TGPG: Πρωτοποριακά Concept Υψηλής Καθαρότητας για Εσωτερικούς Χώρους.

TGPG: Πρωτοποριακά Concept Υψηλής Καθαρότητας για Εσωτερικούς Χώρους.

Οι καλές συνήθειες υγιεινής και η καθαρότητα των εσωτερικών χώρων κάνουν τη διαφορά στην υγεία και την ευημερία μας. 

Χθες η ανησυχία  για την συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού ή τον μεγάλο κίνδυνο παρενεργειών από το « δραματικο κοκτέιλ κορονοϊού – γρίπης ». Σήμερα, όπου όλες οι νέες υποπαραλλαγές εντοπίζονται πλέον και στην Ελλάδα ,ο φόβος των επιστημόνων μεγαλώνει για την ‘’τρι-δημία’’  Γρίπη, RSV, COVID. Τρεις αναπνευστικοί ιοί που μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλοι ιοί του αναπνευστικού και τείνουν να εμφανίζουν αύξηση των κρουσμάτων κατά τους χειμερινούς μήνες,

Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει περισσότερο ανησυχητικό –εάν υπάρχουν κενά-στις πρακτικές διαδικασιών καθαρισμού –  απολύμανσης. Για την μύωση ή/και αποφυγή της μεταδοτικότητας με  εξάπλωση οποιασδήποτε λοίμωξης στο περιβάλλον  και κατ’ επέκταση στον ευρύτερο πληθυσμό, χρειάζεται πρωτίστως  πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση.

Μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν  πιστοποιημένη γνώση ή/και δεξιότητες, για την ορθή διαχείριση και εφαρμογή των ολοκληρωμένων επαγγελματικών μεθόδων που εξασφαλίζουν τον καθαρισμό- απολύμανση, εξυγίανση, αποστείρωση  και πρόληψη των χώρων, κλπ.

Οι προκαθορισμένες οδηγίες και οι διαδικασίες καθώς και η διεξαγωγή ποιοτικών ελέγχων απαιτούν αυστηρή συμμόρφωση.

Η δύναμη της Προσαρμοστικότητας είναι το κλειδί ώστε να μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει τις νέες καταστάσεις μιας ‘’υποσχόμενης κανονικότητας’’ . Μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία , όπου τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα περιμένετε ή τα προγραμματίζετε, διατηρείτε την ψυχραιμία σας και παραμένετε αισιόδοξοι. Τα γεγονότα έγιναν και σημασία τώρα έχει να εντοπίσετε από πού προήλθαν και με ποιο τρόπο θα διαχειριστείτε την αντιμετώπιση τους  με τις καλύτερες και ορθότερες αποφάσεις.

Το τρίπτυχο της καθαρότητας (διαύγειας.)

  • Πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση εφαρμοστών μαζί με συνεργαζόμενο Σύμβουλο –Επιθεωρητή- Υγιεινής.
  • Ορθή διαχειριστική εφαρμογή ολοκληρωμένων επαγγελματικών μεθόδων.
  • Διεξαγωγή επιθεώρησης ποιοτικών ελέγχων.

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, κρότωνες , σκόρος,κατσαρίδες δεν Απολυμαίνονται.!!

Όταν οι ‘’παρενέργειες ‘’ μεταμορφώνουν την καθημερινότητα μας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τις αρχές για το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία, όλοι έχουμε το δικαίωμα  να αναπνέουμε καθαρό αέρα στους εσωτερικούς χώρους χωρίς διακρίσεις.!!

Οι  εφαρμογές  για την ‘’Ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών, (παράσιτα ή/και  βακτήρια,) σε κατοικημένους χώρους’’  όταν συνοδεύονται με Κοριούς (Bed Bugs)Άκαρι της ψώραςΨείρες του σώματος, ΨύλλουςΑκάρεα (Dust mites)Ακάρεα των περιστεριώνΑρπακτικά ακάρεα, Κολλέμβολα (Collembola), Έντομα υφασμάτων – χαλιώνΤσιμπούρια (κρότωνες)κλπ, μπορούν να μας απαλλάξουν από τις ‘’παρενέργειες ‘’– όχι μόνο στην υγεία μειώνοντας  κατά 99% τα βιοκτόνα– αλλά και στην τσέπη.!!’’

Η αποτροπή δημιουργίας κίνδυνου από αερομεταφερόμενη επιμόλυνση ,ή/και δευτερογενή ρύπανση σε εσωτερικούς χώρους (Αριθμ.Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/ΦΕΚ2161/Β/23.06.2017) αλλά και την όποια άλλη απειλή από αερομεταφερόμενους βιολογικούς παράγοντες ( π.δ. 102/2020(ΦΕΚ Α΄ 244/07.12.2020) είναι υποχρέωση των εν λόγο εφαρμοστών.

Η αναφορά μου στις ‘’παρενέργειες ‘’ των παρασίτων, προκύπτει από την αυξανόμενη τάση στον τουρισμό , σε συνδυασμό με την αύξηση του ιικού φορτίου του Sars Cov2 και τις ανησυχίες των επιστημόνων. Η αναβάθμιση της Ζωτικής Σημασίας Υπηρεσιών, σε τομείς Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ,πρέπει να συνδέει την εναρμόνιση των εφαρμοσμένων τεχνικών για την τελειότητα των διαδικασιών, με την Ποιότητα των Παρεχομένων Υπηρεσιών, για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο υγιεινό περιβάλλον. 

Οι ειδικές “ομάδες κρούσης” εφαρμογών  χρησιμοποιούν εξειδικευμένο προσωπικό με Πιστοποιημένη εκπαίδευση στον καθαρισμό – απολύμανση  και αποκατάσταση ,πριν την εκ νέου χρήση του χώρου. Διαδικασίες που τεκμηριώνονται και εκτελούνται για την ’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας & Υγιεινής των Εσωτερικών Χώρων ‘’ , ως συμπληρωματικό υλικό υπέρ κάλυψης  νόμων ,εγκυκλίων, σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων καθώς και του περιβάλλοντος, άλλα και για τα Προγράμματα 24/90  της Προληπτικής υγιεινής με τον ‘‘μηχανικό τρόπο’’ αντιμετώπισης  των λοιμώξεων.

Σε μια αγορά, όπου όλοι  “δείχνουν” ότι έχουν τις ίδιες υπηρεσίες, τα The Green Purification Group (TGPG) κάνουν τη διαφορά ως πρωτοποριακά Concept Υψηλής Καθαρότητας για εσωτερικούς χώρους, όπου λειτουργούν ως μια  “φυσική ασπίδα προστασίας”  για  την δημιουργία ενός  ποιοτικά ιδανικού και υγιεινού  περιβάλλοντος,  για την αρμονική ισορροπία ανάμεσα στο περιβάλλον και στο άνθρωπο .

Η Κοινωνική Εξέλιξη της Προληπτικής Υγιεινής ,βελτιώνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα  αναδομώντας  τις υπηρεσίες υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για την διασφάλιση της καλής ποιότητας των εσωτερικών χώρων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : https://klintec.gr/tgpg-πρωτοποριακ…ής-καθαρότητας-γ/ 

New-2022 -2023 Επαγγελματικός Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Απολύμανσης-Απορρύπανσης-Εξυγίανσης & Αποκατάστασης