Υγειονομική εξασφάλιση για ομαλή λειτουργία των εσωτερικών χώρων και πρόληψη της υγείας.

Υγειονομική εξασφάλιση για ομαλή λειτουργία των εσωτερικών χώρων και πρόληψη της υγείας.

Όταν η εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική υγιεινή βασίζεται  στην ‘’μηχανική πρόληψη λοιμώξεων’’ με διεργασίες για μακροχρόνιο αντιμικροβιακό αποτέλεσμα από συσκευές ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’ , δεν συντρέχει λόγος- δικαιολογία για τη μη λήψη ή /και συνέχεια των απαραίτητων μέτρων απολύμανσης, σε περιπτώσεις εμφανούς – ορατής ή /και πιθανώς- αμφισβητήσιμης μόλυνσης.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη , όπως υποδεικνύουν οι επιστήμονες η βελτίωση του αέρα σε κλειστούς χώρους, με την ολοκληρωμένη εφαρμογή περιβαλλοντικών συστημάτων καθαρισμού και εξυγίανσης του , για μείωση των βιοκτόνων άλλα και των επιταχυντών διασπορας , σε μέσα μαζικής μεταφοράς, γραφεία, επιχειρήσεις, σχολεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, , κλινικές, γυμναστήρια ή χώρους φροντίδας ηλικιωμένων, κλπ.

‘’Περιβαλλοντική Εξυγίανση’’: Η απάντηση μετά την όποια απολύμανση –αποστείρωση του εσωτερικού αέρα.

Η KlinTec  έκανε ένα τεράστιο άλμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με τη διαδικασία εφαρμογής της μεθόδου Q-Aseptic και των συστημάτων ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’ με ποιοτική διαχείριση υψηλής καθαρότητας, ώστε να εγγυάται τη βέλτιστη ποιότητα τους , μειώνοντας το περιβαλλοντικό μικροβιολογικό ή /και μολυσματικό φορτίο, στον εσωτερικό αέρα. Η ασηπτική τεχνική είναι μια σύγχρονη ιδέα που δρομολόγησε την μέθοδο Q-Aseptic με τις πολλαπλές τεχνικές εφαρμογών, ως διαδικασία εξατομικευμένης διαχειριστικής αναβάθμισης. Αναπτύχθηκε με απώτερο στόχο την αποφυγή κάθε διασποράς – διασταυρούμενης επιμόλυνσης, άλλα και την μειωμένη έκθεση – απομάκρυνση ή /και τον αποκλεισμό παθογόνων μικροοργανισμών και των σπόρων τους ( βακτήρια ή ιοί).

Η εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική υγιεινή  με την μέθοδο Q-Aseptic που παρέχουμε, είναι ένας συνδυασμός υπηρεσιών που υπερβαίνουν κατά πολύ την ‘’παραδοσιακή απολύμανση’’ .Βασίζεται στην ‘’μηχανική πρόληψη λοιμώξεων’’ με διεργασίες από μια ποικιλία μεθόδων που διεισδύουν σε περιοχές του περιβάλλοντος χώρου και στην συνέχεια υποστηρίζεται από  συστήματα ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’  , για μακροχρόνια αποτελεσματικότητα ελαχιστοποίησης  του κινδύνου ή / και αποτροπής μετάδοσης σε κλειστούς χώρους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έννοια της Περιβαλλοντικής Υγιεινής αναφέρεται σε όλες τις δραστηριότητες που αφιερώνονται στον έλεγχο και τη βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών συνθηκών που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων. Παρόλο που η Βεβαίωση εφαρμογών για την ‘’Περιβαλλοντική Εξυγίανση’’ εκτιμάται ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, το ‘’πνεύμα’’ της δεν είναι τωρινό-προσωρινό, καθώς προέρχεται από υπηρεσίες που παρέχονται ήδη από την KlinTec  για περισσότερα από 15 χρόνια.

Έτσι, στόχος μας είναι να εδραιωθεί με την πάροδο του χρόνου, ώστε να αποτελεί σήμα κατατεθέν των υπηρεσιών για Υγειονομική Εξασφάλιση και στον τομέα της φιλοξενίας για τα Green and Clean Rooms.  Η Βεβαίωση εφαρμογών της ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’ στοχεύει πρωτίστως να κάνει πιο ορατή και σαφή τη επιχειρηματική –εταιρική δέσμευση για εξασφαλισμένη  ποιότητα στην υγειονομική ασφάλεια των εγκαταστάσεων τους , δίνοντας τους προστιθέμενη αξία ώστε εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι-ταξιδευτές να αισθάνονται πιο άνετοι και ήρεμοι .

‘’Η υγειονομική ασφάλεια των καταναλωτών, αποτελεί µία από τις βασικότερες πτυχές της δημόσιας υγείας τους, οπότε θα πρέπει -µε διαφανή τρόπο- να είναι απόλυτα ενήμεροι για  τους κίνδυνους που μπορεί να προκύψουν –εντός του χώρου εφαρμογών – αν δεν γίνει πλήρη αποκατάσταση του πριν από την εκ νέου χρήση του , πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν ‘’κοινωνικά ευάλωτα’’ άτομα .

