Οι Τουριστικοί Φορείς με Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Αναβαθμίζουν την Ελληνική Φιλοξενία.!!

Οι Τουριστικοί Φορείς με Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Αναβαθμίζουν την Ελληνική Φιλοξενία.!!

‘’Η ολοκληρωμένη προσέγγιση  στην καινοτομία  της ‘’Υγειονομικής Εξασφάλισης’’  με διαφανείς τρόπους , οικοδομεί  εμπιστοσύνη σε ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του Ελληνικού τουρισμού.’’

Το Project που συνεργάστηκαν όλοι οι Τουριστικοί Φορείς της Κρήτης, για την Εκπαίδευση με Πιστοποίηση σε επαγγελματίες του τουρισμού που απαιτείται από το Νόμο, από την  Ιατρική Σχολή του Παν/μίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ολοκληρώθηκε.

Για κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και για φορείς από όλη την Ελλάδα – Πιστοποιημένη εκπαίδευση στις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης -παρέχεται και από τα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Η αυστηρή εφαρμογή  τήρησης της εγκύκλιου του (Ε.Ο.ΔΥ.)  με αρ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.2020,από Πιστοποιημένους εφαρμοστές καλύπτει πλήρως και τις ανάγκες αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν και από την Υπουργική Απόφαση (νέα υγειονομική διάταξη) , πχ στο άρθρο 3 της παρούσας, για (κατοικίες, χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις  στη Δημόσια Υγεία.

Οι φορείς της φιλοξενίας γνωρίζουν ότι ένας εξειδικευμένος επαγγελματικός εξοπλισμός μαζί  με ένα σχέδιο για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων από ‘‘μολυσματικούς παράγοντες’’ με ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνες λοιμώξεις’’ πρέπει να υπάρχει άμεσα ή/και έμμεσα  στους χώρους τους. Το μόνο που τους έλειπε ήταν η Πιστοποίηση.

Μετά από το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης όλοι οι εμπλεκόμενοι με εφαρμογές ολοκληρωμένων προγραμμάτων καθαρισμού-απολύμανσης, χρειάζονται και  τον απαιτούμενο εξοπλισμό με την Βεβαίωση πρακτικής εφαρμογής .

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες δεκαετίες,  ανθεκτικού τύπου βακτήρια   «φωλιάζουν» σε ξενοδοχεία , αλλά και τα ανθεκτικά βακτήρια  όπως ο σταφυλόκοκκος  , η φυματίωση ,η γονόρροια  όπου  κοστίζουν ακριβά σε ζωές και σε δαπάνες,  έτσι ώστε η παραμονή σε ξενοδοχεία να αναδεικνύετε ως παράγων κινδύνου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ως συμπαράσταση σας παρέχουμε ένα συμπληρωματικό  ενημερωτικό  υλικό (Παρουσίαση Housekeeping 2021) για την τήρηση  των εφαρμογών ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καθαρισμού – απολύμανσης , μιας και οι μεμονωμένες εφαρμογές δεν επαρκούν ,διότι έρχονται σε αντίθεση με τις πρακτικές που υπαγορεύουν  οι απαιτητέες εφαρμογές εγκυκλίων  σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα και Τεχνικές Προδιαγραφές της χώρα μας.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ,καμιά εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων καθαρισμού-απολύμανσης χώρων , δεν μπορεί να γίνει, αν πρώτα δεν έχει γίνει εξ ολοκλήρου απορρύπανση- καθαριότητα και περιβαλλοντική εξυγίανση κατ όγκο m³,  συμπεριλαμβανομένων και των αντικειμένων με υφασμάτινες επιφάνειες. (π.χ μεμονωμένες εφαρμογές με συσκευές ψεκασμού, εκνέφωσης, ULV Fogger, υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C, ή /και (διπλής ζώνης) UVC / UV V, αλλά και οζόνωσης/οζονισμού), πάντα με πλήρη αποκατάσταση πριν την εκ νέου χρήση των χώρων.

