Ζωικοί εχθροί σε χώρους καθαρισμού και φύλαξης χαλιών!!!

Ζωικοί εχθροί σε χώρους καθαρισμού και φύλαξης χαλιών!!!

Με τη ραγδαία εξέλιξη και τις αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή εποχή για την βελτίωση της ποιότητας ζωής,η Εφαρμογή των προγραμμάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος  αποτελούν «Ασπίδα προστασίας» για τους εργαζομένους, τους καταναλωτές αλλά και το περιβάλλον.

Η ’Ολοκληρωμένη Διαχείριση – Καταπολέμησή Ζωικών Εχθρών (έντομα, αρθρόποδα, τρωκτικά κ.α.) που απαντώνται σε χώρους καθαρισμού και φύλαξης χαλιών, πρέπει να γίνεται μονό από Επαγγελματίες Επιστήμονες  P.C.S. Εφαρμοστές , με Πρωταρχικό στόχο την προστασία των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών.

Σκαθάρια ή/και σκώροι που προσβάλλουν υφάσματα και χαλιά.

Η Αντιμετώπιση των σκαθαριών που προσβάλλουν τα χαλιά ,όπως  το  (Coleoptero της Οικογένειας Dermestidae) ή (Οι σκώροι σε Κολεόπτερο) που προσβάλει αντικείμενα από μαλλί και δέρμα όπως τα μοντέρνα χαλιά,  αλλά και Έντομα υφασμάτων Λεπιδόπτερα (Tineidae)  (οι σκώροι σε Λεπιδόπτερο) πρέπει να γίνεται μονό συνεργασία Επαγγελματία Επιστήμονα  P.C.S. Εφαρμοστή.

Υ.Γ. : Πότε δεν ξεχνώ τις  Παγίδες Ελέγχου (Monitoring trap  for  insects ) ως  φυσική εναλλακτική λύση ελέγχου.

Μυοκτονίες -Τρωκτικά

Τα προβλήματα που δημιουργούν τα  τρωκτικά αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των προϊόντων που εκτίθενται σε αυτά, και κατ’ επέκταση για την υγεία των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών. Τα Τρωκτικά μπορούν να εισέλθουν σε χώρους καθαρισμού και φύλαξης χαλιών και μάλιστα, όχι μόνο από τις εισόδους και τα ανοίγματα, αλλά και κατά την παραλαβή οποιονδήποτε προϊόντων (χάλια-μοκέτεςς, παπλώματα) και τυγχάνει να είναι προσβεβλημένα απ’ αυτά.

Αν και η συνεχής ενημέρωση των επαγγελματιών για τις υποχρεώσεις έναντι της Νομικής συμμόρφωσης, ως προς την υγειονομική ασφάλεια με ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα σε κάθε περιβάλλοντα χώρο παραμένει στην δική τους ευθύνη, είναι λοιπόν μια ευκαιρία συμμετοχής με τις δικές σας ανησυχίες.

Φάκελος απεντόμωσης / μυοκτονίας: Υποχρεωτικά  Δικαιολογητικά – Έγγραφα.

Εφ’ όσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του  P.C.S. Εφαρμοστή της “Εταιρείας ή Ατομικής  Επιχείρησης” και του Επαγγελματία Ταπητοκαθαριστή, δημιουργείται φάκελος απεντόμωσης / μυοκτονίας που θα περιλαμβάνει:

  • Την Αναγγελία της εταιρείας (ή ατομικής επ/σης) από το ΥΠΑΑΤ.
  • Ιδιωτικό συμφωνητικό
  • Τις εγκρίσεις του ΥΠΑΑΤ. για τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν (εντομοκτόνα, δολώματα σταθμών M.S.D.S)
  • Καταχωρημένη στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) και Σύμβαση για απόβλητα Τρωκτικοκτόνα- Παρασιτοκτόνα (Βιοκτόνα) μαζί και οι θήκες (παγίδες )
  • Κάρτα προγράμματος-καταπολέμησης-ελέγχου-παρακολούθησης
  • Δελτίο κατανάλωσης (κηρωδών τρωκτικοκτώνων σκευασμάτων)
  • Κάτοψη του χώρου με σημειωμένους και αριθμημένους τους δολωματικούς σταθμούς και τις μηχανικές παγίδες (φάκες μυοκτονίας με κολ. επιφάνεια).
  • Μελέτη όλου του προγράμματος και την οικονομική προσφορά
  • Βεβαιώσεις απεντομώσεων – μυοκτονίων με εκτέλεση εργασιών για κάθε επίσκεψη ,κλπ

Υ.Γ. : Τον συγκεκριμένο φάκελο τον ζητούν και όταν έχει γίνει Ασφάλιση για αυτές τις συνέπιες στα χάλια.

Στην KlinTec υποστηρίζουμε  επιπλέον συνεργασίες που αναπτύσσονται μέσα από το πρόγραμμα Reciprocity  , με τους προτεινόμενους επιστήμονες  P.C.S. Εφαρμοστές της ομάδα του Green Mite Clean,   ώστε να έχουν μια πλήρη λύση στα προβλήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος που μπορεί να έχουν προκύψει από προσβολές Ζωικών Εχθρών που παρασιτούν, με τις συνακόλουθες  επιπτώσεις από αυτές.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο e-mail: vgenis@otenet.gr , ή στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή :  https://klintec.gr/ζωικοί-εχθροί-σε…υς-καθαρισμού-κα/