Ντελέζος Κωνσταντίνος 

Υγιεινολόγος Msc

Εισηγητής Σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας,

Υγιεινής Τροφίμων, Πρώτων Βοηθειών

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής των ΕOΠΠΕΠ , ΕΦΕΤ, ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ.

 Συνεργάτης σε θέματα εκπαίδευσης

των ΕΒΕΑ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΕΛΕΖΟΥ

Αποκατάσταση προσβεβλημένου χώρου από παράσιτα. Εισαγωγή στην Απολύμανση Κτιρίων. (Παρουσίαση)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ cv del

Τηλ:  6974045000

 Ε-mail: kodelez@yahoo.gr

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ  βρίσκεται στην τοποθεσία ERT.

YouTube player

ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Συνεχής προσπάθεια πληροφόρησης με οδηγίες υγιεινής για τις πρώτες στιγμές. Στο επισυναπτόμενο βίντεο αναλύονται τα 3 στάδια παρέμβασης στη φάση που βρισκόμαστε τώρα.

Στο επισυναπτόμενο βίντεο αναλύονται τα 3 στάδια παρέμβασης στη φάση που βρισκόμαστε τώρα.

Ήδη όμως εμφανίζονται ελλείψεις και λάθη στις παρεμβάσεις Απολύμανσης:

  1. Το χλώριο είτε με ψεκασμό ,είτε με τριβή ,δεν έχει κανένα νόημα να χρησιμοποιηθεί πάνω σε λάσπες και απόνερα γιατί αδρανοποιείται από το οργανικό φορτίο. Μόνο για την απολύμανση του νερού σε αυτό το στάδιο.
  2. Για τα πτώματα ζώων γίνονται κλήσεις για συγκέντρωση ασβέστη για κάλυψή τους. Ο ασβέστης λειτουργεί απολυμαντικά μόνο σαν γάλα ασβέστου δοσολογίας 25%. Προστίθεται νερό σταδιακά στο στερεό ασβέστη για να γίνει σκόνη και μετά στο 1 κιλό σκόνης ασβέστη προστίθονται 3 λίτρα νερό για να γίνει 25%. Αυτό το μείγμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα , αλλιώς χάνει την απολυμαντική ιδιότητά του.
  3. Οι απολυμαντικές χημικές ουσίες που μπορούν να έχουν σχετικά καλή δράση επάνω σε λάσπες είναι οι Αμφολύτες ή Αμφοτερικά τασιενεργά. Όλες οι άλλες χημικές ουσίες αδρανοποιούνται επάνω σε οργανικό φορτίο( ούρα ,κόπρανα ,λάσπες). Οι μοναδικές που μπορούν σε αυτή τη φάση να εφαρμοστούν με ψεκασμό και να έχουμε αποτέλεσμα είναι οι προαναφερόμενες ,γιατί συνδυάζουν απολυμαντική με καθαριστική δράση.

 

Ντελέζος Κωνσταντίνος :  ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ .

Παρουσίαση στην εκπομπή ” Σαββατοκύριακο με το Μάνεση” της μεθόδου μέτρησης ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων εργασίας. Με την επικεφαλή του Τομέα Περιβαλλοντικής Υγείας κα Κ. Σκαναβή , ομάδα Υγιεινολόγων του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής ,αναλύσαμε στην κάμερα του ΑLPHA ,τον τρόπο οργάνωσης της παρέμβασης ,που θα επιτρέψει προσεκτικά την επανάκαμψη όλων των δραστηριοτήτων σε κλειστούς χώρους. Νέα παιδιά ,με διάθεση για έρευνα ,καταγράφουν συνεχώς όλα τα διεθνή δεδομένα και τα μεταμορφώνουν σε ένα εργαλείο δουλειάς , για το ασφαλές άνοιγμα της ελληνικής κοινωνίας.

YouTube player

ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Με τη βοήθεια ενός οργάνου που εκτιμά τον αριθμό των μικροβίων πάνω σε μία επιφάνεια, οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ , συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος των μικροβίων δεν είναι δεδομένος: ένα πληκτρολόγιο μπορεί να είναι πιο μολυσμένο από ένα πόμολο πόρτας! Αναδεικνύονται πρακτικοί τρόποι με τους οποίους επιβεβαιώνεται , εάν έχει αποτέλεσμα η απολύμανση ή ο καθαρισμός ενός χώρου.

YouTube player

Όλοι χρειαζόμαστε έναν Σύμβουλο Υγιεινής (Υγιεινολόγο)

Handheld 3016 IAQ By Lighthouse

Lifa Smart Air Purification

 

Posted in
Χωρίς κατηγορία