Υιοθέτηση ολοκληρωμένων μεθόδων διαχείρισης για επιβλαβείς οργανισμούς.

Υιοθέτηση ολοκληρωμένων μεθόδων διαχείρισης για επιβλαβείς οργανισμούς.

Βελτίωση αποτελεσματικότητας ελέγχου των επιβλαβών οργανισμών μέσω καλύτερης παρακολούθησης, διαφοροποιημένων εναλλαγών εφαρμοστικών μεθόδων , ή  την υιοθέτηση ολοκληρωμένων μεθόδων διαχείρισης για επιβλαβείς οργανισμούς.

Παν από όλα χρειάζεται μια σύνταξη επιστημονικής τεχνικής μελέτης, με συλλογικότητα η/και σε συνδυασμό, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας ελέγχου, έτσι ώστε να καλύπτει και τις απαιτήσεις των καταναλωτών στους εσωτερικούς χώρους.

’Η υγειονομική ασφάλεια των πολιτών αποτελεί μια από τις βασικότερες πτυχές της δημόσιας υγείας τους, οπότε θα πρέπει µε διαφανή τρόπο να είναι απόλυτα ενήμεροι για τους κίνδυνους που ίσως μπορεί να προκύψουν εντός των εσωτερικών χώρων. Η πλήρης αποκατάσταση τους, μετά από κάθε εφαρμογή μεθόδων καθαρισμού – απολύμανσης επιφανειών και  ανά όγκο m³ – πριν από την εκ νέου χρήση των .’’

Η καινοτόμος  Προληπτική Υγιεινή είναι ένας ευρύς όρος μιας σειράς  πρακτικών οι οποίες στοχεύουν στην διατήρηση της καλής υγειονομικής κατάστασης των εσωτερικών χώρων συμπληρωματικά καθώς και την αποτροπή εμφάνισης παθογόνων οργανισμών. Είναι μια θετικά πρωτοποριακή διαδικασία ενός συνόλου δομημένων ενεργειών , δραστηριοτήτων και μέτρων που στοχεύουν στο να αποτρέψουν ή/και να εμποδίσουν την εμφάνιση διάφορων αρνητικών, βλαπτικών φαινομένων ή καταστάσεων, δρώντας και ως μια  ολοκληρωμένη  μέθοδος της προληπτικής υγιεινής σε όλες τις πολύπλοκες (δυσλειτουργικές) λοιμώξεις , αλλά και στις  «Πληγές Υγειονομικής σημασίας» , όπου ένας φορητός χημικός αναλυτής πολλαπλών χρήσεων να δίνει τα αποτελέσματα απολύμανσης σε πραγματικό χρόνο .

Αναλυτικά λοιπόν οι καταναλωτές, θα πρέπει να γνωρίζουν, τι θα γίνει πριν ή/και μετά από οποιαδήποτε μέθοδο εφαρμογής βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους , έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες για την αντιμετώπιση προβλημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Υγεία τους. Αν και δεν έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται , δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Όπως είχα αναφερθεί και στην υγειονομική κάλυψη κατασκηνωτικού προγράμματος , αλλά και στο  Streptococcus και ‘’ μολυσμένη σκόνη’’ μπορεί να «ταξιδεύουν» στον αέρα, όπου επισημαίνω ότι οι μεμονωμένες εφαρμογές χημικών με ψεκασμό ή με ULV Fogger, δεν είναι μέθοδοι απολύμανσης ενός χώρου, αλλά  επιταχυντές  διασποράς  ρύπων βιολογικών παραγόντων, ως ‘’Ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’ με επικίνδυνες προκλήσεις απειλών και κινδύνων για την υγεία.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη από κάθε Δήμο να έχει δημιουργήσει μια Ομάδα Κρούσης με ένα μόνιμο ή/και συνεργαζόμενο Υγειονομικά Υπεύθυνο Επιστήμονα, όπως προβλέπεται από τα επαγγελματικά του δικαιώματα . (πχ Επόπτης Δημόσιας Υγείας,) , μαζί με τους  εφαρμοστές με Πιστοποιημένη Επαγγελματική Κατάρτιση ,αλλά και τον απαραίτητο συμπληρωματικό εξοπλισμό  για την  ολοκληρωμένη  μέθοδο της προληπτικής υγιεινής , σε όλες τις πολύπλοκες (δυσλειτουργικές) λοιμώξεις .

