Επενδύοντας στην εξασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας για όλους.

Επενδύοντας στην εξασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας για όλους.

Το ‘’Υγειονομική Εξασφάλιση για όλους’’ εντάσσεται στο πλαίσιο των  δράσεων  της «Προληπτικής Υγιεινής» , αφορά την Υγεία και αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, ενισχύοντας το αίσθημα της υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών. Σημαντικό ορόσημο στη δημιουργία ενός ισχυρότερου πλαισίου για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών ήταν η απόφαση του 2013 για τη βελτίωση της ετοιμότητας και την ενίσχυση της ικανότητας συντονισμένης αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών στους εσωτερικούς  χώρους. Η εμπειρία της πανδημίας COVID-19 μας ώθησε  να βελτιώσουμε την συμπληρωματική θωράκιση των εσωτερικών χώρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών λοιμώξεων.

Ως πρωτοπόρος παθητική μέθοδος ,μέσα από τις τεχνολογίες μακροχρόνιας αποτελεσματικότητας και υψηλής διαχυτικότητας, δρα με ‘’μηχανικό τρόπο εξουδετέρωσης ’’ κατά των λοιμώξεων και συμβάλει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της καινοτομίας  για την ‘’Υγειονομική Εξασφάλιση για όλους’’, οικοδομώντας συγχρόνως εμπιστοσύνη για τα περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων σε ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας, ως προς την προάσπιση της υγειονομικής ασφάλειας.

‘’Οι δράσεις και οι ενέργειες μας το τελευταίο διάστημα επικεντρώθηκαν στη μείωση, στον έλεγχο και στην πρόληψη των μεταδιδόμενων ασθενειών, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.’’

Η εξασφάλιση καλών συνθηκών για την υγειονομική ασφάλεια από τους επαγγελματίες εφαρμοστές είναι μία επένδυση με υψηλή απόδοση, καθώς μέσω αυτής της πρακτικής περιορίζονται οι πιθανότητες εργατικών ατυχημάτων, εργασιακής εξουθένωσης, ενώ παράλληλα με την άνοδο της ορθής παραγωγικότητας δίνεται κίνητρο , ώστε να  αυξάνεται η εμπιστοσύνη όλων των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών, φιλοξενούμενων-ταξιδευτών.

Η εφαρμοστηκή μέθοδος της Ολοκληρωμένης Προσέγγισης στην Προληπτική Υγιεινή του Σήμερα καλύπτει  πλήρως και τους χώρους , ξενοδοχείων, φιλοξενίας και ενδιαίτησης ( διαμονής ) – διαβίωσης πολλών ατόμων, σπιτιών, Μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, Ιατρείων φροντίδας υγείας, Κέντρων αποθεραπείας & αποκατάστασης, Κέντρων υγείας, τουριστικών λεωφορείων ,  για την προεργασία του πριν ή/και μετά για μια ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων και υγιεινής ,αλλά και για την καθαριότητα-απολύμανση και αποκατάσταση των χώρων .

Επενδύοντας στην μετατροπή της υγειονομικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας-με διαφανή τρόπο – σε ασφαλή υγειονομικό πλεονέκτημα υψηλής επαγγελματικής διαχείρισης με αξιοπρέπεια και σεβασμό, αναβαθμίζουμε την υγειονομική εξασφάλιση.

Έως ότου λοιπόν  αποφασιστεί, το πως θα πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι στα αυτονόητα  (Βεβαίωση ότι η επιχείρηση διαθέτει τα κατά περίπτωση κατάλληλα μηχανήματα για ακίνδυνες εφαρμογές ) , ώστε να καλύπτουν το ευρύ φάσμα -με τα όποια κενά-, είναι  πλέον εμφανές ότι απαιτείται να ελέγχουμε ως ευσυνείδητοι επαγγελματίες  ,‘’ποιο εξονυχιστικά’’ τις παραμέτρους που αφορούν την  Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παρασίτων μαζί με την καθαριότητα-απολύμανση και αποκατάσταση των χώρων μετά  την περάτωση των εργασιών , για την υγειονομική ασφάλεια όλων μας.

Στην KlinTec με την εφαρμοσμένη στρατηγική των τεχνολογικών εξελίξεων αναπτύσσουμε μια Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Διαχείρισης των εσωτερικών χώρων, με Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές για ενδελεχή απορρύπανση σε βάθος (Deep-Depollution) , καθαρότητα Yψηλών Απαιτήσεων  ‘’Περιβαλλοντικής Απορρύπανσης-Εξυγίανση’’ (Green Decontamination) , και εφαρμογές πλήρους αποκατάστασης περιβάλλοντα χώρου, σε επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες  Απεντομώσεων –Μυοκτονίων.

