Η Προσαρμοστικότητα της Επιστροφής στον “Γενάρη της καθαριότητας”

Η Προσαρμοστικότητα της Επιστροφής στον “Γενάρη της καθαριότητας”

Επιστρέφοντας στον “Γενάρη της καθαριότητας”’–  στον Σεπτέμβρη- τον μήνα που χρειαζόμαστε  κυρίως οργάνωση για να ξεκινήσει η ‘‘νέα χρονιά’’ και  προσαρμογή στην φθινοπωρινή καθημερινότητα με τις ευθύνες  απέναντι στις εμφανιζόμενες ‘’ προκλήσεις ‘’.

Όλοι οι εσωτερικοί χώροι έχουν την ανάγκη καθαρισμού – απολύμανσης, με ολοκληρωμένες εφαρμογές  καταπολέμησης και αδρανοποίησης ιών, μικροβίων, βακτηρίων και μυκήτων , για την εξάλειψη του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων και της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. Οι υπεύθυνοι φορείς   ‘’δεν ξεχνούν ‘’ να μας υπενθυμίζουν ότι ο SARS-CoV-2 μαζί  με τις παραλλαγές , τις μεταλλάξεις και τις υποπαραλλαγές του ότι ‘’είναι εδώ’’ , όπως και τα  παθογόνα βακτήρια (Streptococcus pyogenes ή το Streptococci της ομάδας Α (GAS)   με την ‘’ μολυσμένη σκόνη’’.

Έτσι με το  (Αριθ. οικ 2190/201/11-02-2004 ( ΦΕΚ 340 τ. Β 11-02-2004) όπως τροπ. με την υπ’ (Αριθ. οικ. 10558/876 ΦΕΚ 984 τ. Β΄ 30-6- 2004) για τις προσφερόμενες υπηρεσίες με επαγγελματικές εφαρμογές καθαρισμού-απολύμανσης οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια ή υγεία των πολιτών ή την προστασία του περιβάλλοντος,  θα πρέπει να  χρησιμοποιούνται άτομα αξιολογημένα για την καταλληλότητά τους.

Λόγοι  επιτακτικής ανάγκης η συνεχιζόμενη ενημέρωση για την  Πιστοποιημένη επιμόρφωση στον καθαρισμό-απολύμανση, αλλά και για την συνεργασία με επιστήμονα (Σύμβουλο- Επιθεωρητή – Προληπτικής  Υγιεινής) ως εποπτεύοντα στον σχεδιασμό και εφαρμογή των έργων σε καθαρισμό- απολύμανση, ώστε να τηρούνται αυστηρά οι όροι νόμων (Αριθμ.Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/ ΦΕΚ2161/Β/23.06.2017),μαζί με τον Ν. 3850/2010,(Βιολογικοί παράγοντες) καθώς και το ( π.δ. 102/2020(ΦΕΚ Α΄ 244 /07.12. 2020) για να διασφαλίζουν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Θα συνεχίσω να επισημαίνω ότι,  μέσα από την Ανθρώπινη Ευαισθησία της Εταιρικής Ευθύνης και σεβασμό στο κοινωνικό λειτούργημα που πρέπει να παρέχει, κάθε επιχείρηση –εταιρία που ασχολείται  επαγγελματικά με τις εφαρμογές καθαρισμού – απολύμανσης ,  θα πρέπει η ενημέρωση των πολιτών στην προσφορά τους, να  ανταποκρίνεται στις ξεκάθαρες απαιτήσεις .

Από το 2008 έχω αναφερθεί στην  επικινδυνότητα των μεμονωμένων εφαρμογών με βιοκτόνα , αλλά και για  τις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία. Από την αρχή της πανδημίας ανέδειξα τις διαδικασίες που τεκμηριωμένα μπορούν να εκτελούνται για την ’’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας & Υγιεινής των Εσωτερικών Χώρων ‘’ ως συμπληρωματικό υλικό υπέρ κάλυψης όπως της εγκύκλιου ( με αρ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.2020). Θα υπενθυμίσω ότι το Υπουργείου Υγείας  με το έγγραφο του  Υπ’ αριθ. Δ1γ/Γ.Π/78956  παρείχε διευκρινίσεις, σχετικά με τα μέτρα που αφορούν σε θέματα διενέργειας καθαρισμού-απολύμανσης και για την  ‘’χωρίς την περαιτέρω πρόκληση ρύπανσης’’, μετά το πέρας των εργασιών.

Όπως  συχνά αναφέρω, ο καθένας μας   από το ‘’δικό του μετερίζι ’’  και όλοι μαζί ‘’έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στους φορείς’’  όταν οι κίνδυνοι αυξάνονται. Απαιτείται η συμπόρευση όλων των δυνάμεων για την πρόληψη με ευαισθητοποίηση στην προαγωγή της υγείας , ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής όλων μας. Η πρόληψη δεν πρέπει να παρεμποδίζεται από την συνεχιζόμενη έλλειψη βούλησης σε όλα τα επίπεδα. Η δε κινητοποίηση της συλλογικής ευαισθησίας, πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για το σχεδιασμό δράσεων, προς όφελος της κοινωνίας όλων των πολιτών.

