Αναβαθμισμένη Περιβαλλοντική Καθαριότητα και Υγιεινή.!!

Αναβαθμισμένη Περιβαλλοντική Καθαριότητα και Υγιεινή.!!

Σύμφωνα με την ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, δικαιώματα προς το ζείν και ευ ζην έχει κάθε μορφή του βίου, για την ικανοποίηση των αναγκών μιας ποιοτικά βελτιωμένης και υγιεινής ζωής, διαφορετικών αλλά και σύγχρονων μορφών ζωής στη γη, μέσα από την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η αρχή  «ο Ρυπαίνων  Πληρώνει» απαιτεί από τους ρυπαίνοντες να επιβαρύνονται με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος των ενεργειών τους ή/και να απαιτούνται αξιώσεις αποκατάστασης ζημιών. (‘’ περί Αστικής Ευθύνης’’)

Η Πρόληψη από την ρύπανση απαιτεί τη θέσπιση ενός συστήματος επιβράβευσης, γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα προβλήματα του βιο-περιβάλλοντος, δημιουργώντας θετικά κίνητρα για τη διατήρηση και την προώθηση του. Η συνεχή προσπάθεια μας για περαιτέρω βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης, αναδεικνύει στην πράξη το ειλικρινές ενδιαφέρον μας για την επίτευξη αυτού του στόχου, με σεβασμό στην ιδέα  των «Δικαιωμάτων του βίου». Γι’ αυτό η διαρκής δράση μας για την προστασία του σκοπό έχει, ως ηθική υπόμνηση και υπέρτατο χρέος , στην λήψη προληπτικών μέτρων  από όλους μας- Πολίτες και Πολιτεία!

Bio -περιβάλλον ….λύσεις χωρίς εκπτώσεις, στην υγεία μας.

Τον Ιουνίου 2016 στο άρθρο  (Οι Φίλοι μας τα Περιστέρια… )  όπου ο Κύριος  Νικόλας Μάντζαρης, Περιβαλλοντολόγος – πολεοδόμος με την παραπομπή του στο άρθρο Το πρόβλημα των περιστεριών στις πόλεις αναπτύσσει το θέμα και κλείνοντας αναφέρει, ότι με την κατάλληλη ενημέρωση και την στάση του κοινού θα μπορούσε να διευκολύνει ακόμη περισσότερο μια προσεκτική παρέμβαση στο θέμα αυτό.Επίσης ο Κύριος  Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  με τις πολύτιμες συμβουλές του,  μας ενημερώνει για τα απομυζητικά εκτοπαρασίτα που μπορούν να μεταφέρουν και τα περιστέρια όπως και άλλα ζώα.

Ζωικοί εχθροί δημόσιας υγείας : Αναφορές υπάρχουν σε βιβλία άλλα και σε διαλέξεις Εργαστηρίων Εντομολογίας.

Πτηνά – εχθροί δημόσιας υγείας.

 • Επιμόλυνση χώρων παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων.
 • Φορείς παθογόνων,  πολύ  επικίνδυνων ιών, Πρόκληση αλλεργιών
 • Διασπορά παρασίτων (ψείρες, ακάρεα, ψύλλοι)
 • Περιστέρια:  «Αρουραίοι με…φτερά» , μυκητιάσεις, κρυπτοκοκκίαση που μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, σαλμονέλλα, διάρροιες, ψιττάκωση, τοξόπλασμα, έλμινθες, εγκεφαλίτιδες, νόσος Newcastle, avian influenza.
 • Γλάροι: Escherichia coli (ανθεκτικό στέλεχος)
 • Ψαρόνια: Histoplasma capsulatum – πρόκληση ιστοπλάσμωσης σε ανθρώπους.
 • Νυκτερίδες : Τσέχικες νυκτερίδες-‘’ιπτάμενα ποντίκια’’. 

Προσοχή στην άσκοπη χρήση βιοκτόνων!!!

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, σκόρος, κατσαρίδες δεν Απολυμαίνονται.!!

Ως προτεραιότητα η ευαισθητοποίηση μας απέναντι στην αναγκαία ενημέρωσή σας για την λήψη μέτρων αντιμετώπισής, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιητικής ζωής μέσα από την εξασφάλιση της υγειονομικής σας ασφάλειας.

Υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας.

 • Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι συνάνθρωποι μας με τους ‘’καθημερινούς συντρόφους’’ των  με τα επιβαρυμένα ‘‘ μολυσματικά φορτία ” στους εσωτερικούς χώρους, όπου μπορεί να φέρουν ‘’παρενέργειες ‘’– όχι μόνο στην υγεία– αλλά και στην τσέπη.!!’’
 • Ας προτρέπουμε τους φίλους  να μην ταΐζουμε τις δεκαοχτούρες και τα περιστέρια και τα σπουργίτια της Πλατείας, γιατί ίσως και ενέχουν κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον.