Λόγοι επιτακτικής ανάγκης η έκδοση μιας  Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από το Υπουργείο Υγείας, ώστε  μέσα σε ένα ευρύ φάσμα παροχής υπηρεσιών να γίνεται μια ορθή διαχείριση της κάθε υγειονομικής κρίσης ακόμα και από πολύπλοκες (δυσλειτουργικές) λοιμώξεις , όπως τις ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις με τα εκρηκτικό «κοκτέιλ» των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού , μαζί με τις ιογενείς γαστρεντερίτιδες λοιμώξεις (νοροϊοί, ροταϊοί , αδενοϊοί ) και  τα παθογόνα βακτήρια (Streptococcus pyogenes ή το Streptococci της ομάδας Α (GAS)  μαζί με την ‘’ μολυσμένη σκόνη’’  ενός χώρου, χωρίς να ξεχνάμε και τις ‘’Εξαφανισμένες’’ ασθένειες που επιστρέφουν απειλητικά, όπως η Ιλαρά (ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού) μηνιγγίτιδα, διφθερίτιδα, κλπ.

Πρέπει δε να συμπεριλαμβάνει και τις  «Πληγές Υγειονομικής σημασίας» , πχ καθαρισμούς στρωμάτων (Ακάρεα (Dust Mites) απεντομώσεις για  αιμομυζητικά αρθρόποδα (πχ κοριούς , ακάρεα των πτηνών, τα  ‘‘αρπακτικά ακάρεα ’’, το άκαρι της ψώρας (Sarcoptes scabiei) μαζί με την  νορβηγική ψώρα), αλλά και τις μυοκτονίες, έναν από  τους σημαντικότερους φορείς παθογόνων οργανισμών και μεταδοτικών ασθενειών (Λεπτοσπείρωση – ΕΟΔΥ).

Επιπλέον πρέπει  να ενσωματώνει και τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις θωράκισης των εσωτερικών χώρων, με την  απαραίτητη πλέον η τεκμηριωμένη εφαρμογή απορρύπανσης αλλά και η τεκμηριωμένη εφαρμογή αποκατάστασης των  ανά όγκο³, για μηδενική συγκέντρωση δραστικών ουσιών στις επιφανές. Απαραίτητη προϋπόθεση η ολική περιβαλλοντική απορρύπανση-εξυγίανση ανά όγκο³,  (Indoor Air Quality) για μηδενική συγκέντρωση  περιβαλλοντικών ρύπων  ανά όγκο³,αλλά και τις Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (Volatile Organic Compound) ρύποι  βιολογικών παραγόντων στους εσωτερικούς χώρους,  με βλαβερές συνέπειες για ένα οργανισμό.

Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών που μπορεί να δώσει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την υλοποίηση ολοκληρωμένων μεθόδων διαχείρισης για επιβλαβείς οργανισμούς, που θα διασφαλίζουν με αξιοπιστία την ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών χώρων.

Έτσι δεν θα χρειάζεται εκ των υστέρων, να τονίζεται από τον Πρόεδρο  του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου – Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- για κρούσματα στρεπτόκοκκου:  “Δεν χρειάζονται απολυμάνσεις, δεν ωφελεί καθόλου, μπορεί να κάνει και κακό,  ούτε να κλείνουν σχολεία”, αλλά και από  τον καθησυχαστικό  Αντώνη Παπαδάκη -Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας-για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου:  Όχι χημική απολύμανση, “είναι επικίνδυνη γιατί οι χημικοί ρύποι των βιοκτόνων θα μείνουν σε επιφάνειες και θα έρθουν σε επαφή τα παιδιά”- όχι λουκέτο στα σχολεία.

Η υιοθέτηση ολοκληρωμένων μεθόδων διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών ,είναι μια προσέγγιση που στοχεύει στην αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση των επιβλαβών οργανισμών, ελαχιστοποιώντας την χρήση χημικών σκευασμάτων και διατηρώντας την Bio – περιβαλλοντική ισορροπία. Αυτή η προσέγγιση συνδυάζει διάφορες τεχνικές, όπως η προληπτική διαχείριση, χωρίς την χρήστη χημικών σκευασμάτων παρά μόνο ως τελευταία λύση σε περίπτωση ανάγκης,  με πλήρη αποκατάσταση των χωρών  σε επιφάνειες αλλά  και  ανά όγκο m³, μετά από κάθε εφαρμογή των ολοκληρωμένων μεθόδων και  πριν από την εκ νέου χρήση των χώρων  .’’

