Εφαρμογές στην οινοποιία.

Εφαρμογές στην οινοποιία.

Στη σύγχρονη οινοποιία, προσανατολισμένη στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης του εξοπλισμού, των επιφανειών και των δοχείων, διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής του προϊόντος, καθώς και στην απουσία ελαττωμάτων.

Επιπλέον, οι εφαρμογές  πιστοποιημένων συστημάτων ποιότητας πρέπει να προσαρμοσμένες τους κανόνες για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Τα τελευταία χρόνια και στον οινολογικό τομέα, εκτός από τις γνωστές μεθόδους απολύμανσης, άρχισε να λαμβάνεται υπόψη η χρήση του όζοντος.

Οι προσαρμοσμένες λύσεις για τον τομέα Οινολογίας , βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος χώρου, των προϊόντων, των υπηρεσιών, προσελκύοντας έτσι μια πιο απαιτητική πελατεία.

Προσφέρετε ένα αίσθημα καθαριότητας και υγιεινής στους πελάτες που εισέρχονται σε μια κάβα βαρελιών, χωρίς οσμές, υγρασίας, κλπ

Απολύμανση με βάση το όζον.

Η φυσική λύση που σέβεται το περιβάλλον !

Το όζον στη βιομηχανία οίνου είναι σε θέση να συνοδεύει αποτελεσματικά κάθε φάση παραγωγής οίνου: από την καλλιέργεια αμπέλου έως την εμφιάλωση.

Οινοποιείο: Η κορυφαία τεχνολογία οζονισμένου κρύου νερό (με καταλυτική διεργασία υψηλής απόδοσης), γίνονται  ολοένα και πιο δημοφιλείς, έχοντας αποδειχθεί ότι είναι μια λογική επιλογή για απολύμανση- εξυγίανση και στα οινοποιεία . Η χρήση οζονισμένου νερού για τη βιομηχανία οίνου παρουσιάστηκε και υιοθετήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με γρήγορη ανάπτυξη.  Η επιτόπια επεξεργασίες με Καταλυτική Οζονοποίηση , ελαχιστοποιεί  θέματα μεταφοράς και χειρισμού, ενώ αποδειγμένα  παράγει ελάχιστες- σχεδόν καθόλου, ποσότητες κινδύνου για τη γεύση του προϊόντος. Μειώνει επίσης τα κοστολόγια  σε νερά,  χημικά ,φθορά στον εξοπλισμό, χρόνο εφαρμογής. Για την απολύμανση κατά όγκων  στους χώρους παλαίωσης ή στα κελάρια εφαρμόζεται η Καταλυτική Οζονοποίηση στον αέρα.

Σήμερα, το όζον είναι σχεδόν αποδεκτό ως βιομηχανικό πρότυπο σε όλο τον κόσμο. Στην βιομηχανία του οίνου, όπου απαιτεί χημικές ουσίες για κάποιες από τις διεργασίες απολύμανσης – εξυγίανσης , θεωρούν ότι το όζον μπορεί να είναι μια φυσική εναλλακτική λύση, σε αντικατάσταση πολλών σκληρών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Η χρήση του όζοντος στα συστήματα CIP προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι περίπου ετών, οι εφαρμογές με όζον χρησιμοποιούνται με θετικά αποτελέσματα. Τα οινοποιεία περισσότερο χρησιμοποιούν κινητά συστήματα Καταλυτικής Οζονοποίησης ως εφαρμογή  ψεκασμού , καθώς επιτρέπουν την επίτευξη μεγαλύτερης ποικιλίας επιφανειών , ως ‘’φυσικό απολυμαντικό’’ για ένα φυσικό προϊόν.  Με την επαφή στον εξοπλισμό του οινοποιείου, η λύση του όζοντος, μπορεί να απολυμαίνει τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Η Καταλυτική Οζονοποίηση εξουδετερώνει αποτελεσματικά, σίδηρο, μαγγάνιο και υδρόθειο, αυτό το τρομερό τρίο προκαλεί προβλήματα , οσμής και χρώματος στο νερό που επηρεάζουν αρνητικά τους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες. 

Υ. Γ: Και δεν ξεχνάμε τις εφαρμογές ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’’  Wall Eco , με τα καινοτόμα πατενταρισμένα συστήματα απολύμανσης της EVERGREEN TECNO PLANTS, στην Εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση επαναχρησιμοποίησης του ανακτημένου νερού..

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Σχετικά Άρθρα

Καινοτόμες Δράσεις με Πολλαπλή Εξασφάλιση (Multiple Collateral) από το Hygene Water.

Η Ενδο-επιχειρηματικότητα ΄΄εν Δράσει΄΄

Καθαρά οφέλη με εξελιγμένες εναλλακτικές διαχειριστικές λύσεις στους τομείς παραγωγής.

Εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση επαναχρησιμοποίησης ανακτημένου νερού.

‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.

Εφαρμογές Όζοντος για Οικονομικά, Μικροβιολογικά και Περιβαλλοντικά Οφέλη.