Όλοι χρειαζόμαστε έναν Σύμβουλο Υγιεινής (Υγιεινολόγο)

Όλοι χρειαζόμαστε έναν Σύμβουλο Υγιεινής (Υγιεινολόγο)

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Τα νέα ακαδημαϊκά δεδομένα στην κατεύθυνση Δημόσιας Υγείας του τμήματος Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας» . Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία πρέπει να επισημανθεί και να αναδεχθεί. 

Η  αύξηση των ιών και των βακτηρίων, αλλά και η αύξηση των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικούς εχθρούς), δημιουργεί την ύπαρξη μιας αυξανόμενης ανάγκης με απαιτήσεις υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος , για εξασφαλισμένες υπηρεσίες διαβίωσης ώστε να κρατήσουμε το περιβάλλον καθαρό και υγιεινό.

Το κόστος αμοιβής ενός Συμβούλου Υγιεινής (Υγιεινολόγου), είναι πολύ μικρότερο από το κόστος αντιμετώπισης των προβλημάτων, στην καθημερινότητας μας.

Η σημασία  του Συμβούλου Υγιεινής (Υγιεινολόγου)  πρέπει να αναδειχτεί ως ένα ‘’κοινωνικό λειτούργημα’’ και για τον ιδιωτικό τομέα.

Γιατί ο Σύμβουλος Υγιεινής (Υγιεινολόγος) π.χ. χρειάζεται:

Για να δημιουργηθεί όμως ένα ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον με απαιτήσεις  από τους καταναλωτές χρειάζεται ενημέρωση σε τομείς υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, για την Αναβάθμιση στην Ποιότητα  Διαβίωση τους.

Όπως γνωρίζετε την τελευταία δεκαετία οι ‘’μεταβαλλόμενες  καταστάσεις’’ έχουν  αυξήσει  σημαντικά την εμφάνιση λοιμώξεων ή/και άλλων παρασιτώσεων, με ιδιαίτερες επιπτώσεις στους εσωτερικούς  χώρους των αστικών περιοχών.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν εκδώσει εγκυκλίους που περιέχουν εν ισχύι νομούς, για την λήψη μέτρων αντιμετώπισής εχθρών υγειονομικής σημασίας. Θεωρούμε επιτακτική  ανάγκη  την υπενθύμιση τήρησης της απαρέγκλιτης εφαρμογής για όλα τα Μ.Μ.Μ.  – των «Κανόνων υγιεινής στα Μ. Μ. Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα»  και της  «Περί υγειονομικών μέτρων επί των πάσης φύσεως μεταφορικών μέσων,  αλλά και την φετινή Εγκύκλιο για «Υγειονομικούς έλεγχους στα σχολεία » με σκοπό την προστασία της Ατομικής Υγείας τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων σε αυτά και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται από τις Υγειονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Για να μπορούν να πραγματοποιηθούν όμως  –έκτος από το επιπλέον Ανθρώπινο Δυναμικό που χρειάζεται – στο υπάρχων δυναμικό πρέπει να γίνει ενημερωτική εκπαίδευση (εξειδικευμένες ημερίδες – σεμινάρια κατάρτισης )κλπ

Το ξεκίνημα έγινε. Όλοι μαζί Υπουργείο Υγείας, Ε.Σ.Δ.Υ., ΠΑ.Δ.Α., Υγειονομικές διευθύνσεις περιφερειών, αλλά και Σωματεία Επιστημών Υγείας,  θα πρέπει να διοργανώσουν περισσότερες ημερίδες αλλά και σεμινάρια κατάρτισης Πανελλαδικά. 

Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ( επιχειρηματικότητας και συνεργασίας), για τους ‘’Νέους Επιστήμονες που παραμένουν στην Ελλάδα’’ μιας και άρχισαν να βλέπουν  με ‘’θετικό πρόσημο ’’ στην αναζήτηση  εργασίας –βάση πτυχίου– ως λύση για την άσκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, άλλα και ως συνεργαζόμενοι σύμβουλοι, σε τομείς υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.  Κλπ

Έτσι έκτος του ότι θα δημιουργηθεί  ένα καλύτερο και ασφαλέστερο υγιεινό  περιβάλλον, θα υπάρξουν μειώσεις σε ασθένειες, μολύνσεις- επιμολύνσεις. Επιπλέων με την ενημέρωση  για την ασφάλεια της υγιεινής των χώρων από εφαρμοστές εργασιών,( ανακαινίσεις, επισκευές μαρμάρων-ξύλων,  χρωματισμών, γενικής καθαριότητας ), καθαρισμού στρωμάτων, σαλονιών χαλιών-μοκετών, εξυγίανσης , ,  απολύμανσης απεντόμωσης –μυοκτονίας αλλά και την απομάκρυνση των βιοκτόνων κατά το μέγιστο δυνατό, όπως  αναφέρεται από τον (Ε.Ο.Δ.Υ ) – στα Περιβαλλοντικά μέτρα για την  Ψώρα,  στην προστασία του Bio-περιβάλλοντος για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στους εσωτερικούς χώρους άλλα και γενικά του Περιβάλλοντος.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον την χρησιμότητα ενός συνεργαζόμενου Συμβούλου Υγιεινής  (Υγιεινολόγου) , (ενδεικτικές επιλογές) σε:

Κατοικίες- Σπίτια,  Ξενοδοχεία– χώροι φιλοξενίας, Ιατρικός Τουρισμός, Αίθουσες Προβολών (σινεμάδες), Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Χώρους Συνεδριάσεων, Κέντρα Aποθεραπείας & Aποκατάστασης (Hospitality, Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς , Fitness & Αθλητικές εγκαταστάσεις , Σχολεία , Μέσα μεταφοράς , Γυμναστήρια,  Εστιατόρια & Υπηρεσίες Τροφίμων, Επαγγελματικούς χώρους, Πλοία-καμπίνες, Ιατρεία φροντίδας υγείας, φαρμακεία, Ιατρεία Φροντίδας Μικρών Ζώων, Κτηνιατρικά ιατρεία- κλινικές, Αεροδρόμια, Εστιατόρια, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Κλινικές, Κατασκηνώσεις Healthful Pets,  Δήμους, Περιφέρειες, Στρατιωτικές Μονάδες, Εργοστάσια, Επεξεργασία δικτύων νερού σε κτηριακές  εγκαταστάσεις, άλλα και χώρους για Πρόληψη λεγεωνέλλας, Μονάδων Κλιματισμού- Purful Air Quality,

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839, 6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: : https://klintec.gr/όλοι-χρειαζόμαστ…αν-σύμβουλο-υγιε/ 

Σχετικά Άρθρα

Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας μας ‘’μειώνεται’’ η ανεργία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Όλοι χρειαζόμαστε έναν Σύμβουλο Υγιεινής (Υγιεινολόγο)

Ενημερωτικό δελτίο της Π.Ε.Ε.Δ.Υ σχετικά με την Ημερίδα με τίτλο «Τα νέα ακαδημαϊκά δεδομένα στην Κατεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας. Επαγγελματικά δικαιώματα – προσόντα και προοπτικές στην αγορά εργασίας»