Ακάρεα των περιστεριών

Ακάρεα των περιστεριών (Red Mites or Poultry Mites)

Το δυσάρεστο κόκκινο άκαρι, που απομυζά το αίμα  (Dermanyssus  gallinae),  όταν εισέρθει στο σπίτι μπορεί να ζήσει σε όλους τους χώρους αλλά περισσότερο στο κρεβάτι και τα κλινοσκεπάσματα, για αναζήτηση ενός γεύματος από αίμα. Ως ξενιστής του μπορεί να είναι και ο άνθρωπος, προκαλώντας του   μερικές φορές δερματίτιδα, αλλοιώσεις του δέρματος, αλλά και να τον οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Μετάδοση σοβαρών ασθενειών στους ανθρώπους.
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενδημούν στα περιττώματα των πτηνών και στη σκόνη που παράγεται από αυτά, είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο και ειδικότερα σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ευπαθές ανοσοποιητικό σύστημα. (π.χ Αλλεργίες, Εγκεφαλίτιδες κ.α)

Τα περιστέρια εκτός από τα ακάρεα «φιλοξενούν» στο σώμα τους πλήθος αιμομυζιτικών παρασίτων, όπως τσιμπούρια (Argasreflexus), κοριούς, ψύλλους, ψείρες κ.α. που διασπείρονται στα κτήρια και στους χώρους όπου αναπαύονται και φωλιάζουν. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν η παρουσία τους είναι κοντά σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού, διότι  μπορεί να εισαχθούν και διασπαρθούν  μολύνσεις και στο εσωτερικό των κτιρίων.

Προσοχή : Σε απομυζητικά εκτοπαράσιτα, ακάρεα  (Dermanyssus gallinae),  τσιμπούρια (Argasreflexus) , ψείρες, κοριούς και ψηλούς ……δεν γίνεται “Απολύμανση” πάρα μονό ΑΠΕΝΤΩΜΩΣΗ!!!

Όταν εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους αιμομυζητικά εκτοπαράσιτα  δεν ψεκάζουμε εκτοπαρασιτικτόνα spray αμεσως επανω σε στρώματα, χαλιά και έπιπλα καλυμμένα με ύφασμα, ακόμα και αν αυτά έχουν έγκριση από το ΥΠΑΑΤ.

Πριν από κάθε επιστημονική εφαρμογή  σε κατοικίες, πρέπει να μελετούνται προσεκτικά οι αντενδείξεις των εφαρμογών ώστε να μην έχουμε αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Όταν το πρόβλημα των περιστεριών στις πόλεις γίνεται ‘’εχθρικό’’, η λήψη μέτρων για την απομάκρυνση των περιστεριών γίνεται επιτακτική ανάγκη, ώστε η διατήρηση των καθαρών κτηρίων από την ρύπανση των επικίνδυνων περιττωμάτων τους να είναι αποτελεσματική.

Η ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ έχει εφαρμογές  στον έλεγχο παρασίτων, για την μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων, κλπ.  Οι δε επιχειρήσεις-εταιρίες με επαγγελματίες επιστήμονες, ( οι φέροντες την ειδική αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος του Υ.Π.Α.ΑΤ), μπορούν και ενεργούν συμπληρωματικά με τα νέα πρότυπα, ως μια ‘‘Φυσική εναλλακτική λύση’’ για την κάλυψη των αναγκών, στους τομείς μιας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής , με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας,  μια απόλυτα υγιή διαβίωση.

Υ.Γ : Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τις πολύτιμες συμβουλές του, στον Κύριο Κωνσταντίνο Θ. Μπουχέλο Ομότιμο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή : http://cleaningnews.gr/οι-φίλοι-μας-τα-περιστέρια/

Για περισσότερες πληροφορίες Α, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους προτεινόμενους επιστήμονες , στην Αναζήτηση του  P.C.S. Εφαρμοστή της Περιοχή σας, για να συζητήσετε μαζί του, για το πώς μπορεί να σας δώσει μια ολοκληρωμένη λύση.

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : 

Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσης  σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να γίνεται, πλήρη καθαριότητα με εξειδικευμένες Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, εξυγίανσης και απολύμανσης κατά όγκο. 

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου , γιατί μια εφαρμογή χωρίς την επαγγελματική κατάρτιση, τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα, με επιμόλυνση κλπ στους εσωτερικούς χώρους.

Στις εξειδικευμένες επιτόπιες εφαρμογές στα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών  για τις  Bio- εφαρμογές Διαχείρισης Εσωτερικών Χώρων ,  δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάλυση κινδύνων και επικινδυνότητας τους, ακόμα και για μελλοντικά προβλήματα. Με δεδομένο ότι  οι ασφαλείς και υγιεινοί εσωτερικοί χώροι είναι υποχρέωση όλων μας, έχοντας την εμπειρία τω 35 χρόνων με ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’ σε Καινοτόμες Υπηρεσίες περιβαλλοντικού & υγειονομικού ενδιαφέροντος  για την βελτιωμένη αποτελεσματικότητα των εφαρμογών ,  ανταποκρινόμαστε πάντα όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι , ώστε να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη ασφάλεια  οι προκλήσεις  ων ‘’μικροβιολογικών  κίνδυνων’’  με την καλύτερη δυνατή απόδοση  των εφαρμογών, βάση της οποίας νομοθεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και της  εκάστοτε Υπουργικής Απόφασης (νέες υγειονομικές διατάξεις).

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr, ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Διαρκής Ενημέρωση:

Σχετικά Άρθρα

Καινοτομούμε Μειώνοντας Εφαρμογές Βιοκτόνων και Αποκαθιστώντας τους Εσωτερικούς Χώρους με την Πλήρη Απομάκρυνση τους.