Ενσωματωμένη ηθική και στη διασφάλιση της καθαρότητας του εσωτερικού αέρα.

Ενσωματωμένη ηθική και στη διασφάλιση της καθαρότητας του εσωτερικού αέρα.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ,για τους επαγγελματίες εφαρμοστές που δραστηριοποιούνται στους εσωτερικούς χώρους,  είναι η Ενσωματωμένη ηθική στην συμμόρφωση τους με τις οδηγίες, τους  κανόνες ή/και κανονισμούς , ως πρότυπο καλών πρακτικών με απαιτήσεις για τη διασφάλιση της καθαρότητας (διαύγειας) του εσωτερικού αέρα.

Η ζήτηση για καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους έχει αυξηθεί μαζί με την αυξανόμενη επίγνωση των κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Η απόδοση των φίλτρων HEPA μπορεί να ποικίλει από το φίλτρο κλάσης E10 με απόδοση 85%, έως ένα H13 να αφαιρεί το 99,95% των αιωρούμενων σωματιδίων, τα δε φίλτρα αέρα U16 να παρέχουν εργαστηριακή απόδοση 99,99995%.

Παρόλο που πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι τα φίλτρα HEPA αφαιρούν σχεδόν το 100% των σωματιδίων από τον αέρα που διέρχεται από αυτά, η πραγματική απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα είναι κοντά στο 80% ή λιγότερο.

Το φιλτράρισμα του εσωτερικού αέρα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ενδοτοξίνης στον αέρα;

Έχει αναφερθεί εκτενής βακτηριακή ανάπτυξη σε συστήματα HVAC (κλιματισμός), που οδηγεί στην αερομεταφερόμενη μόλυνση από ενδοτοξίνη. Λόγοι που πρέπει τα φίλτρα HEPA να αντικαθιστούνται κανονικά σε όλα τα μηχανήματα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα για τον μετριασμό του κινδύνου.

Οι βασικές αρχές για τα μέτρα υγιεινής που μας ανέδειξε ο SARS-CoV-2  θα μας βοηθήσουν στο αντιμετωπίζουμε τους ιούς στο μέλλον, όπως και στις προγενέστερες  ιογενείς λοιμώξεις, μιας και η πορεία που θα ακολουθήσει ο SARS-CoV-2 στο μέλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν και περισσότεροι θεωρούν ότι τείνει να καταστεί στους ‘’ενδημικούς’’ κορωνοϊούς.

Ο Περιορισμός του κινδύνου της αέριας μόλυνσης – επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους αφορά την υγεία όλων μας.

Γνωρίζοντας ότι, η κακή ποιότητα εσωτερικού αέρα μαζί με τις έκτακτες ανάγκες των  επιδημιολογικών δεδομένων  , ο Ειδικός Ιατρός Εργασίας  Θανασιάς Ευθύμιος  στις  επισημάνσεις  για την καθαρότητα (διαύγεια) του αέρα εσωτερικών χώρων, αναφέρεται :

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή,  έως ότου η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) του Υπουργείου Υγείας δώσει προδιαγραφές -συστάσεις-  που θα πρέπει να τηρούν οι συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα για την προστασία της Δημόσιας υγείας .

Υ.Γ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ειδικό Ιατρό Εργασίας  Θανασιά Ευθύμιο  για την πολύτιμη συμβολή του στην ενημέρωση.

Για πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ :  Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : https://klintec.gr/ενσωματωμένη-ηθι…αι-στη-διασφάλισ/