Ψείρες του σώματος

Ψείρες του σώματος: AnopluraPediculus humanus corporis )

Είναι Αρθρόποδα που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Μεταδίδουν  εξανθηματικό τύφο, υπόστροφον πυρετό, σπανίως  τύφο κ.ά. Προκαλούν εκζέματα και ερεθισμό.

Άλλα είδη ψείρας :

Η ψείρα του σώματος δεν πρέπει να συγχέεται με το  άκαρι της ψώρας.

  • Η ψείρα του σώματος είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από την κοινή ψείρα του κεφαλιού, που επίσης πίνει αίμα, αλλά η διαφορά είναι στο ότι η ψείρα του κεφαλιού δε μεταφέρει επικίνδυνες ασθένειες, όπως κάνει η πιο επιβλαβής ψείρα του σώματος.
  • Ψείρες σώματος ζουν σε ρούχα και κλινοσκεπάσματα και σας ταξιδεύουν στο δέρμα σας αρκετές φορές την ημέρα για να τρέφονται με αίμα. Οι ραφές του τα ρούχα είναι οι πιο κοινές θέσεις για τις ψείρες του σώματος να γεννήσουν τα αυγά τους (nits).
  • Σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες υγιεινής οι ψείρες αυτές πολλαπλασιάζονται και κάποιες από αυτές μεταναστεύουν σε ρούχα προκαλώντας έτσι μια νέα επιδημία. Λόγω της γενετικής τους μετάλλαξης και της ανθεκτικότητας τους , οι ψείρες αυτές έχουν βρει τρόπο να επιβιώνουν σε αγωγές αντιμετώπισης τους οι οποίες παλιότερα ήταν αποτελεσματικές.
  • Οι πιο κοινές περιοχές για τα τσιμπήματα είναι γύρω από τη μέση, βουβωνική χώρα και τις μασχάλες – μέρη όπου ραφές ρούχα είναι πιο πιθανό να αγγίξει το δέρμα.

Επιπλοκές από ψείρες σώματος

Αν και προκαλούν συνήθως ελάχιστα προβλήματα, ωστόσο, μια προσβολή από ψείρες του σώματος μερικές φορές οδηγεί σε επιπλοκές, όπως:

  • Ανάπτυξη δευτερογενών λοιμώξεων, αλλαγές του δέρματος όπως αποχρωματισμός – ιδιαίτερα- γύρω από τη μέση , βουβωνική χώρα ή το πάνω μέρος των μηρών.
  • Η εξάπλωση τους στο πολυπαραγοντικό περιβάλλον τους  μπορεί να υπάρξει  εκδήλωση μολυσματικών ή βακτηριακών ασθενειών, όπως εξανθηματικού τύφου, υπόστροφου πυρετού, σπανίως τύφο κ.ά.
  • Τσιμπήματα από ψείρες του σώματος μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα, με μόλυνση του δέρματος από το ξύσιμο, τότε επισκεφθείτε το γιατρό σας. Οι θεραπείες για ψείρες με κηροζίνη, ξύδι, μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Το σημαντικό και ανησυχητικό στην υπόθεση της ψείρας του σώματος είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία ενημέρωση ή πληροφορίες, ειδικά το καλοκαίρι όπου η ζέστη ευνοεί την εξάπλωση τους.

Οι παράγοντες κινδύνου από τις ψείρες του σώματος

Οι πιο κοινές συνθήκες για την αναπαραγωγή και την εξάπλωση των ψειρών παρατηρούνται, όπου υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων, όπως :

  • σε σκηνές άστεγους, προσφυγικούς ή καταυλισμούς φυσικών καταστροφών ,
  • σε τρένα μεγάλων αποστάσεων, διαρκείς εποχιακές εργασίες, κλπ
  • σταθμών του μετρό (ιδιαίτερα αίθουσες αναμονής).
  • σε στρατώνες, θαλάμους σωφρονιστικών υπηρεσιών και προφυλάκισης.
  • εξειδικευμένο ιατρικά ιδρύματα κλπ.
  • σε κατασκηνώσεις για τα παιδιά, παιδικούς σταθμούς και σχολεία, Ξαπλώστρες , κλπ
  • μπορείτε να μολυνθείτε, αν έρθετε  σε στενή επαφή με άτομα που έχουν ψείρες του σώματος,  με είδη ένδυσης ( ρούχα), με  τα κλινοσκεπάσματα  ή αλλά μολυσμένα υφασμάτινα ειδή.

Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα στοιχεία προσεκτικά:

  • Πλύνετε τα μολυσμένα κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, κουβέρτες, ρούχα και πετσέτες στους 54⁰ C και να στεγνώσουν σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Αντικείμενα που δεν μπορούν να πλυθούν μπορεί μπαίνουν σε θήκες κενού αέρος ή να σφραγίζεται σε μία πλαστική σακούλα για δύο εβδομάδες περίπου, ώστε να τελειώσει ο κύκλος ζωής ακόμη και των πιο άωρων μορφών.
  • Στρώματα, σαλόνια, έπιπλα, καναπέδες, χαλιά και τα καθίσματα των αυτοκινήτων πρέπει να καθαριστούν με Επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση.

Δεν συντρέχει  λόγος ψεκασμού των εσωτερικών χώρων με βιοκτόνα (εντομοκτόνα) , γιατί δεν μπορούν να σκοτώσουν τις ψείρες στο ανθρώπινο σώμα, αλλά ούτε και τα αυγά τους.

Οι πληροφορίες είναι από το Άρθρο του Κ. Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  Πηγή: http://cleaningnews.gr/10270-2/

Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον.

Η διασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για εσάς , όταν η χρήση του αναβαθμίζεται σε υψηλότερο επίπεδο με αποτελεσματικότερη ‘’Ασπίδα προστασίας ’’ .

Λόγοι που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, με τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και Εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου. Η απομάκρυνση, όχι μονό των αλλεργιογόνων  παραγόντων,  θα μειώσει τα προβλήματα της “επικίνδυνης  εσωτερικής επιμόλυνσης”,  αποφέροντας αρνητικά αποτελέσματα στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή κλπ.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, την πολυπλοκότητα ή την τοποθεσία των εφαρμογών, το πρόγραμμα Healthy Interior Environment αποτελεί μια πραγματικά στρατηγική επένδυση, αφού μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο για την κατ’ οίκον φροντίδας  περίθαλψης.

Ο Επαγγελματικός εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών των προαναφερόμενων μεθόδων καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για αντιμετώπιση προβλημάτων με  Άκαρι της ψώραςΑκάρεα (Dust mites) Σαπροφάγα  Αρπακτικά ακάρεαΨείρεςΨείρες του σώματος,  τα-Ptinidae- έντομα αίνιγμαΜούχλα σε στρώμαΜούχλα σε Χαλιά, αλλά και για την προεργασία πριν των εφαρμογών στους εσωτερικούς χώρους, με Έντομα υφασμάτων – χαλιώνΑκάρεα των περιστεριώνΚοριούς (Bed Bugs)ΨύλλουςΤσιμπούρια (κρότωνες), αλλά και μετά από οποιαδήποτε εφαρμογή απεντόμωσης ή/και επέμβαση μυοκτονίας, (βλέπε  ΚΕΕΛΠΝΟ: Λεπτοσπείρωση μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μικροβιακή λοίμωξη , κλπ)

Αποτελείται από (Ένα Πλήρες σύστημα φροντίδας, την Ιατρική Συσκευή Τάξης ΙΙ για ‘‘Περιβαλλοντολογική Bio-Εξυγίανση κατά όγκο’’ως Εναλλακτική τεχνολογία την ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’ , ( διεργασία  υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο ),  χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination) επιδρώντας ανασταλτικά απέναντι στην ανάπτυξη παρασιτικών εντόμων, ή και με την χρήση νεφελοποιητή (cold fogger) και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ απολυμαντικό, (Bio Sanitizers) , μετά  δε από τις Bio-Εφαρμογές, για την απολύμανση των λείων επιφανειών, όπου κριθεί αναγκαίο και οι κατασκευαστές των αντικειμένων το επιτρέπουν , μπορεί να γίνει και με την χρήση ατμού ή/και υπέρθερμου ξηρού ατμού).

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr, ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους προτεινόμενους επιστήμονες , στην Αναζήτηση του  P.C.S. Εφαρμοστή της Περιοχή σας, για να συζητήσετε μαζί του, για το πώς μπορεί να σας δώσει μια ολοκληρωμένη λύση.

Ενημερωτικό Υλικό Επιμορφωτικά Σεμινάρια Ι.Γ.Ε. Δεκέμβρης 2018

Σχετικά Άρθρα

  1. Καινοτομούμε Μειώνοντας Εφαρμογές Βιοκτόνων και Αποκαθιστώντας τους Εσωτερικούς Χώρους με την Πλήρη Απομάκρυνση τους.
  2. Το άκαρι της ψώρας
  3. Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία
  4. Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα.
  5. Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων
  6. Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”
  7. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
  8. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
  9. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
  10. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
  11. Βρείτε ένα καθαρό χώρο για σας!!
  12. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
  13. Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.
  14. Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους.
  15. ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.