Οι Συμβουλευτικές Επιθεωρήσεις Αναβαθμίζουν την Προηγμένη Προληπτική Υγιεινή.

Οι Συμβουλευτικές Επιθεωρήσεις Αναβαθμίζουν την Προηγμένη Προληπτική Υγιεινή.

Στη σημερινή εποχή της έντασης  με ανακρίβειες του ‘’υποτίθεται’’ (αβεβαιότητα), η ολιστική προσέγγιση –με διαφανή τρόπο – θα επιτρέψει την κάλυψη των σημερινών ‘’αδυναμιών ’’ στους εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας παράλληλα ένα πλαίσιο –πραγματικά πρωτοπόρο – για την Προηγμένη Προληπτική υγιεινή, το οποίο μπορεί να επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας ως προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της Δημόσιας Υγείας 

Πρέπει να γίνει  πλέον κατανοητό , ότι επιθεωρήσεις ενσυνείδητα συμβάλλουν στην Υψηλού Επιπέδου ολική ποιότητα της Υγειονομικής Ασφάλειας. Οι δε συμβουλευτικές επιθεωρήσεις αναβαθμίζοντας την Προηγμένη Προληπτική  Υγιεινή , μέσα από την ενημέρωση- εκπαίδευση στην πράξη και τον εξοπλισμό, συμβάλουν προληπτικά έναντι των ελέγχων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα αντίστοιχα τμήματα των περιφερειακών ενοτήτων , για  την βοήθεια στο εγχείρημα του διαμοιρασμού, της δωρεάν παρακολούθησης  στο υλικό του σεμιναρίου από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως είχα προαναγγέλλει με το ότι ‘’ Όλοι χρειαζόμαστε έναν Σύμβουλο Υγιεινής (Υγιεινολόγο) ’’  και σύντομα θα υπάρξει  πρόταση – πρόσκληση για συμμετοχή και συνεργασία με τον κλάδο.!!

Η Προηγμένη Προληπτική Υγιεινή είναι εξωστρεφής πρωτοβουλία  από τον ιδιωτικό τομέα  και την  KlinTec  που επενδύει σε ενημέρωση- εκπαίδευση και εξοπλισμό , ώστε να ‘’υπερέχει’’ προληπτικά των ελέγχων.   

Η ομάδα Συμβούλων –Επιθεωρητών – Προληπτικής  Υγιεινής ( Preventive Hygiene  Consultants – Ιnspectors ) θα ενσωματώνεται  από πτυχιούχους του τμήματος Δημόσιας Υγείας (Κατεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής) άλλα και  από Μεταπτυχιακούς ( Κατεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής) στο Πρόγραμμα Υγιεινή Περιβάλλοντος, ως:

  • Υγειονομικά υπεύθυνοι οπού θα υπογράφουν  για τις εφαρμογές των Πιστοποιημένων εφαρμοστών (καθαρισμού-απολύμανσης)  για Επιτόπιων Καθαρισμών -Απολυμάνσεων, Υπηρεσίες Facility Cleaning Services,  Διαχείρισης Πολυκατοικιών, Γενικών Καθαρισμών , Housekeeping,κλπ
  • υποστηρικτές των Προγραμμάτων  ‘’Σύμπραξης’’ για την ‘’ Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική υγιεινή ’’ εσωτερικών χώρων στον καθαρισμό-απολύμανση και Προληπτική Υγιεινή ανά 60 έως 90 ήμερες , οπου καλύπτουν τις ανάγκες σύμφωνα και με την εγκύκλιο ( αρ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.2020) , άλλα και για την ’’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας & Υγιεινής των Εσωτερικών Χώρων‘’ , ως πρόγραμμα αντιμετώπισης από ειδικές “ομάδες κρούσης” .
  • για ξενοδοχεία, κέντρα φιλοξενίας –αποκατάστασης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς , σπίτια, κλπ
  • για συνεργασία με νοσοκομεία ,κέντρα αποθεραπείας, ιατρεία, φαρμακεία, κλπ
  • για συνεργασία με εταιρείες- επιχειρήσεις που ασχολούνται –ως κύρια στρατηγική– με μεμονωμένες εφαρμογές απελευθέρωσης ενεργών ή/και δραστικών συστατικών  (ψεκασμό -νεφελοποίηση – διάχυση τεχνολογίας εξάτμισης ) για μύωση ‘‘μολυσματικών παραγόντων ’’, (μικρόβια -βακτήρια -μύκητες – Ιοί, κλπ ), ώστε να σταματήσουν δημιουργούν εκ νέου ‘’ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’, οπού δεν είναι σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την αρχή της πανδημίας με την άμεση συγκρότηση μας συνδράμαμε στην επίλυση προβλημάτων με την συμβολή μας στο συμπληρωματικό υλικό υπέρ κάλυψης  της εγκύκλιου ( με αρ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.2020), για την ’’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας & Υγιεινής των Εσωτερικών Χώρων‘’ , ως πρόγραμμα αντιμετώπισης από ειδικές “ομάδες κρούσης” με διαδικασίες που τεκμηριώνονται και εκτελούνται από προσωπικό με πιστοποιημένη εκπαίδευση.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση στην καινοτομία της ‘’Υγειονομικής Εξασφάλισης’’ με  την ‘’μηχανική πρόληψη κατά των  λοιμώξεων’’, οικοδομεί εμπιστοσύνη των περιβαλλοντικών μέτρων ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων σε ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας, αναδεικνύοντας και τα πλεονεκτήματα της  Προληπτικής Υγιεινής , ως προς την προάσπιση της υγειονομικής ασφάλειας.

Το τμήμα των Συμβούλων –Επιθεωρητών – Προληπτικής  Υγιεινής ( Preventive Hygiene Consultants – Ιnspectors ) θα φιλοξενείται στο τμήμα Green and Clean της KlinTec και θα υποστηρίζεται από την  Hygienichome

Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες της  KlinTec  είναι εξοπλισμένες την ποιο υπερσύγχρονη τεχνολογία ώστε να ξεπερνούν τα όρια του απαραίτητου τεχνολογικού μηχανισμού και να κάνουν τη διαφορά, παρέχοντας  ένα υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας ως προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της Δημόσιας Υγείας.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:   https://klintec.gr/οι-συμβουλευτικέ…πιθεωρήσεις-αναβ/ 

Οι Συμβουλευτικές Επιθεωρήσεις Αναβαθμίζουν την Προηγμένη Προληπτική Υγιεινή