Υ.Γ :  Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887, η στο e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή:  https://klintec.gr/υιοθέτηση-ολοκλη…ένων-μεθόδων-δια/

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας/Απολύμανσης/Περιβαλλοντικής Απορρύπανσης- Εξυγίανσης/Αποκατάστασης ανά όγκο³.

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας/Απολύμανσης/Περιβαλλοντικής Απορρύπανσης- Εξυγίανσης/Αποκατάστασης ανά όγκο³.

Κάνατε απεντόμωση για  αιμομυζητικά αρθρόποδα (πχ κοριούς , ακάρεα των πτηνών,  ‘‘αρπακτικά ακάρεα ’’ , για  την νορβηγική ψώρα), αλλά και μυοκτονία, σε εσωτερικούς  χώρους;

Τότε, είναι υποχρεωτική η ολοκληρωμένη εφαρμογή για την κάλυψη των αναγκών  αποκατάστασης  ανά όγκο³ μετά το πέρας των εφαρμογών, για την ολοκληρωμένη διαχείριση ζωικών εχθρών σε κατοικημένους χώρους ,ώστε να  αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις  από τα ‘’Ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’, αλλά και από ρύπους βιολογικών παραγόντων που δημιουργούνται από τις πτητικές οργανικές ενώσεις  (VOCs),  που εκπέμπονται και από κοριούς (Bed bug )μαζί με τα αυγά και τα περιττώματα τους, ως σημειοχημικές ουσίες σε αέρια φάση με υψηλή πίεση ατμών, περιλαμβάνουν μια μεγάλη ομάδα διαφόρων χημικών ενώσεων που εκπέμπονται από κοριούς, ακόμα και μετά από εφαρμογή  υπέρθερμου ξηρού ατμού ή/ και Θερμική απεντόμωση, με βλαβερές συνέπειες.

Κάνατε μεμονωμένο καθαρισμό ή βιοκαθαρισμό ή/και ‘’βιολογικό’’ καθαρισμό στα στρώματα σας;

Τότε, ο χώρος σας χρειάζεται Περιβαλλοντική Απορρύπανση – Εξυγίανση, για την αποκατάσταση του και απαλλαγή από ρύπους βιολογικών παραγόντων ανά όγκο³ , που δημιουργούνται από τα περιττώματα των ακάρεων, κλπ.

Στην KlinTec, η Ομάδα Κρούσης με τις  εξειδικευμένες  συμπληρωματικές υπηρεσίες αποκατάστασης και θωράκισης των εσωτερικών χώρων , μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε την άψογη καθαριότητα και υγιεινή, απαλλάσσοντας σας από  αθέμιτες πρακτικές, μιας λανθασμένης εντύπωσης ή παραπλανητικών πληροφοριών. Τα δε επαγγελματικά συστήματα του εξοπλισμού των Bio-εφαρμογών Καθαριότητας- Απολύμανσης, Περιβαλλοντικής Απορρύπανσης – Εξυγίανσης, άλλα και Αποκατάστασης ανά όγκο³, μαζί με την πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση των εφαρμοστών, να μπορούν να δημιουργήσουν με τις παρεχόμενες αποτελεσματικές υπηρεσίες ,  μύωση ή/και αποφυγή της μεταδοτικότητας με εξάπλωση οποιασδήποτε λοίμωξης στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στον ευρύτερο πληθυσμό.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι , η επιμελημένη περιβαλλοντική διαχείριση για την πρόληψη της εξάπλωσης ιικού φορτίου των μολυσμένων χώρων, μέσω των αντικειμένων- επιφανειών αλλά και του όγκου (m³), αλλά και οι καθοριστικές διαδικασίες τηρούμενων των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας, μαζί με όλες τις παραμέτρους του κάθε χώρου ξεχωριστά, είναι απαραίτητες, ώστε να διατηρείται ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής και μείωσης κινδύνου.

