Αντίστροφη μέτρηση με υγειονομική εξασφάλιση στους χώρους εκπαίδευσης.!!!

Αντίστροφη μέτρηση με υγειονομική εξασφάλιση στους χώρους εκπαίδευσης.!!!

Αν και έχω αναφερθεί με πλήρη ανάλυση στην διασφαλισμένη ποιότητα του υγιεινού θα επισημάνω θέματα που ίσως κάποιοι να αναζητούν ‘’ Αξιώσεις ‘’ (περί Αστικής Ευθύνης) διότι ίσως να πιστεύουν ότι, με πράξεις από παράλειψή ή/και αμέλεια, μπορεί να τους  έχει προπονηθεί σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά και πρέπει να αποκατασταθεί.

Το Υπουργείο Υγείας με το Υπ’ αριθ. Δ1γ/Γ.Π/78956 έγγραφο του  παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες και τα μέτρα  που αφορούν σε θέματα διενέργειας απολυμάνσεων , για να εξαλείφονται και οι  ”διαστρεβλώσεις”.

Ίσως και να χρειάζεται πλέον να γίνει υποχρεωτική η  εισαγωγή πρόσθετων μέτρων , με αναβαθμισμένη την διαχείριση των βιοκινδύνων και θωράκιση των χώρων από την πρόληψη της υπερμετάδοσης, όχι μονό για τα μη επαρκεί επιστημονικά στοιχεία  όταν υπάρχει συγκέντρωση πολλών εμβολιασμένων προσώπων, αλλά και για την υγεία όλων μας.  Ίσως οι Ιατροί Εργασίας θα πρέπει να ενημερώσουν εκ νέου τους εργοδότες για την υγειονομική ασφάλεια και των εμβολιασμένων, από τις σύγχρονες απειλές των αερομεταφερόμενων βιολογικών  παραγόντων  μιας και τα προληπτικά μετρά τώρα υπάρχουν.

Όταν η υγεία αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διασφάλιση των πολιτών από σοβαρές υγειονομικές απειλές, μελετάμε καλά τα σχετικά επισυναπτόμενα ΦΕΚ των εγκύκλιων του Υπουργείου Υγείας και μετά διαπιστώνουμε γιατί   οι ‘’χρονοκαθυστερήσεις’’ μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά !!!.

Ενημερωτικά Υπενθυμίζω

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : 

  • Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσηςσε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να γίνεται πλήρης καθαριότητα με εξειδικευμένες εφαρμογές  χωρίς υπολειμματικότητα Είναι πλέον γνωστό ότι μετά τα ακάρεα , η αποσύνθεση (μικροτεμαχίδια) της κατσαρίδας ως η δεύτερη αιτία αλλεργιών , άλλα και τα μικροτρίχιδια των τρωκτικών είναι αίτιες  αναπνευστικών προβλημάτων,  κ.ά.

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν:

  • Έχουν πιστοποιηθεί οι σχολικές καθαρίστριες/τές;
  • Έχουν πιστοποιηθεί οι καθαρίστριες/τές σε χώρους εκπαίδευσης  και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;
  • Οι καθαρισμοί-απολυμάνσεις σε χώρους, κλιματιστικά-αεραγωγούς, μοκέτες-σαλόνια,-στρώματα, μέσα μεταφοράς έχουν γίνει από Πιστοποιημένους εφαρμοστές;
  • Έχουν θωρακιστεί οι χώροι (σε αίθουσες και Μ.Μ.Μ.) προληπτικά για   πρόστασια από την υπερμετάδοση;

”Ασφαλή Μεταφορικά Μέσα”.

Για πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ :  Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:    https://klintec.gr/αντίστροφη-μέτρη…ε-υγειονομική-εξ/ ‎