Μεγάλη Προσοχή στις ‘’  ‘’ Βεβαιώσεις’’ που μετατρέπονται σε ‘’Πιστοποιητικά ’’, άλλα και τα ‘’πιστοποιητικά απολύμανσης’’ με άδεια από το ΥΠ.ΑΑΤ ,  όταν ( ΣΕΑΜΕ : οι εργασίες Απολύμανσης δεν ανήκουν στις ρυθμίσεις της προαναφερόμενης νομοθεσίας ).

Όλα τα προαναφερόμενα  πρέπει να ανταποκρίνονται  και σε νέες προκλήσεις για τον SARS-CoV-2, όταν η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι η «ινδική» παραλλαγή του νέου κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτική και φαίνεται να είναι ανθεκτική στα εμβόλια κατά της Covid-19. Τα πράγματα δεν είναι όμως παντού ρόδινα όταν διαβάζουμε για τον  επικίνδυνο θύλακα μεταλλάξεων ,- την βλεννομυκητίαση– μια πολύ σπάνια λοίμωξη –ως τον  «μαύρο μύκητα» που επιτίθεται σε ασθενείς Covid  στην Ινδία, αλλά και  την νέα παγκόσμια απειλή με την εξάπλωση του εξαιρετικά παθογόνου ιού Η5Ν8 της γρίπης των πτηνών ,μαζί με την Πανούκλα των ποντικιών εξίσου σημαντικά προβλήματα για τη δημόσια υγεία.

‘’Η υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών, αποτελεί µια από τις βασικότερες πτυχές της δημόσιας υγείας τους, οπότε θα πρέπει µε διαφανή τρόπο να είναι απόλυτα ενήμεροι, για την προστασία τους από  τον κίνδυνο μετάδοσης  ‘‘μολυσματικών παραγόντων’’  με ιδιαίτερα “επικίνδυνες λοιμώξεις” εντός του δωματίου– κατά την διαμονή τους, πολύ δε περισσότερο οι ‘’κοινωνικά ευάλωτες’’ ομάδες ’’.

Η Υγειονομική Εξασφάλιση με αυταπόδεικτη διαφάνεια, ξεκινά από την  σύνταξη και εφαρμογή της ολοκληρωμένης μελέτης καθαρισμού- απολύμανσης , περιβαλλοντικής εξυγίανσης και αποκατάστασης, σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση αξιοπιστίας.  Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, όταν η εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική υγιεινή βασίζεται  στην ‘’μηχανική πρόληψη λοιμώξεων’’ με βέλτιστες πρακτικές  σχεδιασμού διαχειριστικών εφαρμογών, τότε μια προηγμένη τεχνολογικά προσιτή μέθοδος  για την  διασφαλισμένη ποιότητα του υγιεινού , δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι και φθηνή στην τιμή.

Μειώσαμε τα κόστη στις απαιτητέες εφαρμογές των εγκυκλίων σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα, μέσα από  Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων στα Green and Clean Rooms ,.

Υπεροχή και οφέλη από την πρόληψη κατά των λοιμώξεων.

  1. Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία, στο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα.
  2. Μείωση χρόνου προετοιμασίας των χώρων .
  3. Μείωση κίνδυνου μολύνσεων
  4. Μείωση κόστους παραγωγικότητας
  5. Μείωση –εκμηδενισμός του χρόνου διακοπής λειτουργίας.
  6. Μείωση χρήσης χημικών κατά 5/6
  7. Βέλτιστη ψυχολογική αποδοτικότητα των εργαζομένων .
  8. Πιστοποιημένες και τεκμηριωμένες αποδείξεις παράδοσης έργου.
  9. Αναβάθμιση ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών ύπνου και ευεξίας.
  10. Διαφανής τρόπος επιχειρηματικής ηθικής και οργανωσιακής κουλτούρας

Η εξωστρεφής αναβάθμιση των συμβατικών δωματίων σε Green and Clean Rooms αποτελεί μια ευκαιρία ολοκληρωμένης προσέγγισης , μιας και το ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον με απαιτήσεις από τους φιλοξενούμενους επισκέπτες –ταξιδευτές που αναζητούν  υψηλότερα και αυστηρότερα επίπεδα καθαριότητας αυξάνεται συνεχώς , όχι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση με εσωτερική αρμονία και ηρεμία , αλλά για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον διακοπών.