Η ανάδειξη του αυτονοήτου ,μειώνει την αδιαφορία ή αδυναμία για ολοκληρωμένη διαχείριση .

Μολονότι είναι αυτονόητο , καλύτερα να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για κανονισμό ή/και προτεινόμενα μέτρα,  σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανό πρόβλημα παρερμηνείας.

Είσαι επαγγελματίας επιστήμονας με επιχείρηση-εταιρία απεντομώσεων- μυοκτονιών ;

Τότε πρέπει να είσαι ενήμερος για την  Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Διαχείρισης των εσωτερικών χώρων . Μέσα από την  Έρευνα & Καινοτομία, αναπτύσσουμε Ομάδες Κρούσης  με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Σχεδίου Δράσης , για τη διασφαλισμένη ποιότητα στην Ασφάλεια και Υγεία, ως μια εναλλακτική λύση για την κάλυψη των αναγκών, στους τομείς μιας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής , με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας,  μια απόλυτα υγιή διαβίωση .

Εξασφαλίστε το νέο Πρότυπο στην  καινοτόμο  Προληπτική Υγιεινή. Είναι ένας ευρύς όρος μιας σειράς  πρακτικών οι οποίες στοχεύουν στην διατήρηση της καλής υγειονομικής κατάστασης των εσωτερικών χώρων, θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια της αποκατάστασης των εσωτερικών χώρων μετά το πέρας των εφαρμογών, για  την προστασία των πολιτών, φιλοξενούμενων – ταξιδευτών , έναντι των λοιμώξεων.

Είναι μια θετικά πρωτοποριακή διαδικασία ενός συνόλου δομημένων ενεργειών , δραστηριοτήτων και μέτρων που στοχεύουν συμπληρωματικά στο να αποτρέψουν ή/και να εμποδίσουν την εμφάνιση διάφορων αρνητικών, βλαπτικών φαινομένων ή καταστάσεων, με πολύ μικρότερο από τους μηχανισμούς δράσης ενδογενών και εξωγενών υγιεινολογικών προβλημάτων (επιδημίες, μετάδοση λοιμογόνων  παραγόντων με κινδύνους στον πληθυσμό κλπ

Η ρύπανση του αέρα εσωτερικών χώρων συνδέεται µε πνευμονικές παθήσεις – όπως άσθμα και αλλεργίες, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και καρκίνο του πνεύμονα – επηρεάζοντας και άλλα μέρη του σώματος . Ο καθορισμός ορίων ποιότητας αέρα με συστήματα για τις κύριες  μετρήσιμες παραμέτρους , {(CO2), (pm1.0), (pm2.5), (pm4.0), (pm10.0), (VOCs), (NOx), (temperature),(humidity)}, έχει συμβάλλει στη μείωση των αρνητικών επιδράσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των εσωτερικών χώρων.

Μια κοινότητα διαφορετικών οργανισμών ως Εσωτερικό Περιβαλλοντικό Μικροβίωμα.

Η Προληπτική Υγιεινή  έκτος από τις  «Πληγές Υγειονομικής σημασίας» συμπεριλαμβάνεται  και  σε όλες τις πολύπλοκες (δυσλειτουργικές) λοιμώξεις , δίνοντας  αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο . Η δε εναρμόνιση με την νομοθεσία, καλύπτει και τα νομικά θέματα απέναντι στην αστική ευθύνη (περί αξιώσεων) αλλά και τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας.

Ολοκληρωμένες Εφαρμογές

Απορρύπανση-Καθαριότητα: 

Περιβαλλοντική Απορρύπανση – Εξυγίανση:

