Αλλαγή Στρωμάτων

Αλλαγή Στρωμάτων

Αν τα Στρώματα σας είναι για Αλλαγή, (Άνω των 7 χρόνων), μην τα δώστε σε συγγενείς, γείτονες ή  για να βοηθήσετε κάποιους χωρίς την συντήρηση τους

Τα παλαιά στρωματά εμφανίζονται στις πιο περίεργες θέσεις  – στα σκουπίδια, στα πεζοδρομία, στις  εισόδους των διπλανών σπιτιών. στις αγγελίες της εφημερίδας. Είναι σαφέστατα λογικό το ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι για να κάνουν με τα παλαιά στρώματα. Υπολόγισε ότι σχεδόν 70% των παλαιών κρεβατιών, μένουν και παραδίδεται όπως τα οικογενειακά κειμήλια από γενιά σε γενιά .

Αν μετακομίζετε και θέλετε να χαρίσετε το στρώμα σας ,πρέπει να ενημερώσετε τους νέους κατόχους για την συντήρηση του . Το ίδιο ισχύει και για στρώματα από ανακαινίσεις που χαρίζονται σε ιδρύματα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές .

Εάν το κρεβάτι δεν είναι πλέον αρκετά καλό για σας, δεν είναι αρκετά καλό για οποιοδήποτε άλλο.

Γιατί επεκτείνεις το πρόβλημα και σε άλλους;

Θα επαναλαμβάνω Μην πετάτε η Δωρίζετε έπιπλα που έχουν μολυνθεί από κοριούς :

  • Το πέταμα ή/και η Δωρεά κρεβατιών, στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων και επίπλων ΔΕΝ συνιστάτε , όταν έχουν μολυνθεί από κοριούς ή άλλες πληγές «Υγειονομικής σημασίας» γιατί  μπορούν εύκολα να επιμολύνουν και άλλους χώρους.
  • Έχετε αναρωτηθεί πόσα μεταχειρισμένα–δεύτερο χέρι – η από την ολοένα ‘‘συχνότερη αποκομιδή’’ μεταχειρισμένων επίπλων και ρούχων κλπ., με «αναπαλαιωμένα» στρώματα, σαλόνια, χαλιά, παπλώματα κλπ πωλούνται στις «μικρές αγγελίες»;
  • Στρώματα και γενικά έπιπλα τα οποία έχουν γεμίσει με κοριούς και δεν είναι δυνατή η εξουδετέρωση τους, πρέπει να πετιούνται με τρόπο που να αποκλείει την περαιτέρω εξάπλωση τους.
  • Κομματιάστε, χαρακώσετε τα στρώματα ή καταστρέψετε τα ώστε να μην μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και βάλετε τα σε σακούλες τυλίξτε τα σε πλαστικό.
  • Σημειώστε με ξεκάθαρες ειδοποιήσεις,ειδοποιήστε το αρμόδιο γραφείο του δήμου και μεταφέρετε τα στο χώρο περισυλλογής μεγάλων αντικειμένων λίγο πριν την περισυλλογή τους , έτσι ώστε να μην παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Προστασία του Περιβάλλοντος Ξεκινά μέσα από το Χώρο που Ζούμε ή Εργαζόμαστε

Δύο Προτάσεις για να ‘‘ξεφορτωθείτε’’  το παλαιό σας στρώμα:

  • Ρωτήστε το κατάστημα όπου αγοράσατε το νέο σας στρώμα , αν κάνουν ‘‘Απόσυρση’’ το παλιό.
  • Καλέστε τον τοπικό δήμο, το τμήμα υγιεινής ή το συλλογής μεγάλων αντικειμένων για να κλείσετε ραντεβού και να το κατεβάσετε όταν έρθουν.

Κινέζικη παροιμία: 

«Όταν κάποιος μοιράζεται κάτι χρήσιμο μαζί σας, έχετε ηθική υποχρέωση να το μοιραστείτε με τους άλλους»

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887 

Περισσότερα Άρθρα