Τα Green and Clean Rooms  ανεξαρτήτως κατηγορίας ήρθαν για να μείνουν γιατί η Φιλοξενία-Διαμονή πρέπει να καλύπτει με βέλτιστες διαδικασίες την εγγυημένη υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών με ή/και χωρίς  ‘’ευαισθησίες’’  µε διαφανή τρόπο- γιατί  δεν μπορεί  να ‘’μετριέται’’ σε ‘’αστέρια’’, ‘’κλειδιά’’   . Την εγγυημένη υγειονομική ασφάλεια οι πελάτες πάντα την απαιτούσαν και θα την απαιτούν πολύ δε περισσότερο τώρα με το  «πράσινο διαβατήριο»  αξιολογώντας την και αποτυπώνοντας την με κάθε τρόπο και σε κάθε μορφής ερωτηματολόγιο, κλπ Υποχρεωτικός ο καθαρισμό των στρωμάτων.

 ‘‘Ο σεβασμός στις ανάγκες του επισκέπτη, μαζί με την παροχή ενσωματωμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντικής διαχείρισης του υπνοδωματίου, αναδεικνύουν την Βεβαιωμένη Bio-απορρύπανση των στρωμάτων μαζί με την Εξυγίανση, ως τα απαραίτητα στοιχεία Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας για κάθε χώρο φιλοξενίας ’’

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : 

Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσης σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να γίνεται πλήρης καθαριότητα με εξειδικευμένες εφαρμογές επαγγελματικής Απορρύπανσης Περιβαλλοντικής εξυγίανσης αλλά και Αποκατάστασης, χωρίς υπολειμματικότητα. Είναι πλέον γνωστό ότι μετά τα ακάρεα , η αποσύνθεση (μικροτεμαχίδια) της κατσαρίδας ως η δεύτερη αιτία αλλεργιών , άλλα και τα μικροτρίχιδια των τρωκτικών είναι αίτιες  αναπνευστικών προβλημάτων,  κ.ά.

Η υγεία αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διασφάλιση των πολιτών από σοβαρές υγειονομικές απειλές.

Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει αντιληπτό από την Ελληνική Φιλοξενία ότι, για να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, μέσα από την ‘’Υγειονομική Εξασφάλιση’’ στο ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας, πρακτικές του ‘’δήθεν το κάνω ‘’, το ‘’χαρτάκι’’,  του ‘’ ποιος θα με ελέγξει’’, είναι ‘’Εκπτώσεις’’ που ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους απέναντι στην υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών , των εργαζομένων,  αλλά και όλων μας, είναι εκτός διαφανών τρόπων.

Πρωτοπόροι καινοτομούμε στην ολοκληρωμένη  ‘’μηχανική πρόληψη των λοιμώξεων’’  με τα  συστήματα διαχείρισης ’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’  , ως μέτρα πρόληψης κατά των λοιμώξεων (AntiInfection Prevention) από κάθε παθογόνο μικροοργανισμό μαζί με τους αερομεταφερόμενους ρύπους βιολογικών παραγόντων και την δευτερογενή ρύπανση –επιμόλυνση στον αέρα των εσωτερικών χώρων.

Γιατί, την καθαρότητα του αέρα (διαύγεια)… δεν  την βλέπουμε την αισθανόμαστε !

Ζητείστε να μάθετε για την Υπεροχή και τα οφέλη των Green and Clean Rooms , από την πρόληψη κατά των λοιμώξεων (AntiInfection Prevention).

Σε όλους τους εμπλεκόμενους με εφαρμογές ολοκληρωμένων προγραμμάτων καθαρισμού-απολύμανσης, παρέχουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό  -εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά-μαζί με την Βεβαίωση πρακτικής εφαρμογής .

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887,ή στο vgenis@otenet.gr.

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή https://klintec.gr/οι-τουριστικοί-φ…ς-με-πιστοποιημέ/ ‎