Ozone – O3

Ozone-Εφαρμογές Όζοντος (O3)

Πληροφορίες για το Όζον

Το όζον είναι ένα αέριο που βρίσκεται στη φύση (το στρώμα του όζοντος) αλλά μπορεί επίσης να παραχθεί για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Οι χρήσεις του όζοντος είναι πολλές και αυξάνονται καθημερινά. Βλέπε όζον.

Τι είναι το όζον;

Το άτομο οξυγόνου είναι ασταθές στην ατομική μορφή. Το οξυγόνο είναι σταθερό στη διατομική μορφή ως Ο2. Ο αέρας που αναπνέουμε σήμερα αποτελείται από περίπου 21% οξυγόνο, αυτό κάνει το οξυγόνο ένα από τα πιο κοινά μόρια που βρίσκονται στη φύση σήμερα.

Το όζον είναι μια τριατομική μορφή οξυγόνου, που σημαίνει ότι το μόριο, όζον, αποτελείται από 3 άτομα οξυγόνου.

Σε αντίθεση με το οξυγόνο, το όζον είναι ένα ορατό αέριο με ανοιχτό μπλε χρώμα σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Σε χαμηλές συγκεντρώσεις το όζον είναι άχρωμο. Eχει επίσης μια ξεχωριστή οσμή που παρατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μπορεί να σχετίζεται με μια «καθαρή» οσμή, σε υψηλότερα επίπεδα το όζον έχει μια πολύ έντονη οσμή. Το όζον είναι ένα ασταθές αέριο που αποσυντίθεται εύκολα στο οξυγόνο φυσικά. Το όζον είναι επίσης ένα εξαιρετικά δραστικό αέριο που δρα ως πολύ ισχυρό χημικό οξειδωτικό.

Το όζον είναι ένας από τους ισχυρότερους τεχνικούς παράγοντες οξείδωσης που είναι διαθέσιμοι για την οξείδωση διαλυμένων ουσιών. Μπορεί να παραχθεί τεχνητά σύμφωνα με την ίδια αρχή όπως συμβαίνει στη φύση, δηλαδή με υπεριώδη ακτινοβολία (στρώμα όζοντος) ή με κορώνα (υψηλή τάση, καταιγίδα). Και στις δύο μεθόδους η σύνδεση μεταξύ των μορίων οξυγόνου διαλύεται.

Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, το όζον είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία μετά την εισπνοή. Όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος, τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν από ξηρότητα στο στόμα και στο λαιμό, βήχα, πονοκέφαλο-κεφαλαλγία, δυσκολία στην αναπνοή και περιορισμό στο στήθος σοβαρός πόνος στους πνεύμονες (σε επίπεδα πάνω από 1,0 ppm).

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή κατά την διαδικασία εφαρμογής του όζοντος, μιας και απαιτείται πρώτα η εγκατάλειψη των ανθρώπων, κατοικίδιων κλπ Επιπλέον δε το όζον μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς ευαίσθητα και ευπαθή υλικά- βαφές και χρωστικές ουσίες – από υφάσματα και τα έργα τέχνης σε εσωτερικούς χώρος κλπ.

Παρόλο που η εφαρμογή του όζοντος είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους απολύμανσης και οξείδωσης, είναι σημαντικό να καταστραφεί με ασφαλή τρόπο οποιοδήποτε πλεόνασμα ή υπολειμματικό όζον.

Η καταστροφή του όζοντος είναι ο κύριος στόχος ενός καταστροφικού παράγοντα όζοντος. Στις γεννήτριες όζοντος πρέπει να υπάρχουν  καταστροφείς ,για την καταστροφή του υπολειμματικού όζοντος. Ο κύκλος απενεργοποίησης έχει αφαιρέσει το υπολειμματικό όζον και οι χώροι θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αμέσως.

Η χρήση του όζοντος (O 3) με εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα βιολογικών απειλών και παθογόνων παραγόντων, όπως σε δεξαμενές πόσιμου νερού, πισίνες , υδρομασάζ, συστημάτων κλιματισμού και επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικοί), κλπ., αλλά και εφαρμογές για τον   έλεγχο παρασίτων , για χρήση κατά τη μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων, κλπ

Όλα τα συστήματα απολύμανσης Walleco έχουν μελετηθεί, σχεδιαστεί, κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εγγυάται και την μετατροπή του πλεονάζοντος όζοντος σε οξυγόνο (με καταλυτική διεργασία υψηλής απόδοσης), (PATENTED) από την EVERGREEN TECNO PLANTS, κατασκευάζονται στην Ιταλία σε πλήρη συμμόρφωση με τους ισχύοντες Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και οδηγίες σχετικά με το όζον (Οδηγία 2001/81 / ΕΚ, Οδηγία 2002/3 / ΕΚ , Οδηγία 2008/1 / ΕΚ, Οδηγία 2008/50 / ΕΚ,) και το σήμα CE.

Για την εγγυημένη μοναδικότητα υψηλής ποιότητας των προϊόντων με CE MARK, έχουν υποβάλει σε δοκιμές ηλεκτρικής ασφάλειας και ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας του εξοπλισμού και συστημάτων, έχοντας έτσι δύο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ από ένα από τα σημαντικότερα WORLD CERTIFICATION ENTITIES ” IMQ “!

Παρέχοντας έτσι την μέγιστη ασφάλεια απέναντι στον Άνθρωπο, την Περιουσία αλλά και το Περιβάλλον, μεγαλύτερη μικροβιολογική ασφάλεια και καλύτερη υγιεινή, για τους εργαζομένους και απλούστευση των κανόνων HACCP, μείωση της χρήσης επιβλαβών ουσιών (ISO 14000-EMAS),αλλα και συνολική εξάλειψη χημικών υπολειμμάτων , εξασφαλίζοντας εξαιρετική υπολειμματική δυνατότητα (redox) χωρίς διασπορά του όζοντος στον αέρα του περιβάλλοντος (προστασία του χειριστή).

Επιπλέον Τα συστήματα έχουν πιστοποιηθεί από ITALIAN UNIVERSITIES (7 πιστοποιητικά) αποδεικνύοντας έτσι την ικανότητα των εταιρικών τεχνολογιών για τη διασπαστική εξουδετέρωση σε βακτηρία, μύκητες, ζυμομύκητες, αλλεργιογόνα σε ορισμένη συγκέντρωση όζοντος (ppm), σε ορισμένες χρονικές στιγμές και σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισχύουσες οδηγίες, διατάγματα, κανονισμούς για το όζον (ασφάλεια για τους χρήστες και για περιβάλλον).

Όζον Ο3

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Σχετικά Άρθρα

‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.

Εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση επαναχρησιμοποίησης ανακτημένου νερού.