Άκαρι της ψώρας

Άκαρι της Ψώρας ( Ψώρα )

Ψώρα, μια επικίνδυνη δερματική νόσος, ιδιαίτερα μεταδοτική που προκαλείται από ένα παρασιτικό, που λέγεται άκαρι της ψώρας, (Sarcoptes scabiei)* το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου,η ονομαζόμενη ψώρα (scabies). Είναι μικροσκοπικό αραχνοειδές παρασιτικό που προκαλεί έντονο κνησμό (φαγούρα ),προκαλείται έτσι τοπική φλεγμονή, με σοβαρές βλάβες στο δέρμα από το ξύσιμο άλλα και είσοδο βακτηριδίων που οδηγούν στην μορφή του Μολυσματικού κηρίου (του Κέλσου) , μια πολύ φλεγμονώδης μυκητιακή λοίμωξη. Αν και για πολλά χρόνια είχε σταματήσει να ακούγεται, με την εξάπλωση και στην Ελλάδα αυτής της ξεχασμένης νόσου, ξαναμπαίνει στη ζωή των σημερινών σύγχρονων κοινωνιών.

Χωρίς ξενιστή μπορεί να ζήσει από 5 ημέρες έως 2 εβδομάδες. Αντιθέτως στον ανθρώπινο οργανισμό επιζεί επί περίπου ένα μήνα και μπορούν να βαδίσουν σε μεγάλες αποστάσεις. Έτσι τα συμπτώματα της ψώρας μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή και χρόνια.

Η επίσκεψη για διάγνωση και ιατρική φροντίδα κρίνεται υποχρεωτική. 

Με την έναρξη της κατάλληλης θεραπείας στον χώρο διαμονής, εκτός από τα κλινοσκεπάσματα και ρούχα, πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου.

Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον.

‘’‘Όταν φροντίδα και υγειονομική περίθαλψη των ασθενών μεταφέρεται στο σπίτι , τα ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά και υγειονομικά  μέτρα , είναι η απαραίτητη προϋπόθεση. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου, εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας του απαιτούμενου επιπέδου για μια ασφαλή εφαρμογή υλοποίησης, το είδος του χώρου, αλλά και την εναρμόνιση των δαπανών στο μέγιστο βαθμό στο κόστος της προτεινόμενης μεθόδου.’’

Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.

Η διασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για εσάς , όταν η χρήση του αναβαθμίζεται σε υψηλότερο επίπεδο με αποτελεσματικότερη ‘’Ασπίδα προστασίας ’’ .

Το τμήμα της BiOzone για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, αναπτύσσει προγράμματα ‘’πράσινων στρατηγικών’’ με εξειδικευμένες μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας, για επί τόπου χημική οξείδωση (Purerefreshing), επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Έχει υιοθέτηση μια εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση. τηρώντας τις διαδικασίες ‘‘Ιχνηλασιμότητας’’ -με βάση την ισχύουσα νομοθεσία – για την αποδοτικότερη χρήση των εφαρμοσμένων εναλλακτικών λύσεων . Με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για τις Bio-εφαρμογές μπορεί και  παρέχει ολοκληρωμένες και αποτελεσματικά ευέλικτες λύσεις, εφαρμόζοντας με απόλυτη ασφάλεια τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, την πολυπλοκότητα ή την τοποθεσία των εφαρμογών, το πρόγραμμα Healthy  Interior  Environment της BiOzone , αποτελεί μια πραγματικά στρατηγική επένδυση, αφού μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο για την κατ’ οίκον βιομηχανία φροντίδας και μετανοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο Επαγγελματικός εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών των προαναφερόμενων μεθόδων καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για αντιμετώπιση προβλημάτων με Ακαρι της ψώρας, Ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites), Σαπροφάγα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’,  Ψείρες του σώματος, Μούχλα σε στρώμα, Μούχλα σε Χαλιά, αλλά και για την προεργασία εφαρμογών στους εσωτερικούς χώρους, με Κοριούς, Ψύλλους, Τσιμπούρια, Έντομα υφασμάτων – χαλιών κλπ

Αποτελείται από (Ένα Πλήρες σύστημα φροντίδας, την ‘’Περιβαλλοντική Εξυγίανση κατά όγκο ’’και  ως Εναλλακτική τεχνολογία την ‘’Καταλυτική Οζονοποίηση’’  χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination) επιδρώντας ανασταλτικά απέναντι στην ανάπτυξη παρασιτικών εντόμων, ή με την χρήση νεφελοποιητή (cold fogger) και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ απολυμαντικό,(Bio Sanitizers) μετά δε από τις Bio-Εφαρμογές, για την απολύμανση των λείων επιφανειών, όπου κριθεί αναγκαίο, μπορεί να γίνει και με την χρήση ατμού ή/και υπέρθερμου ξηρού ατμού),.

Βελτιώνοντας σημαντικά την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών διασφάλισης της υγιεινής των χώρων διαχείρισης για την συνέχεια της θεραπείας ασθενών, χρησιμοποιούμε και τις δυο μεθόδους , για παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών  υψηλής ποιότητας , στοχεύοντας με συλλογικότητα η/και σε συνδυασμό, να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό Bio-εφαρμογών , την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή, με τοπική αλλεργική αντίδραση ή δευτερογενή επιμόλυνση κλπ.

Οι επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση, σε στρώματα, σαλόνια , μοκέτες- χαλιά, λείες επιφάνειες αλλά και η εξυγίανση από τα αιωρούμενα ‘’ρυπογόνα μικροσκοπικά φορτία,’’ τα περιττώματα και τα αποσυντεθειμένα των ακάρεων, κρίνονται απαραίτητες ώστε να μπορούν να προσφέρουν περισσότερη προστασία από την  “ εσωτερική επιμόλυνση”, αλλά και την αποτροπή χρήσης χημικών κλπ.

Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας ισορροπημένης καθαριότητας για την βελτιωμένη ποιότητα του.

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr, ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Προσοχή:  1) Η χρήση ατμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαλιά, έπιπλα, επένδυση με ύφασμα καθισμάτων,  στρώματα, διότι μπορεί να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα με την υγρασία, ή/και καταστροφές στην περιουσία κλπ, ενδείκνυται δε σε λείες επιφανές, όταν ο κατασκευαστής το επιτρέπει.

2) Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας, εκτός από την αποτελεσματικότητα της γιατί , το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο,  πρέπει να τηρεί και τις προδιαγραφές  της νέας νομοθεσίας για τις ηλεκτρικές σκούπες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους προτεινόμενους επιστήμονες , στην Αναζήτηση του  P.C.S. Εφαρμοστή της Περιοχή σας, για να συζητήσετε μαζί του, για το πώς μπορεί να σας δώσει μια ολοκληρωμένη λύση.

 Πηγή : https://klintec.gr/greenest-μια-εναλλακτική/άκαρι-της-ψώρας/

Σχετικά Άρθρα

  1. Καινοτομούμε Μειώνοντας Εφαρμογές Βιοκτόνων και Αποκαθιστώντας τους Εσωτερικούς Χώρους με την Πλήρη Απομάκρυνση τους.
  2. Το άκαρι της ψώρας
  3. Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία
  4. Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα.
  5. Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’
  6. Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων
  7. Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”
  8. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
  9. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
  10. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
  11. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
  12. Βρείτε ένα καθαρό χώρο για σας!!
  13. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
  14. Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.
  15. Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους.
  16. ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.