 • Όπως ο Msc Γεωπόνος Κώστας Τάτσης παρουσιάζει ένα ”πεντάστερο” ξενοδοχείο για τα έντομα μας , οι φίλοι των πτηνών γενικά (Σύλλογοι-  Σωματεία ) σε συνεργασία με τους Γεωπόνους των Δήμων, άλλα και με κάθε άλλο νόμιμο τρόπο να φροντίζουν για την δημιουργία  χώρων για την φιλοξενία τους.
 • Κτίρια περιστεριώνες είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία, στο Κάιρο της Αιγύπτου, της Ασίας, στο Ιράν, της Λιβύη αλλά και της Αφρικής.
 • Οι φίλοι που ταΐζουν πτηνά σε Δημοσίους χώρους ,θα πρέπει μετά τους καθαρίζουν όχι μόνο για την αισθητική άλλα και για την πρόκληση ατυχημάτων η/και κινδύνων από μολυσματικούς παράγοντες για τη Δημόσια Υγεία.
 • Όποιοι ταΐζουν πτηνά –‘’κανονισμού επιτρέποντος’’-σε στις βεράντες ,πιλοτές, ταράτσες τους, θα πρέπει να καθαρίζουν όχι μόνο για τους κινδύνους για την οικογένεια τους, άλλα και για τους περίοικους. Αν π.χ αποδειγμένα εισέρθουν σε διπλανό διαμέρισμα κοριοί, αιμομυζητικά ακάρεα, το κόστος αποκατάστασης του διαμερίσματος επιβαρύνει αυτόν που ταΐζοντας- φιλοξενεί τα πτηνά.
 • Συμπεραίνοντας θα διαπιστώσετε ότι για τις προκλήσεις κινδύνων δεν φταίνε τα πτηνά από μόνα τους.

Η χρήση υλικών με δηλητήρια (χημικών, φαρμάκων – φυτοφάρμακων, ή/και  οποιαδήποτε άλλη μέθοδος για την εξόντωση τους) είναι παράνομη και δεν συνίσταται.

Προβλήματα καθαριότητας & αισθητικής: Διασπορά παρασίτων ,περιττώματα, φτερά και πούπουλα σε πλατείες, πάρκα, φωταγωγούς- κλιματιστικά πολυκατοικιών, μονάδων φιλοξενίας , χώρων παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων.

 • Η Ευαισθητοποίηση μας για τις Περιβαλλοντικές Αλλαγές μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, σε θέματα υγιεινής για καθαρούς εξωτερικούς χώρους, αναδεικνύει την απαίτηση χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων και συστημάτων επαγγελματικού καθαρισμού, με σχεδόν χωρίς χημικά .
 • Ο Επαγγελματικός καθαρισμός είναι αναγκαίος για τις Στοιχειώδεις Συνθήκες Υγιεινής σε κάθε χώρο. Η σύνθετη και απαιτητική διαδικασία του καθαρισμού των Εξωτερικών χώρων, αποτελεί πλέον Επιτακτική Ανάγκη την εφαρμογή εξειδικευμένων μεθόδων Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας.
 • Υιοθετούμε Εναλλακτικές Μεθόδους για Βελτιωμένη Ποιότητα και του Εξωτερικού Περιβάλλοντα Χώρου μέσω ενός περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης “Green decontamination”.

Το σύστημα Hygene WaterMultiple Collateral (Πολλαπλή εξασφάλιση) με ‘’Καταλυτική Οζονοποίηση’’ (διεργασία υψηλής απόδοσης), σας παρέχει έκτος από την  αποτελεσματική εξουδετέρωση,  σε ένα ευρύ φάσμα βιολογικών απειλών και παθογόνων παραγόντων –χωρίς υπολειμματικότητα – αλλά και σε σίδηρο, μαγγάνιο και υδρόθειο-αυτό το τρομερό τρίο -που προκαλεί προβλήματα οσμής και χρώματος στο νερό , επηρεάζοντας αρνητικά τους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους.

Αναβαθμίζοντας την Προστασία του Περιβάλλοντος έχουμε :

 • Αναβαθμισμένη ποιότητα διαβίωσης και με καθαρό και υγιεινό εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον.
 • Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από σπατάλες Χημικών και Βιοκτόνων.
 • Μείωση εξόδων (εργατοωρών, ατυχημάτων) με επαγγελματικά εξειδικευμένες τεχνολογίες καθαρής ενεργειακής απόδοσης. .
 • Εφαρμογές με «ασπίδα προστασίας» και σε κάθε εξωτερικό χώρο όπου ζουν και δραστηριοποιούνται άνθρωποι.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι αρχίζοντας, από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, τα σωματεία, ομοσπονδίες ,  ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail,  κ.λ.π

Για πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  https://klintec.gr/αναβαθμισμένη-πε…αλλοντική-καθαρι/