Η εφαρμογές  της μεθόδου Q-Aseptic χρησιμοποιούνται ως διαδικασία εξατομικευμένης διαχειριστικής αναβάθμισης  για παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών  υψηλής ποιότητας . Στοχεύουν  εξ ολοκλήρου – συλλογικά η/και σε συνδυασμό-συμπληρωματικά- πριν ή/και μετά- ώστε να επιδεχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, πριν την επαναχρησιμοποίηση των χωρών με παροχή μέγιστης ασφάλειας απέναντι στον Άνθρωπο, την Περιουσία αλλά και το Περιβάλλον.

‘‘Τα ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση πριν ή/και μετά από οποιανδήποτε ορθή επιστημονική εφαρμογή καθαριότητας –απολύμανσης –απεντόμωσης-μυοκτονίας . Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου, εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας του απαιτούμενου επιπέδου για μια ασφαλή εφαρμογή υλοποίησης, το είδος του χώρου, αλλά και η εναρμόνιση των δαπανών στο μέγιστο βαθμό κόστους, της προτεινόμενης μεθόδου.’

Θα είμαστε διπλά σε όλους που για τις ανάγκες των χώρων τους έχουν γίνει εφαρμογές :

  1. Καθαριότητας: Βιολογικού –Βιοκαθαρισμού στρωμάτων ,σαλονιών ,μοκετών-χαλιών και έχουν παραμένει στον περιβάλλοντα χώρο περιβαλλοντικοί  ρύποι.
  1. Απολύμανσης : και έχουν παραμένει στον περιβάλλοντα χώρο ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ.

Απεντόμωσης-μυοκτονίας : 

  • Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσηςσε εσωτερικούς χώρους,  πρέπει να γίνει πλήρη καθαριότητα με εξειδικευμένες Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης , εξυγίανσης και απολύμανσης. Μετά τα ακάρεα οι  κατσαρίδες είναι η δεύτερη αιτία αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων,  όπως το άσθμα και η δύσπνοια, καθώς και δερματίτιδες, κνησμός,  ακόμα και μετά από την αποσύνθεση τους (μικροτεμαχίδια). κ.ά.
  • Επισημαίνουμε ότι η δραστηριότητα τρωκτικών σε εσωτερικούς χώρους , αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο φορέα παθογόνων οργανισμών και μεταδοτικών ασθενειών   (Λεπτοσπείρωση – ΚΕΕΛΠΝΟ),  άλλα και αναπνευστικών προβλημάτων, όπως άσθμα και δύσπνοια, από τα μικροτρίχιδια τους ακόμα και μετά την εξουδετέρωση τους.
  • Επιπλέον δε όλοι οι φορείς που εμπλέκονται  στις στρατηγικές Πρόληψης & Ελέγχου, για την  Διαχείριση κρουσμάτων για την Ψώρα – (Ε.Ο.Δ.Υ), θα πρέπει  να συνιστούν μεθόδους  που θα τηρούν πρωτίστως  με κάθε λεπτομέρεια τα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών , οπού θα είναι εναρμονισμένα  με τις  Υπουργικές Αποφάσεις (νέα υγειονομική διάταξη)  για (κατοικίες χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

*Και ποτέ δεν ξεχνάμε : 

Θα είμαστε διπλά σε όλους που για τις ανάγκες των χώρων τους έχουν προμηθευφτεί συσκευές που παρέχουν:

  • συνεχή απολύμανση – αποστείρωση του αέρα
  • μείωση του μικροβιακού φορτίου έως 70%
  • ίσως να είναι αποτελεσματικές, γιατί αδρανοποιούν το 99,9% των ιών και τον SARS-CoV-2’’
  • ίσως να έχουν σημαντική μείωση του παθογόνου βιολογικού φορτίου της ατμόσφαιρας.
  • εξουδετερώνουν αερομεταφερόμενα βακτηρία, ιούς, μύκητες και μούχλα -για καθαρό αέρα -και παραμένουν στον χώρο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Με την Εφαρμοσμένη στρατηγική των τεχνολογικών εξελίξεων, υποστηρίζουμε επιπλέον συνεργασίες –επιχειρήσεις, εταιρίες – που ασχολούνται η θέλουν να ασχοληθούν με: (Υπηρεσίες Απολυμάνσεων, Απεντομώσεων –Μυοκτονιών , Housekeeping, Facility Cleaning Services, Διαχείριση Πολυκατοικιών, Ταπητοκαθαριστηρίου, Σεγνοκαθαριστηρίου – Σιδερωτηρίου, Καθαρισμού Delivery drycleaning, Laundry, Γενικών Καθαρισμών , αυτοκινήτων, κλπ) , έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι  τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους. επιτυγχάνοντας  το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγήhttps://klintec.gr/υγειονομική-εξασ…ση-για-ομαλή-λει/ ‎