Λεπτομέρειες που αφορούν την υγεία πριν την αγορά των χαλιών σας.!!!

Όταν αγοράζετε κάτι για το χώρο σας θέλετε να είναι ασφαλές για την υγεία σας. Έτσι προσπαθείτε να επιλέγετε πάντα προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία θα είστε βέβαιοι ότι τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να διαρκέσουν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν αγοράζετε π.χ ένα χαλί είναι : Το μέγεθος, τα μοντέρνα ή παραδοσιακά σχέδια που πρέπει  να ταιριάζουν στο χώρο , το ύψος του πέλους και την πυκνότητα του με φυσικά ή συνθετικά υλικά, ζωντανά χρώματα με χρωστικές ουσίες -φυσικές ή συνθετικές κλπ

Μπορεί να τηρούν τα προαναφερόμενα άλλα θα πρέπει να ελέγξουμε τις παραμέτρους που αφορούν την υγεία .

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι πολλά υφασμάσημα είδη χαλιά-μακέτες, ριχτάρια, μπορεί να περιέχουν ρύπους μαζί με ‘‘χημικές ουσίες’’ οι οποίες σε άτομα με ευαισθησία,  μπορεί να τους προκαλέσουν αλλεργίες  ή ακόμα και προβλήματα στο αναπνευστικό τους.

Έτσι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να βεβαιωθείτε είναι ότι κάποιο από τα προαναφερόμενα υλικά δεν επηρεάζει άτομα με αλλεργίες που διαμένουν στο χώρο. Επίσης ,θα πρέπει να σκεφτείτε κάποιες πρακτικές  λεπτομέρειες  όπως :

α)  Όταν το παραλάβετε θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί το περιττό χνούδι ,να έχει απορρυπανθεί  και απολυμανθεί με μεθόδους  χωρίς την χρήση χημικών και υποληματικότητα.

β) Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς θα το συντηρείται στην καθημερινότητα σας, πώς θα το καθαρίζεται – σκουπίζεται εύκολα και πως -με τι μηχανήματα θα κάνετε την καθαριότητα σας , αν αφαιρούνται εύκολα οι λεκέδες τις καθημερινότητας, άλλα και κάθε ποτέ και πως θα πρέπει να πλένετε και να απολυμαίνεται.

Όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται άσχετα με την καλαισθησία ενός χαλιού , αλλά είναι θέματα που πρέπει να εξετάσετε πριν την αγορά του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις ίδιες σκέψεις-βεβαιώσεις θα πρέπει να έχουμε και για την  αγορά, σε στρώματα , σαλόνια , παπλώματα, κουβέρτες, κλπ.

Οι αναρτητεες  εγκύκλιοι του Υπουργείου  Υγείας στο διαδίκτυο  προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας Περιφερειακές Ενότητες  αλλά και την απαρέγκλιτη εφαρμογή  της  Εγκύκλιου για όλα τα Μ.Μ.Μ  – μιας και είναι την εν ισχύ – αναφέρετε και στην φετινή   Εγκύκλιο με ΘΕΜΑ: «Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων» ,μας αναδεικνύουν την αύξηση δερματικών λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας, ιών, βακτηρίων κλπ, αλλά και την αύξηση των πληθυσμών σε πολλά ειδή παράσιτων (ζωικούς εχθρούς),  δημιουργώντας  αυξανόμενες ανάγκες με απαιτήσεις απέναντι στο υποτίθεται καθαρό, μιας και δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων, ώστε να διασαλπισθούν οι συνθήκες υγιεινής  για ένα καθαρό και υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται όταν αγοράζεται από Δεύτερο χέρι (Second Hand ),  όπου και εδώ το Υπουργείου Υγείας έχει εκδώσει εγκύκλιο «Σχετικά με τις επιχειρήσεις εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών», κλπ

Ο βασικότερος κανόνας της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής για ποιοτική διαβίωση είναι η ορθή χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και των εφαρμογών του.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καθαριότητα-απορρύπανση , το πλύσιμο και η εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και ο εναλλακτικός αερισμός ή/και η αφύγρανση με καθαρισμό του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης , εξυγίανσης , εναλλακτικού αερισμού ή/και αφύγρανσης με καθαρισμό δεν αντικαθιστούν, καθαριότητα-απορρύπανση , πλύσιμο, αντικειμένων και επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Προσοχή : Ημίμετρα με μεμονωμένες εφαρμογές μπορούν ίσως να φέρουν ακόμα και αρνητικά αποτέλεσμα με σοβαρές συνέπειες.

Επαγγελματική συντήρηση

 Με σεβασμό λοιπόν στις ανάγκες των συνθηκών υγιεινής των καταναλωτών για μια ποιοτική διαβίωση,  για την συντήρηση τους θα πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα πρόγραμμα καθαρισμού και φύλαξης των χαλιών τους, τα οποία  πρέπει να  ανταποκρίνονται πλήρως στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής , όπως και οι όποιες εφαρμογές που θα εξασφαλίζουν ένα υγιεινό περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους , τηρώντας πρωτίστως και με κάθε λεπτομέρεια τα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών ,  τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα  με τις Υπουργικές Αποφάσεις (νέα υγειονομική διάταξη)  για (κατοικίες , χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

‘‘Όλοι γνωρίζουμε ότι το υποτίθεται καθαρό, η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας, είναι ποιο επικίνδυνο από το βρόμικο.’’