Το  Green Mite Clean σε συνεργασία με το τμήμα Υποστήριξης –Greenest – της  KlinTec , ενημερώνει τους  P.C.S. Εφαρμοστές , για την Ολοκληρωμένη Προσέγγιση στην Προληπτική Υγιεινή του Σήμερα  επιβλαβών οργανισμών, (παράσιτα ή/και  βακτήρια) σε κατοικημένους χώρους. Όταν συνοδεύονται ,η επιστροφή των διακοπών  με Κοριούς (Bed Bugs),Άκαρι της ψώρας, Ψείρες του σώματοςΨύλλουςΑκάρεα (Dust mites)Ακάρεα των περιστεριώνΑρπακτικά ακάρεα, Κολλέμβολα  (Collembola), Έντομα υφασμάτων – χαλιώνΤσιμπούρια (κρότωνες), μπορούν να μας προκαλέσουν ‘’παρενέργειες ‘’ – όχι μόνο στην υγεία – αλλά και στην ’’ τσέπη’’.  Οι Πιστοποιημένοι  εφαρμοστές με τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό των εφαρμογών,  για τις ολοκληρωμένες επαγγελματικές εφαρμογές περιβαλλοντικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος προσαρμόζονται και ενεργούν , για το πριν ή /και το μετά εξ ολοκλήρου  ή/και συμπληρωματικά με οποιαδήποτε μέθοδο, σε πολλά ειδή παρασιτικών οργανισμών (ζωικούς εχθρούς). Με την δημιουργία ενός ‘’αφιλόξενου περιβάλλοντος’’ βοηθά στο να τους ξετρυπώνουν και παράλληλα να δρουν για την ‘’ανασταλτική ανάπτυξη τους ’’  χωρίς την χρήση χημικών, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό των κινδύνων.

Προληπτικές Δράσεις Υγιεινής Μύωσης ή/και απαλλαγής από μη ορατές ‘‘υγειονομικές βόμβες’’!!

Για να μπορεί λοιπόν να λειτουργεί η Προληπτική Υγιεινή  ως ‘’Υγειονομική Ασπίδα Προστασίας ’’ κατά των Λοιμώξεων, χρειάζεται την Πολλαπλή Θωράκιση με διαδικασίες εξειδικευμένων τεχνολογιών πρόληψης, όπως η Ενδελεχής απορρύπανση  σε βάθος (Deep-Depollution), ενός συστήματος με ισχυρή δόνηση σε συνδυασμό με υψηλή αναρρόφηση στροβιλισμού, έτσι ώστε να απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης, τα περιττώματα των ακάρεων και πολλών άλλων μικροοργανισμών, καθώς και των νεκρών κυττάρων του ανθρώπου και  με ειδικά φίλτρα (ΗΕΡΑ) που  κατακρατούν 99,97%, μαζί με την ‘’Περιβαλλοντική Εξυγίανση’’,  ως λύση ‘’φυσικής απομάκρυνσης’’ παθογόνων μικροοργανισμών από τον αέρα σε κλειστούς χώρους, άλλα και την ‘’αόρατη προστατευτική ασπίδα’’  με το τείχος  των «Νανοπαγίδων»  και την μακροχρόνια αντιμικροβιακή δράση στις επιφάνειες , να αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα  της ισορροπημένης καθαριότητας και υγιεινής,  ώστε να μειώνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της μόλυνσης.

Στην KlinTec υποστηρίζουμε  επιπλέον συνεργασίες που αναπτύσσονται σε επιχειρήσεις-εταιρίες που ασχολούνται με: Υπηρεσίες Βίο-καθαρισμών- Απολυμάνσεων, Αποστομώσεων – Μυοκτονιών , για το πριν ή /και το μετά εξ ολοκλήρου  ή/και συμπληρωματικά , έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι  τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους, επιτυγχάνοντας το  πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

Συμπερασματικά λοιπόν οι υπηρεσίες μας πρέπει να στοχεύουν στην επίτευξη ορθής διαχείρισης πρακτικών για ολοκληρωμένες εφαρμογές  περιβαλλοντικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, απέναντι στις αυξημένες απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας, διασφαλίζοντας με ολιστική αποτελεσματικότητα της υγειονομικής ασφάλειας , άλλα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο e-mail: vgenis@otenet.gr , ή στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Πηγή :  https://klintec.gr/η-προσαρμοστικότ…της-επιστροφής-σ/ 

Σχετικά Άρθρα