  • Γίνεται  επιμελημένη εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων. Ως συμπληρωματική μέθοδος ‘’μηχανικής πρόληψης λοιμώξεων ’’, (χωρίς χημικά), μειώνει τον αριθμό των μικρόβιων (βακτήρια, ιοί, μύκητες,) στον εσωτερικό αέρα  σε ασφαλές επίπεδο, σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις προστασίας της δημόσιας υγείας, για να μειωθεί ο  κίνδυνος εξάπλωσης της μόλυνσης. Η διαδικασία της εξυγιαντικής  φίλτρανσης , παρότι δεν αποτελεί μέθοδο απολύμανσης, χρησιμοποιείται επικουρικά  (συμπληρωματικά) ως λύση ‘’φυσικής απομάκρυνσης’’  παθογόνων μικροοργανισμών από τον αέρα σε κλειστούς χώρους.
  • Λειτουργεί ανασταλτικά-προληπτικά, ως μέσο-διαδικασίαςγια την επίτευξη ισχυρής προστασίας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προσφέροντας καθαρό αέρα γρήγορα με καθαρότητα (διαύγεια).
  • Η σύμπραξη της υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C με τις επιστρώσεις φίλτρων προσφύσεωςHEPA H13, (τεχνολογία ‘’ τριπλού φραγμού ’’) φέρνουν το αποτέλεσμα προσδιορισμού των ολικών αιωρουμένων σωματιδίων στα : 10 μg/m3. Αυτό περιλαμβάνει σωματίδια και αιωρούμενη ύλη (διακριτικής ικανότητας) μεγέθους 0,001 mg,  για καθαρότητα (διαύγεια) του αέρα. [Σημείωση: ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 έχει διαστάσεις από 60-140 nm, δηλαδή φτάνει μέγιστο τα 0,14 microns] και σε συνδυασμό με αερόλυμα μεγαλώνει .

Οι παρέχοντες υπηρεσίες στους εσωτερικούς χώρους, πχ καθαρισμούς στρωμάτων , απεντομώσεις για  αιμομυζητικά αρθρόποδα (πχ κοριούς , ακάρεα των πτηνών,  ‘‘αρπακτικά ακάρεα ’’ , αλλά και την  νορβηγική ψώρα), αλλά και μυοκτονίες,  δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι πλέον απαραίτητη η τεκμηριωμένη εφαρμογή αποκατάστασης των εσωτερικών χώρων ανά όγκο³, με την μηδενική συγκέντρωση δραστικών ουσιών στις επιφανές. Απαραίτητη προϋπόθεση η ολική περιβαλλοντική απορρύπανση-εξυγίανση ανά όγκο³,  (Indoor Air Quality ) αλλά και από τις Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (Volatile Organic Compound)   ρύποι  βιολογικών παραγόντων  στους εσωτερικούς  χώρους,  με βλαβερές συνέπειες για ένα οργανισμό.

Εφαρμογή Αποκατάστασης (Trioxygen): 

Έχει υιοθετηθεί  ως  ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’  για την κάλυψη των αναγκών  αποκατάστασης  ανά όγκο³ , για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων  από τα ‘’Ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’, όπως αναφέρεται και στον  κανονισμό για τα βιοκτόνα (, Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 528/2012 ), όπου στο  Άρθρο 18 ‘’Μέτρα για τη βιώσιμη χρήση των βιοκτόνων’’με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων της υγείας των ανθρώπων, κλπ.

Η πρωτοποριακή μέθοδος της ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης , ( διεργασία  υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο ) μια επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO ), όπου ως απολύμανση (BioDisinfection) χωρίς την χρήση χημικών , σε ένα ευρύ φάσμα βιολογικών απειλών και παθογόνων παραγόντων , μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα απολύμανσης σε πραγματικό χρόνο ,εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά ως μια ‘‘Φυσική εναλλακτική λύση ’’  χωρίς υπολειμματικότητα .

Μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά και ως ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας ελέγχου σε  ‘’εσωτερικό περιβάλλον θαλάμου’’ δημιουργώντας ένα ‘’αφιλόξενο περιβάλλον’’ , συμβάλλοντας στον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων & των ζώων, αλλά και του περιβάλλοντος από τα βιοκτόνα

Οι σύγχρονες απαιτητέες εφαρμογές που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος για την λειτουργία των εσωτερικών χωρών, από κάθε εταιρεία – επιχείρηση με αντικείμενο τις απεντομώσεις-μυοκτονίες,  μπορούν εκμεταλλευόμενοι τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους επιτυγχάνοντας το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

Επενδύοντας στην Προληπτική Υγιεινή  οι οικονομικοί παράγοντες για την εκπαίδευση των εργαζομένων στις Ομάδες Κρούσης μαζί με το κόστος του Πάγιου Εξοπλισμού, για το  Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Υγιεινή, είναι πολύ μικρότερο από τους μηχανισμούς δράσης ενδογενών και εξωγενών υγιεινολογικών προβλημάτων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887, η στο e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: https://klintec.gr/ολοκληρωμένη-δια…ριση-καθαριότητα/