Επιπλέον υποστηρίζουμε  συνεργασίες που αναπτύσσονται με επιχειρήσεις-εταιρίες  υπηρεσιών Housekeeping, Facility Cleaning Services, Καθαρισμού Delivery drycleaning, Laundry, Ταπητοκαθαριστήρων, Σεγνοκαθαριστηρίων,  Διαχείρισης Πολυκατοικιών, Γενικών Καθαρισμών , έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι  τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους επιτυγχάνοντας  το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

Διαχειριστικά και προληπτικά μέτρα προστασίας με μηδενική ανοχή στην επιβάρυνση της υγείας των πολιτών.

Παροτρύνουμε για παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ‘’Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζωικών Εχθρών Σε Κατοικημένους Χώρους’’  αλλά και για συμμετοχή στην εξ’ αποστάσεως   Πιστοποιημένη εκπαίδευση ολοκληρωμένων προγραμμάτων καθαρισμού-απολύμανσης χώρων,  όπου δίνονται  οδηγίες  και αναλύσεις της νομοθεσίας  με απαντήσεις και για θέματα αντιμετώπισης εχθρών υγειονομικής σημασίας, μιας και  αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υγείας.

Επιτακτική ανάγκη για επιπλέον γνώσεις σχετικά με τις εφαρμογές προγραμμάτων ‘’Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζωικών Εχθρών’’ , ως  ‘’ομάδες κρούσεις ‘’  για να μπορούν να ανταπεξέρχονται και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης περίπλοκων  (δυσλειτουργικών) παρεμβάσεων   ( Παραδείγματα με πραγματικά περιστατικά) όπως με κοριούς και ψώρα, μούχλα σε στρώμα και τοίχο , σαπροφάγα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ (διάφανα ακάρεα της βιολογικής γεωργίας)  κλπ

Επιπλέον γνώσεις και για τα ολοκληρωμένα προγράμματα  καθαρισμού -απολύμανσης, όταν φορείς  ‘’δεν ξεχνούν ‘’ να μας υπενθυμίζουν ότι ο SARS-CoV-2 μαζί  με παραλλαγές , μεταλλάξεις και υποπαραλλαγές , ‘’είναι εδώ’’, αλλά και για την ‘’μολυσμένη σκόνη’’ με τα παθογόνα βακτήρια (Streptococcus pyogenes ή το Streptococci της ομάδας Α (GAS) , περιπτώσεις αντιμετώπισης περίπλοκων  (δυσλειτουργικών) παρεμβάσεων αντιμετώπισης και ρύπους βιολογικών παραγόντων. Η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (με αρ.Δ1γ/Γ.Π/οικ19954 /20.03.2020) βοηθά ώστε να εξαλείφονται οι ”διαστρεβλώσεις” και να διασφαλίζονται οι πολίτες από τις σοβαρές υγειονομικές απειλές, μιας και θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η διαφορετικότητα μας προς τους επαγγελματίες, αρχίζει τόσο κατά διάρκεια της ανάλυσης των αναγκών τους άλλα και μετά την υλοποίησή τους. Έτσι λοιπόν όταν ζητούν να προμηθευτούν εξοπλισμό για επαγγελματικές υπηρεσίες εφαρμογών, ενημερώνονται εκ των προτέρων για λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τις επιμολύνσεις και τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ κατά την ώρα των επαγγελματικών εφαρμογών στο χώρο του πελάτη τους. Παρέχεται πλήρη Βεβαιωμένη Επαγγελματική εκπαίδευση στον εξοπλισμό  και όχι απλά μια Βεβαίωση προδιαγραφών και κτήσης του.

Στα δε πλεονεκτήματα των ενδεδειγμένων και επικεντρωμένων συμπληρωματικών παρεμβάσεων μας είναι το ότι υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης αντιμετώπισης προβλημάτων. Επιπλέον με την διαφορετικότητα μας  είμαστε δίπλα σε όσους θέλουν να δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις ακόμα  και σε πολύπλοκες  (δυσλειτουργικές) παρεμβάσεις σε αποδεκτά οικονομικά  επίπεδα, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους  και διασφαλίζοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Προσοχή χρειάζεται και από τους υπευθύνους που παρέχουν φιλοξενία, αλλά και στους παρέχοντας την ολοκληρωμένη διαχείριση  με την   «Λήψη μέτρων προστασίας/αντιμετώπισης αρθροπόδων Υγειονομικής σημασίας (κοριοί)». Αν δεν υπάρξει εναρμόνιση και με την προαναφερθείσα νομοθεσία, ίσως και να μην καλύπτονται  νομικά απέναντι στην νομοθεσία ως προς την αστική ευθύνη (περί αξιώσεων) αλλά και τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο e-mail: vgenis@otenet.gr , ή στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: https://klintec.gr/επενδύοντας-στην…σφάλιση-της-υγει/