για την  περιβαλλοντική αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων, προκειμένου να μειωθούν ως προς το πλείστον, οι συγκεντρώσεις στοχευόμενων περιβαλλοντικών ρύπων, σε αποδεκτά επίπεδα ,κλπ.

Στην ευρύτερη ενότητα των παρεμβάσεων για την εξασφάλιση συνθηκών ελεγχόμενης ή/και τροποποιημένης ατμόσφαιρας, μπορούν να περιληφθούν συστήματα συνδυαστικής επίδρασης της επεξεργασίας με τη μέθοδο έγχυσης όζοντος για την επιβράδυνση της ανάπτυξης μικροοργανισμών και εντόμων. Βασικό πλεονέκτημα του όζοντος είναι η ταχύτατη δράση του κατά των κυτταρικών τοιχωμάτων των βακτηρίων, των σπορείων άλλων παθογόνων και ζωικών παρασίτων σε πρακτικά εφαρμόσιμες και ασφαλείς συγκεντρώσεις . ( ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’ με διεργασία υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο )

Όπως γνωρίζεις στις 30-11 και 01,02 12 2018, η Klintec με την υποστήριξη όλων των τμημάτων του Green Mite Clean , παραβρέθηκε στα Εκπαιδευτικά σεμινάρια, με αντικείμενο την  Ολοκληρωμένη Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών  (Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις) -σε κατοικημένους χώρους. Εκτός των άλλων ο Καθηγητής Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστος ,  αναφέρθηκε για την δυναμική χρήση του όζοντος ,ως εναλλακτική τεχνολογία ελέγχου επιβλαβών οργανισμών για χρήση σε αποθηκευμένα προϊόντα και στις νέες βιομηχανικές εφαρμογές, καθιστώντας τη χρήση του στη βιομηχανία τροφίμων ευκολότερη και εφαρμόσιμη σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων.  Δείτε περισσότερα Η χρήση αερίου όζοντος για τον έλεγχο των εντόμων και των μικροοργανισμών στα αποθηκευμένα προϊόντα.

Αναφέρθηκε δε και στην ‘’Αξιολόγηση του όζοντος για εφαρμογές καραντίνας και προ-μεταφοράς φορτίου, ως ουσιών εναλλακτικών του βρωμιούχου μεθυλίου και άλλων τοξικών για το περιβάλλον ουσιών’’, διότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετείχε ως Συντονιστής Φορέας με συμμετέχοντες το Μ.Φ.Ι., ΥΠ.Α.Α.Τ., . Η αναφορά υπάρχει και στην  Έκθεση εργασιών 2013 – του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Στην αναζήτηση πιθανών εναλλακτικών λύσεων αντικατάστασης  του βρωμιούχου μεθυλίου , αναφορές για το όζον υπάρχουν και στο Susceptibility of the life stages of cigarette beetle… to ozone.

Άλλα και στις 30 και 31 Μαρτίου 2019 η Klintec με την υποστήριξη όλων των τμημάτων του Green Mite Clean , παραβρέθηκε στο Πρώτο Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο, για τις   Διαχειριστικές Εφαρμογές  Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  , σε Εσωτερικούς Χώρους .

Η ενθάρρυνση μας στην εισαγωγή Νέων καινοτομιών με  ‘’πράσινες στρατηγικές’’ (Purerefreshing) ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας, όπως οι Bio-εφαρμογές καθαρισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  (Antipollution Technology) και την εφαρμογή συστημάτων ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’’ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στους εσωτερικούς χώρους, και όχι μόνο, αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα με την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Αναφορές σε πρόσφατα άρθρα:

Η Τεχνολογία Σύμμαχος στην Προσπάθεια Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής.

Σου επισημαίνω δε ότι, στο επαγγελματικό περίγραμμα θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι εφαρμογές με τις εργασίες για πριν ή/και μετά από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή. Μια συνοπτική ενημέρωση με ”λίγο μελέτη” μπορεί να βοηθήσει.

Bio –εφαρμογές απορρύπανσης : Όπως λένε οι επιστήμονες εντομολόγοι για όλα τα έντομα «το καλύτερο εντομοκτόνο είναι η καθαριότητα» και ότι «το πιο δραστικό όπλο κατά των προσβολών είναι ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σύστημα απορρύπανσης», αλλά και ποιο πρόσφατα στον Οδηγό Ορθής Πρακτικής για προστασία από ζωικούς εχθρούς- έντομα(2015). Σελίδα 27 (π.χ. ειδικές σκούπες)  Η αναβάθμιση μιας διασφαλισμένης ποιότητας επιβεβαιώνεται από ένα απόλυτα σχεδιασμένο και   πλήρες σύστημα φροντίδας,  (Deep-Depollution). για πολλαπλές Bio –εφαρμογές απορρύπανσης των εσωτερικών χώρων.  Χρειάζεται βεβαιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των   ‘’άγνωστων κίνδυνων’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων .

Bio –εφαρμογές Εξυγίανσης κατά όγκο : Οι Παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών, απαιτούν την χρησιμοποίηση του κατοχυρωμένου συστήματος  ‘‘περιβαλλοντολογικής απολύμανσης κατά όγκο Bio-Εξυγίανσης  ’’ . Πιστοποιημένο ως Ιατρική Συσκευή Τάξης ΙΙ από τον οργανισμό FDA των ΗΠΑ, θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο ‘’. Ίσως οι πολλές αντενδείξεις , μπορούν πλέων να μας πείσουν για την επικινδυνότητα της επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Bio –εφαρμογές απολύμανση κατά όγκο  :‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’ με διεργασία  υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο )  Μετά την απολυμαντική του δράση, το όζον καταλύεται σε οξυγόνο αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο.  Αυτή η φυσική εναλλακτική λύση χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination), για τις επιχειρήσεις-εταιρίες με επαγγελματίες επιστήμονες, ( οι φέροντες την ειδική αναγγελία του Υ.Π.Α.ΑΤ),  ενεργώντας συμπληρωματικά για την κάλυψη των αναγκών, στους τομείς των Υπηρεσιών Ελέγχου μιας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής , για  περιπτώσεις που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφαρμογές με βιοκτονα. Μπορούν να δημιουργήσουν ανασταλτική ανάπτυξη μαζί με την δημιουργία  ενός  αφιλόξενου περιβάλλοντος  για τους μικρούς ζωικούς εχθρούς, με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας  μια απόλυτα υγιή διαβίωση.

Το Disinfector με δημιουργία προς χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον λύση, χωρίς την χρήση χημικών .Το συγκεκριμένο προϊόν φροντίζει οι λείες επιφάνειες ή οπού ο κατασκευαστής του επεξεργασμένου αντικείμενου επιτρέπει αυτές τις θερμοκρασίες κλπ,  ώστε να είναι απολυμασμένες. Η παραπληροφόρηση όμως συνεχίζει να υφίστανται, όπου πολλοί επιστήμονες εφαρμοστές και μελή του ΣΕΑΜΕ , με την μέθοδο ΄΄ατμιζμού των στρωμάτων ΄΄,  να παραπλανούν τους επαγγελματίες ξενοδόχους, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια με τις ΄΄ασάφειες διατύπωσης ΄΄   στο Κριτήριο 4.27 , ερμηνεύοντας τον Καθαρισμό στρωμάτων –κατά το δοκούν, προσφέροντας και ‘’πιστοποιητικό εξυγίανσης στρωμάτων’’.

Keeping It Clean While Keeping It Green

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση με Βεβαιωμένη Εκπαίδευση Ορθής εφαρμογής των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών , πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.). Για την αντιμετώπιση των ποικίλων οργανισμών , περιβαλλοντικής και υγειονομικής σημασίας, στους κατοικημένους χώρους , πέραν των πληροφοριών επί της μορφολογίας, βιολογίας, οικολογίας αυτών, χρειάζεται και πλήρης ενημέρωση των διάφορων μεθόδων και πρακτικών μαζί με τα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών τους.

Οι Παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών, με γνώμονα πάντα την Προστασία της Υγείας-Περιούσιας – Περιβάλλοντος, απαιτούν την χρησιμοποίηση συστημάτων μαζί με την Βεβαιωμένη επαγγελματική κατάρτιση των εφαρμοστών, ώστε οι εφαρμογές αντιμετώπισης , να γίνονται με αποτελεσματικότητα αποφέροντας την δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Οι δε επαγγελματίες επιστήμονες θα πρέπει να ενημερωθούν έτσι ώστε, με την σύνταξη της επιστημονικής τεχνικής μελέτης που συνοδεύει την κάθε προσφορά,  θα  πρέπει ενημερώνουν γραπτώς τους καταναλωτές , ώστε να γνωρίζουν για τις απαιτούμενες εφαρμογές περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος- πριν / και μετά από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή. Έτσι θα ύπαρξη η δυνατότητα:

α) Ο Επαγγελματίας να έχει επενδύσει στον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, μαζί με την επαγγελματική κατάρτιση με Βεβαιωμένη Εκπαίδευση Ορθής εφαρμογής των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών.

β) Ο Επαγγελματίας να συνεργάζεται με επιχειρήσεις-εταιρίες  που μπορούν να του παρέχουν μια Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντολογικής Διαχείρισης,  έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι  τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους επιτυγχάνοντας  το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

 γ) Ο Επαγγελματίας να αναφέρει ή/και να προτείνει στον καταναλωτή , ώστε να βρει επιχειρήσεις-εταιρίες  που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές της απαιτούμενες εφαρμογές αποφεύγοντας έτσι  στο μέγιστο βαθμό τα αρνητικά αποτελέσματα.

Υ.Γ.: Και οι τρεις προαναφερόμενες περιπτώσεις εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, από επαγγελματίες επιστήμονες, ( οι φέροντες την ειδική αναγγελία του Υ.Π.Α.ΑΤ) και μέλη του ΣΕΑΜΕ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγήhttps://klintec.gr/προσανατολισμένη…οντίδα-στο-περιβ/ ‎

Σχετικά Άρθρα

  1. Φιλοξενία σε Ενοικιαζόμενα Δωμάτια: Με ή Χωρίς Απεντόμωση – Μυοκτονία;
  2. Επαναφορά της απεντόμωσης σε επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα.
  3. Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.
  4. Η ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων μας αφορά όλους!
  5. Απεντόμωση – Μυοκτονία : Με ’’Αναγγελία’’ Επιστήμονα ή Χωρίς.!!!
  6. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
  7. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
  8. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
  9. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
  10. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
  11. Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!
  12. Διαταραχές με Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.
  13. Μούχλα στο στρώμα!!!!
  14. Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας.
  15. Τα περί συνεχιζόμενης μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας.!!
  16. Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.
  17. Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση  των ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’.
  18. Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.
  19. Οικονομικές παρενέργειες και από τα σκαθάρια των χαλιών.!!
  20. Ωφέλιμοι θηρευτές για την προστασία του αστικού πρασίνου !!!