Διαρκής Ενημέρωση: 

  1. Διερεύνηση της επίδρασης των κριτικών σε χώρους φιλοξενίας για Καθαριότητα και Υγιεινή
  2. Η Προληπτική Υγιεινή σε πρώτο πλάνο.
  3. Συστηματική ενημέρωση παρεμβάσεων και σε πολύπλοκες (δυσλειτουργικές) λοιμώξεις.
  4. Αντίστροφη Μέτρηση για την Υγειονομική Εξασφάλιση σε Χώρους Φιλοξενίας
  5. Ο σεβασμός στην υγιεινή και ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχική υποχρέωση όλων μας.
  6. Bioκαθαρισμός στρωμάτων σε χώρους φιλοξενίας.
  7. Και Μετά ; Τι Μέλλει Γενέσθαι !!!!
  8. Κοριοί και αναδυόμενες πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC,s) εσωτερικών χώρων !!
  9. Τα περί θεσπίσεως ειδικών κριτηρίων καθαρότητας του εσωτερικού αέρα
  10. Αξίζει να μάθεις για αυτά που δεν ξέρεις και δεν φαίνονται!!!! 
  11. ΣυσκευέςAirbeld ,  airbeld 
  12. Αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο
  1. Βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές με διαφάνεια και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
  2. Αποφορτιζόμαστε τους «βρώμικους θύλακες »και συμμετέχουμε στη μείωση του ‘’μολυσματικού φορτίου’’

 

Των εντομοκτόνων- καπνογόνων ..το ανάγνωσμα.!!!

Των εντομοκτόνων- καπνογόνων ..το ανάγνωσμα.!!!

Το εντομοκτόνο καπνογόνο –Υγειονομικής Σημασίας-, είναι ένα ετοιμόχρηστο σκεύασμα που παράγει καπνό, μέσω υδρόλυσης, όπου τα μικροσωματίδια που απελευθερώνονται διεισδύουν σε όλα τα σημεία που είναι δύσκολο να ψεκαστούν ,για ευρύ φάσμα δράσης  με υψηλή διεισδυτικότητα & αποτελεσματικότητα, ιδανικό για ταχεία μείωση των πληθυσμών των εντόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Λόγοι που πολλοί επιστήμονες το χρησιμοποιούν χωρίς όμως την υιοθέτηση ολοκληρωμένων μεθόδων διαχείρισης για επιβλαβείς οργανισμούς.

Χρειάζεται η σύνταξη επιστημονικής τεχνικής μελέτης, με συλλογικότητα η/και σε συνδυασμό, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας ελέγχου, έτσι ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών και στους εσωτερικούς χώρους.

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα με ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών.

Αναλυτικά λοιπόν οι καταναλωτές, θα πρέπει να γνωρίζουν, τι θα γίνει πριν ή/και μετά από οποιαδήποτε μέθοδο εφαρμογής στους εσωτερικούς χώρους , έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες για την αντιμετώπιση προβλημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Υγεία τους. Αν και δεν έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται , δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Όταν οι επιστήμονες δεν ενημερώνουν εκ των προτέρων , τι θα γίνει πριν ή/και μετά από οποιαδήποτε μέθοδο εφαρμογής στους εσωτερικούς χώρους :

– Αερίστε επαρκώς τις περιοχές πριν από την επαναχρησιμοποίηση για τουλάχιστον 8 ώρες

– Μετά την περίοδο εξαερισμού, αφαιρέστε το προϊόν (βιοκτόνο) από επιφάνειες όπου έχει εφαρμοστεί το προϊόν και η επαφή είναι πιο πιθανή,  πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά. Καθαρίστε σχολαστικά τα επιβαρημένα δάπεδα και αντικείμενα, τηρώντας τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

– Το μίγμα περιέχει χλωρικό κάλιο, το οποίο σε επαφή με οξύ εκπέμπει τοξικά αέρια.

– Το μίγμα περιέχει σκόνη. Όλες οι οργανικές σκόνες ενδέχεται να παρουσιάζουν κίνδυνο έκρηξης όταν διασκορπίζονται στον αέρα.