Για την KlinTec η έννοια του καθαρού  Βιο – περιβάλλοντος χώρου , ιδιωτικού ή δημοσίου είναι ζωτικής σημασίας, μιας και ξεκινάει από τους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε, γι’ αυτό  η διαρκής δράση για την προστασία του σκοπό έχει, ως ηθική υπόμνηση και υπέρτατο χρέος , στην λήψη προληπτικών μέτρων  από όλους μας- Πολίτες και Πολιτεία!

Ένας υγιής εσωτερικός χώρος χρειάζεται συστηματικά επιμελημένη συντήρηση, (σε τακτά χρονικά διαστήματα), αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές Bio- εφαρμογές , δυο φορές ανά έτος  (μ/ο), ως  ‘‘ Φυσική εναλλακτική λύση’’ για τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”,  χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination), αλλά και για  την προστασία από τους  ‘‘ άγνωστους περιβαλλοντικούς κινδύνους’’, εξασφαλίζοντας έτσι μια ‘’Ασπίδα προστασίας ’’ με την αποτελεσματικότερη «μικροβιολογική ασφάλεια». 

Think decontamination ….το άλλο πρόσωπο της υγιεινής !!

Η KlinTec  ‘’ενσωματώνοντας’’ όλα τα  Ενδο επιχειρηματικά τμήματα υποστήριξης αναπτύσσει ολοκληρωμένες τεχνικές ειδικών δεξιοτήτων  και αναδεικνύει με σεβασμό στις ανάγκες του Bio – περιβάλλοντος την εφαρμοσμένη ποιοτική καθαριότητα ,για τα Σύγχρονα και Ολοκληρωμένα Πρότυπα Καθαρισμού.  Με αναβαθμισμένες τις καινοτόμες υπηρεσίες Δημιουργεί μια Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντολογικής Διαχείρισης, με καινοτόμα προγράμματα συνεργασιών, συμβάλλοντας ενεργά στις λύσεις των προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθαριότητα, έτσι ώστε ένας ‘’ανθυγιεινός εσωτερικός χώρος’’ να μετατρέπεται  σε καθαρό, υγιή και ασφαλή ,όπως αναφέρουν και οι επιστήμονες  στα μέτρα προστασίας από ιούς και βακτήρια,κλπ.

Η φιλοσοφία των προγραμμάτων του Greenest , έχουν  συνδέσει ταυτόχρονα  την θετική ανάπτυξη των πολλαπλών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της KlinTecφιλικών προς το περιβάλλον αλλά και με αξιολόγηση των ποιοτικών  και οικονομικών υπηρεσιών καθαρισμού,  δημιουργώντας καινοτόμες μεταβολές σε όλα τα επίπεδα της αναγκαιότητας του After Sales Service, έτσι ώστε οι Επαγγελματίες Εμπορίας (χαλιών, στρωμάτων, σαλονιών) άλλα και Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού, εκμεταλλευόμενοι  τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους επιτυγχάνοντας  το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

Βασική προϋπόθεση στην ανάπτυξη του πρωταρχικού μας στόχου, καθίσταται η προσήλωση στις εταιρικές μας αξίες: Ακεραιότητα στις κρίσεις, Σεβασμός στον Άνθρωπο, Πνεύμα Συνεργασίας, Καινοτομία κι Ηγετική Συμπεριφορά, Προσήλωση στον Πελάτη, Προσφορά στην Κοινωνία, Υψηλές Επιδόσεις κι Αποδόσεις.

Εσείς μπορείτε να αγοράζεται τα καινούργια σας ,χαλιά ,στρώματα, σαλόνια ή να στρώνεται τα χαλιά σας για το χειμώνα.

Εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα που χρειάζεται ο χώρος σας,ώστε να εξασφαλίσετε ένα υγιεινό περιβάλλον σήμερα !!

Πληροφορίες  με email στο info@klintec.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης  Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: https://klintec.gr/λεπτομέρειες-που…ούν-την-υγεία-πρ/ ‎

Σχετικά Άρθρα

  1. Είναι επικίνδυνες οι “ μισές αλήθειες” της δήθεν ποιοτικής καθαριότητας;
  2. Βασικές αρχές διασφάλισης συνθηκών υγιεινής για μια ποιοτική διαβίωση.
  3. Εξασφαλίζω ένα υγιεινό περιβάλλον σήμερα !!
  4. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
  5. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
  6. Προάγοντας την καθαριότητα… αναβαθμίζουμε την ποιότητα του χώρου που ζεις.
  7. Think Healthful Living ..το απόλυτο της υγιεινής διαβίωσης.!
  8. Το Bio-περιβάλλον στην προστασία του Περιβάλλοντος.
  9. Αναβάθμισε την Ποιότητα του Χώρου που Ζεις.
  10. Η Ενδο-επιχειρηματικότητα ΄΄εν Δράσει΄΄