Οι επιστήμονες  δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι πλέον απαραίτητη η τεκμηριωμένη εφαρμογή αποκατάστασης των εσωτερικών χώρων ανά όγκο³, με την μηδενική συγκέντρωση δραστικών ουσιών στις επιφανές. Απαραίτητη προϋπόθεση ηολική περιβαλλοντική απορρύπανση-εξυγίανση για μηδενική συγκέντρωση περιβαλλοντικών ρύπων ανά όγκο³,  (Indoor Air Quality ) αλλά και από τις Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (Volatile Organic Compound)   ρύποι  βιολογικών παραγόντων  στους εσωτερικούς  χώρους,  με βλαβερές συνέπειες για ένα οργανισμό.

Τότε οι καταναλωτές, καλύπτονται πλέον με την  Οδηγία (ΕΕ) 2024/825 για την προστασία των καταναλωτών ,από αθέμιτες πρακτικές, μιας λανθασμένης εντύπωσης ή παραπλανητικών πληροφοριών, βλάπτοντας το περιβάλλον, τους καταναλωτές αλλά και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Έτσι, η μη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε εύλογη οικονομική αξίωση-αποζημίωση και οι καταναλωτές να ζητούν τα έξοδα αποκατάστασης από τους υγειονομικά υπευθύνους επιστήμονες που διενέργησαν τις εφαρμογές των Εντομοκτόνων- Καπνογόνων

Αν και η συνεχής ενημέρωση των επαγγελματιών για τις υποχρεώσεις έναντι της Νομικής συμμόρφωσης, ως προς την υγειονομική ασφάλεια με ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα σε κάθε περιβάλλοντα χώρο παραμένει στην δική τους ευθύνη, είναι λοιπόν μια ευκαιρία συμμετοχής με τις δικές σας ανησυχίες , μιας και οι ευθύνες δεν ανήκουν και στις δυο πλευρές.

Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας

Έως ότου το ΥΠΑΑΤ στους τακτικούς Ελέγχους αναζητήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό , στις  Ολοκληρωμένες  Μεθόδους Διαχείρισης για επιβλαβείς οργανισμούς, οι επιστήμονες  υποθέτουν ως  ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’ για την κάλυψη των αναγκών  αποκατάστασης  κατ΄ όγκο, όπως αναφέρεται και στον  κανονισμό για τα βιοκτόνα (, Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 528/2012 ), όπου στο  Άρθρο 18 ‘’Μέτρα για τη βιώσιμη χρήση των βιοκτόνων’’με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων της υγείας των ανθρώπων, κλπ.

Εν κατακλείδι

Όσοι επιστήμονες παρακολούθησαν το ” ξεχωριστό” διαδραστικό  Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ‘’Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζωικών Εχθρών Σε Κατοικημένους Χώρους’’, από την  (ΕΕΠΑ) για ευέλικτες παρουσιάσεις με αμφίδρομη αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων τα προαναφερόμενα τα γνωρίζουν.

  • Ζητήστε από την (ΕΕΠΑ)  αποστέλλοντας ένα e-mail ώστε να ενημερωθείτε για το επόμενο  δια ζώσης εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα απευθύνεται σε Γεωπόνους, Τεχνολόγους Γεωπονίας, Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Υγιεινολόγους και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις Καταπολεμήσεις Ζωικών Εχθρών στους Κατοικημένους Χώρους.

Οι σύγχρονες απαιτητέες εφαρμογές που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος για την λειτουργία των εσωτερικών χωρών, από κάθε εταιρεία – επιχείρηση με αντικείμενο τις απεντομώσεις-μυοκτονίες,  μπορούν εκμεταλλευόμενοι τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους επιτυγχάνοντας το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

Επενδύοντας στην Προληπτική Υγιεινή  οι οικονομικοί παράγοντες για την εκπαίδευση των εργαζομένων στις Ομάδες Κρούσης μαζί με το κόστος του Πάγιου Εξοπλισμού, για το  Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Υγιεινή, είναι πολύ μικρότερο από τους μηχανισμούς δράσης ενδογενών και εξωγενών υγιεινολογικών προβλημάτων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887, η στο e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: https://klintec.gr/των-εντομοκτόνων…νογόνων-το-ανάγν/ ‎